Pablo Escobaro našlė atsiprašė aukų artimųjų: „Niekas netiki, kad neslepiu dingusių milijonų“

„Niekas netiki, kad neslepiu dingusių kartelio milijonų“, – prisipažįsta garsiausio visų laikų narkobarono Pablo Escobaro našlė Victoria Eugenia Henao, savo gyvenimo istoriją slėpusi ketvirtį amžiaus.

Edvardas Žičkus ir Pablo Escobaro našlė Victoria Eugenia Henao.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Edvardas Žičkus ir Pablo Escobaro našlė Victoria Eugenia Henao.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Edvardas Žičkus ir Pablo Escobaro našlė Victoria Eugenia Henao.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Edvardas Žičkus ir Pablo Escobaro našlė Victoria Eugenia Henao.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-02-20 16:32, atnaujinta 2020-02-20 17:30

Tačiau bendraudama su „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Kitoks pokalbis su Edvardu Žičkumi“ vedėju ji net keliskart pakartojo – „darosi nejauku“, o vėliau prisipažino nesitikėjusi leistis į tokius gilius prisiminimus.

Jos dramatiška istorija su įtakingiausi istorijoje narkotikų prekeiviu aprašyta kelerius metus dienos šviesos lauktoje biografijoje, tačiau kai kurie dalykai joje vis dėlto liko nepaliesti.

Ar Victoria, kurios tikrasis vardas buvo Marija Izabel Santos, nesijautė žiauriojo sutuoktinio bendrininkė?

Ar kada atsiprašė P.Escobaro aukų, kurių skaičiuojama virš 4000, artimųjų?

Kodėl užmerkusi akis ir toliau gyveno su žmogumi, kurį daugelis laikė monstru? Kaip 12-metė atsidūrė dukart vyresnio Pablo glėbyje?

„Ar jūs kada meldėtės už žmones, kurių kraujas tekėjo jūsų buvusio vyro rankomis?“, – garsiosios našlės tiesiai paklausė žurnalistas Edvardas Žičkus.

„Ne tik kasdien meldžiuosi, bet ir medituoju, nes tiek daug nuskriaustųjų liko sudaužytais likimais.

Aš labai atsiprašau visų aukų artimųjų“, – teisinosi ponia Victoria, jau kelis dešimtmečius gyvenanti Argentinoje.

Būdama moksleivė ji tekėjo iš didelės meilės. Jai tebuvo 15-a, kai pabėgusi iš namų, nedalyvaujant artimiesiems savo širdį ir ranką atidavė Pablo Escobarui.

Dabar prisipažįsta nuo pirmos santuokos dienos supratusi, kad vyras ištikimas jai niekada nebus, nes taip esą priimta mačistinėje visuomenėje, kurioje gyveno.

Tikrasis Escobarų gyvenimas, anot našlės, pranoko visus populiarius serialus ir kino filmus, apie jos šeimos gyvenimą susuktus pastaraisiais metais.

Kada Victoria suprato, kad žmogus, kuriam patikėjo savo likimą, iš tiesų yra vienas žiauriausių asmenų pasaulyje?

„Buvau jauna, naivi, ilgai nemačiau jo psichinio sutrikimo, kuris skatino besaikį pinigų ir valdžios troškulį.

Pablo pateko į parlamentą ir didžiausia jo svajonė buvo tapti prezidentu.

Jis tvirtai tikėjo, kad tai jam skirtas postas, o aš suvokiau, kad tai niekuomet nevirs realybe“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje jau rytojaus vakarą kalbės V.E.Hanao.

Savo sūnui P.Escobaras apie tai, kad yra nusikaltėlis, prisipažino kai berniukui buvo... 7-eri.

„Jis rodydavo į žmones televizoriaus ekrane ir kalbėjo, kuriam jau pasiųsta kulka, o kuris netrukus bus susprogdintas“, – savo memuaruose rašo šiandien architektu ir dėstytoju dirbantis narkobarono sūnus Juanas Pablo Escobar Hanao.

Tad, ar gali būti tiesa jo motinos žodžiai, kad ji apie nusikalstamą vyro veiklą nežinojusi iki tos dienos, kol žinia apie tai nepasirodė žiniasklaidoje?

„Mūsų susitikimas truko beveik porą valandų. Su pauzėmis, atsargiai renkamais žodžiais, skausmingu grįžimu į praeitį, kurios bėgantis laikas niekada neištrins iš Escobaro našlės atminties“, – sakė televizijos laidų vedėjas E.Žičkus, kuris susitikimui su garsiąja našle ruošėsi ne vieną savaitę ir iki paskutinės akimirkos nežinojo, ar interviu įvyks.

Victoria Henao į Vilnių turėjo atskristi trečiadienio pavakarę, bet kilus sunkumams, Lietuvos sostinėje pasirodė tik trečiadienį gerokai po vidurnakčio.

Pakeliui dingo jos bagažas, tad į susitikimą su laidos „Kitoks pokalbis su Edvardu Žičkumi“ kūrybine grupe paryčiais vyko ne tik nepailsėjusi, bet ir prastos nuotaikos.

„Viską teko spręsti vietoje ir mums pavyko. Tačiau tai tik detalės, palyginus su pokalbiu, kurį įrašė mūsų kameros ir kuris jau montuojamas penktadienio eteriui“, – sakė E.Žičkus.

Aštrūs klausimai ir kitoks žvilgsnis į garsiausio visų laikų narkotikų barono našlės istoriją – jau šį penktadienį 21 val. 30 min. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Kitoks pokalbis su Edvardu Žičkumi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.