Realybės šou „Baras“ žvaigždė Robertas Janovskis nėrė į netikėtą darbą: „Kai kuriuos ištinka šokas“

2019 m. gruodžio 21 d. 19:10
Kadaise realybės šou „Baras“ (LNK) buteliais meistriškai žongliravęs barmenas Robertas Janovskis (42 m.) antrus metus seka pasakas mažiesiems ir su jais dūksta. Iš esmės gyvenimą pakeitęs vyras – vaikų darželio auklėtojas.
Daugiau nuotraukų (4)
Daugiau nei prieš dešimtmetį išpopuliarėjęs ir anuomet televizijos ekranuose, žurnaluose ar pramogų verslo vakarėliuose dažnai matytas televizijos šou „Baras“ dalyvis R.Janovskis: „Aš niekada negyvenau taip skurdžiai kaip dabar ir niekada nebuvau toks laimingas. Šį gyvenimo laikotarpį vadinu tiesiog stebuklu.“
Vyras šiuo metu dirba viename privačiame Vilniaus vaikų darželyje ikimokyklinio ugdymo mokytoju, įprastai daugelio vadinamu vaikų darželio auklėtoju.
Tokį iš pirmo žvilgsnio netikėtą sprendimą – dirbti pedagoginį darbą – R.Janovskis priėmė po kelerius metus jo gyvenime vykusių kardinalių pokyčių.
Buvęs tituluotas barmenas sakė, kad tuomet, kai buvo žinomas, jo kelyje ne tik netrūko pinigų, bet būta ir arogancijos, ir svaigalų.
Vyras dabar labai džiaugiasi, jog jam pavyko neįkliūti į jų pinkles. O svarbiausia – vėliau visiškai atsisakyti žalingų įpročių. Jau kelerius metus vilnietis nevartoja alkoholio, nerūko, puoselėja sveiką gyvenimo būdą, sveikai maitinasi.
„Niekad nebuvau tapęs alkoholiku. Tačiau ilgą laiką teko dirbti su alkoholiu – buvau barmenas.
Kai nutariau atsisakyti svaigalų, ėmė darytis keista, kad mano pajamos tiesiogiai su jais susijusios.
Tapo sudėtinga kovoti su savimi, pradėjau galvoti, kad laikas keistis“, – kalbėjo R.Janovskis.
Nors jis prieš trejus metus nustojo dirbti baruose, kurį laiką dar dirbo konsultantu, įvairiose Lietuvos vietose dalijo patarimus barmenams, barus ir restoranus steigiantiems ar šį verslą plėtojantiems verslininkams.
Suvokęs, kad tai, ką daugybę metų veikė, jo tikrai nedžiugina, Robertas nutarė ieškoti darbo pagal specialybę. Mat Lietuvos sporto universitete yra baigęs sporto pedagogiką.
„Maniau, kad man patiktų būti futbolo treneriu arba kūno kultūros mokytoju. Nuėjau į keletą darbo pokalbių, tačiau arba darbdaviai manęs nesudomindavo, arba aš jiems netikdavau.
Vieną dieną išvydau skelbimą, kad privačiame vaikų darželyje reikia ikimokyklinio ugdymo mokytojo.
Nežinau, koks vidinis balsas mane paragino paskambinti nurodytu telefonu ir net nueiti pasikalbėti.
Po pokalbio iškart sutikau nueiti į darželį ir vieną dieną jame padirbti. Ta diena man atrodė neįtikėtina“, – pasakojo R.Janovskis.
Darželyje vyras kurį laiką dirbo mokytojo asistentu. Vėliau jis ir pats tapo mokytoju. Juo dirba daugiau nei metus.
Didžiausiu darbo darželyje privalumu R.Janovskis vadina tai, kad jis ne tik pats smarkiai pasikeitė.
Kitoks tapo ryšys su aplinkiniais, ypač su jo paties atžalomis – Rusne (8 m.) ir Bernardu (7 m.).
„Mūsų santykiai su dukra ir sūnumi pastaruoju metu tapo dar artimesni ir geresni. Ėmiau labiau juos suprasti. Tenka pripažinti, jog anksčiau savo vaikams dažnai būdavau per griežtas, turėjau mažiau kantrybės, supratingumo. Šis darbas man padeda augti, tobulėti kaip asmenybei, mokytojui, tėvui“, – tikino Robertas.
Paklaustas, ar vaikus į darželį atvedantys tėvai neatpažįsta jo iš televizijos šou, R.Janovskis sakė, jog ne kartą yra buvę, kai jį išvydę žmonės labai nustebo, teiravos, ką jis veikia darželyje?
„Atsakau, kad esu jų vaikų auklėtojas. Kai kuriuos kone ištinka šokas, nes mes su jais esame susipažinę bare. Ten, kur jie ateidavo linksmintis, švęsti. Tačiau šiuo metu mūsų santykiai yra puikūs. Jaučiu tėvų pagarbą. Į mane jie žiūri supratingai, be baimės“, – aiškino pašnekovas.
R.Janovskis tikino, jog darželyje jis – kone vyriausio amžiaus aukėtojas, tačiau tai netrukdo jam vaikus ugdyti – sekti pasakas, drauge piešti, sportuoti, kurti, įveikti įvairius iššūkius.
Laisvalaikiu vilnietis mėgsta leistis į žygius, ateityje galvoja apie kopimą į kalnus.
veikladarželis^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.