Daugiausiai nominacijų britų BAFTA apdovanojimams gavo „Džokeris“

Daugiausiai nominacijų Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimams gavo psichologinis trileris „Džokeris“, kuriame vaidina „Auksinio gaublio“ laimėtojas Joaquinas Phoenixas, antradienį paskelbė ši organizacija.

Jokerio aktorius Joaquinas Phoenixas. <br>Scanpix nuotr.
Jokerio aktorius Joaquinas Phoenixas. <br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-07 15:16

Betmeno priešo Džokerio priešistorė iš viso gavo 11 nominacijų, įskaitant geriausio filmo kategoriją.

„Džokeris“ varžysis su Martino Scorsese gangsteriniu filmu „Airis“, pasirodžiusiu srautinio transliavimo paslaugų milžinės „Netflix“ platformoje, ir Quentino Tarantino filmu „Vieną kartą Holivude“, kurie abu gavo po 10 nominacijų.

Samo Mendeso karinė drama „1917“ apie du britų karius, pelniusi prestižinį geriausios dramos „Auksinį gaublį“, gavo devynias BAFTA nominacijas, taip pat ir geriausio filmo kategorijoje.

Pernai per BAFTA įteikimo ceremoniją triumfavo „Netflix“ nespalvota juosta „Roma“. Ji vėliau pelnė tris „Oskarus“, nors tarp jų nebuvo geriausio filmo statulėlės.

Tarp šiemetinių BAFTA nominantų yra visi lenktynių dėl „Oskarų“ favoritai, įskaitant „Vieną kartą Holivude“ žvaigždę Leonardo DiCaprio ir Renee Zellweger, suvaidinusią JAV dainininkę ir aktorę Judy Garland romantinėje dramoje „Džudė“.

Geriausio pagrindinio aktoriaus kategorijoje be L. DiCaprio dar nominuoti Adamas Driveris, Taronas Egertonas, J.Phoenixas ir Jonathanas Pryce'as.

Į geriausios aktorės apdovanojimą pretenduoja Jessie Buckley, suvaidinusi „Laukinėje rožėje“, Scarlett Johansson, nusifilmavusi skyrybų dramoje „Santuokos istorija“, Saoirse Ronan, vaidinanti juostoje „Mažosios moterys“, Charlize Theron iš „Skandalo“ ir R.Zellweger.

Geriausio režisieriaus kategorijoje nominuoti S.Mendesas už „1917“, M. Scorsese, Toddas Phillipsas už „Džokerį“, Q.Tarantino ir Bong Joon-Ho iš Pietų Korėjos už juodojo humoro komediją „Parazitas“.

Išsiskiriančio britų filmo kategorijoje varžysis „1917“, „Masalas“, „Mano dukrai Samai“, „Rocketman“, „Sorry We Missed You“ ir „Du popiežiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.