Kovotojas Jordanas Poškaitis atskleidė, kodėl atsisakė rimto vaidmens

Filmuose ir serialuose dažnai vaidindavęs Rytų kovos menų pasaulio ir Europos čempionas Jordanas Poškaitis (48 m.) filmavimo aikštelėje vis retesnis svečias. Jis atsisako vaidmenų, kurie šiurpina jo šeimą.

J.Poškaitis yra sukūręs treniruoklį, skirtą energetiniams taškams aktyvinti. Kartu tai – ir savigynos įrankis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Poškaitis yra sukūręs treniruoklį, skirtą energetiniams taškams aktyvinti. Kartu tai – ir savigynos įrankis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2020, 12:40 PM, atnaujinta Feb 15, 2020, 1:04 PM

Neseniai jaunesnioji J.Poškaičio duktė Austė (9 m.), viename Kauno prekybos centre išvydusi aktorę S.Daukšaitę-Petrulėnę, garsai sušuko: „Tai moteris, kuri nužudė mūsų tėtį!“

Seriale „Tobula kopija“ šios aktorės herojė iš tiesų nužudo J.Poškaičio įkūnijamą samdomą žudiką, kurio kūnas vėliau randamas šaldytuve.

Panašius veikėjus J.Poškaitis yra vaidinęs kelis kartus.

Kovotojas sakė, kad šie vaidmenys slėgė jo dukras Austę ir Urtę (11 m.).

„Netgi ekrane jos nori matyti tėvą geruolį, o ne blogiuką“, – kalbėjo J.Poškaitis.

Neseniai sportininkui buvo pasiūlyta viename lietuviškame seriale įkūnyti mirti pasmerktą samdomą žudiką. Tačiau šio vaidmens jis atsisakė.

Rytų kovos menų meistras tikino, kad gavęs kitokį vaidmenį sutiktų filmuotis.

„Norėčiau gauti vieną pagrindinių vaidmenų koviniame filme, kuriame gėris nugali blogį. Mintyse net sukasi jo scenarijus. Ne mažiau būtų įdomu įsiamžinti veiksmo filme kartu su visa šeima“, – sakė pasaulio, Europos ir Lietuvos šidokan karatė bei bušido čempiono titulus pelnęs J.Poškaitis.

Kaunietis pasakojo, kad vaikystėje turėjo dvi slaptas svajones: tapti pasaulio čempionu ir nusifilmuoti kine. Jam pavyko įgyvendinti abu troškimus, tačiau iki šiol kovodamas ringe jis jaučiasi geriau nei filmavimo aikštelėje.

Vienas pirmųjų filmų, kuriame Rytų kovos menų meistras vaidino kaip tikras aktorius, buvo amerikiečių režisieriaus Jeffo Blecknerio biografinė drama „Nebijok: popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimas“.

J.Poškaitis jame įkūnijo dvasininko apsaugininką.

Vėliau jis buvo pakviestas filmuotis tragiškus Rugsėjo 11-osios įvykius atkuriančiame dokumentiniame filme. Kovotojas įkūnijo iš sugriauto dangoraižio žmones gelbėjantį didvyrį.

Istoriniame britų filme „Barbarai“ lietuviui buvo patikėtas Romos imperatoriaus vaidmuo. Jam teko panaudoti tik kelis kovos elementus, nes pagal scenarijų buvo nužudytas barbarų.

J.Poškaičiui yra tekę rodyti ir kaskadininko triukus koviniuose rusų serialuose. Vienas jų – „Persona non grata“.

Sportininkas yra vaidinęs ir lietuviškuose serialuose: „Gedimino 11“, „Tobula kopija“, „Komisarai tiria“, „Pasmerkti“.

Jam dažniausiai tekdavo apsaugininko, gelbėtojo ar nusikaltėlio vaidmenys. Kovotoją taip pat buvo galima išvysti komiškame seriale „Rezidentai“ – Jordanas vaidino pavydų ligoninėje gydomos moters vyrą.

O istoriniame seriale „Laisvės kaina. Savanoriai“ kaunietis įkūnijo sovietų pareigūną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.