Eimutis Kvoščiauskas prabilo apie sunkų etapą: „Norėjosi skradžiai žemę prasmegti“

39-erių aktorius Eimutis Kvoščiauskas neslepia, kad jo pasirinkto kelio iš pradžių nesuprato ne tik giminės, bet ir tėvai. Baimės pasirodė pagrįstos – po studijų vyrui teko akis į akį susidurti su karčia realybe.

 Eimutis Kvoščiauskas.
 Eimutis Kvoščiauskas.
Eimutis Kvoščiauskas.<br>D.Umbraso ir G.Bitvinsko nuotr.
Eimutis Kvoščiauskas.<br>D.Umbraso ir G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 22, 2020, 10:36 AM

„Vaidinau Kauno valstybiniame teatre, bet per mėnesį uždirbdavau vos 200 litų. Už tokius pinigus buvo neįmanoma pragyventi“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Gyvenimas“ prisipažino Eimutis.

Galvodamas kaip išgyventi jaunas aktorius ieškojo bet kokio darbo, nes būti išrankiam neleido gurgiantis pilvas, o tėvams buvo pažadėjęs po studijų iš jų pinigų daugiau neprašyti.

E. Kvoščiauskas prisimena, kad sunkiausia buvo susitaikyti su mintimi, jog vieną dieną tu stovi ant scenos ir girdi ovacijas, o kitą – žvaigždžių vakarėlyje dirbi paprasčiausiu asistentu.

„Pamenu, kaip turėjau garsius žmones kviesti iš vienos patalpos į kitą ir man vienas žmogus šiurkščiai atrėžė: neaiškink, kada norėsiu, tada ir eisiu! Norėjosi skradžiai žemę prasmegti. Atrodo – baigiau aktorinį, o čia staiga su manimi elgiasi kaip su visiška šiukšle“, – prisiminė Eimutis.

Jaunam aktoriui prasimušti nebuvo lengva, todėl jis nusprendė laimės ieškoti emigrantų sostine vadinamame Londone. Ten įsidarbino viešbučio bare. Iš pradžių plovė indus, vėliau nurinkinėjo purvinus stalus:

„Teko net atsiklaupus šaltame šaldytuve pelėsius grandyti, – laidoje sunkius laikus prisimins garsus aktorius, – Iki šiol nežinau, ar tokias užduotis gaudavau, nes taip iš manęs norėjo pasišaipyti ar pažeminti kaip emigrantą, nes juos Anglijoje tada ne visi mėgo“.

Nepaprasta aktoriaus Eimučio Kvoščiausko gyvenimo istorija – apie sunkiai išgyventas tėvų skyrybas, nelengvą aktoriaus karjeros pradžią, emigraciją ir galiausiai paties susikurtą laimę – jau šįvakar 21.30 val. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Gyvenimas“ su Edvardu Žičkumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.