Žilvinas Žvagulis apie vaikams perleistus ir uždarytus barus: „Per daug pinigų sukišau“

Obuolys nuo obels toli nenurieda – tokį posakį ne kartą teko ištarti arba girdėti kalbant apie tėvus ir vaikus.

Žilvinas Žvagulis su sūnumis Ąžuolu ir Ryčiu.<br>LR montažas.
Žilvinas Žvagulis su sūnumis Ąžuolu ir Ryčiu.<br>LR montažas.
Žilvinas Žvagulis.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Žilvinas Žvagulis.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Laidos akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Laidos akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Kazimieras Jakutis.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Kazimieras Jakutis.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Kazimieras Jakutis.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Kazimieras Jakutis.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Jonas Karosas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Jonas Karosas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Goda Karosaitė.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Goda Karosaitė.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 7, 2020, 11:51 AM, atnaujinta May 7, 2020, 12:04 PM

Šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK pokalbių laidos „Valanda su Rūta“ studijoje žinomi tėvai dalinsis patirtimi, kaip auklėjo savo vaikus, kaip mokė skaičiuoti pinigus ir kokią žmoną ar vyrą rinktis patarė. O žinomų tėvų atžalos atskleis, ar garsi pavardė jiems buvo kaip aukso šaukštas burnoje, ar akmuo po kaklu.

Vieno turtingiausių Lietuvos verslininkų Tado Karoso vaikai – Goda ir Jonas – pasakoja, kad tėtis nuo mažumės mokė dirbti ir užsidirbti, pinigų lengva ranka vaikams nedalino.

Tačiau tėtis niekuomet negailėjo pinigų vaikų mokslams. Goda Karosaitė dar paauglystėje buvo išsiųsta mokyti į Pietų Prancūzijoje esantį mergaičių internatą, o jos brolis Jonas mokėsi Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Mane 12 ar 13 metų įsodino į lėktuvą ir aš išskridau į Ameriką. Man teko visko mokytis iš naujo. Lietuvoje mama viską padarydavo, o Amerikoje turėjau pats pasidaryti valgyti, išsiskalbti rūbus, susitvarkyti – labai greitai suaugau“, – pasakojo Jonas Karosas.

„Mes net nenorėjome būdami vaikais važiuoti į tuos internatus, bet tėtis, galima sakyti, mus tiesiog išgrūdo, nes norėjo, kad pamatytume pasaulį, išmoktume kalbų, savarankiškumo“, – pasakojo Goda Karosaitė. Tačiau abu Tado Karoso vaikai pripažįsta, kad tokia gyvenimo patirtis juos užgrūdino.

Dainininkas ir verslininkas Žilvinas Žvagulis užaugino tris sūnus. Tiesa, dabar jis labiausiai gailisi, kad savo dviems vyresniems sūnums – Ąžuolui ir Ryčiui jaunystėje neskyrė daug laiko, nes vyko nuolatinės gastrolės ir koncertai.

„Niekam nelinkiu to vaizdo, kai išvažiuoji į koncertą ir matai lange savo vaiką, kurio skruostais bėga ašaros“, – pasakojo dainininkas.

Laidoje jis kalbėjo apie tai, kaip su pirmąją jo žmona Anglijoje užaugusius sūnus parsiviliojo atgal į Lietuvą.

„Mačiau, kad jie linksta prie restoranų, barų verslo, todėl nupirkau jiems po barą ir daviau valdyti. Aš buvau sponsorius, bet leidau jiems laisvai tvarkytis su pinigais. Dabar galvoju, kad per daug pinigų sukišau, nes abu barus teko uždaryti.“

Kiti laidos dalyviai – tėtis ir sūnus, Kazimieras ir Domas Jakučiai – atskleis neįprastą šeimyninio verslo taisyklę.

Kadaise Kazmieras įkūrė čiužinių gamybos verslą, kuriam dabar vadovauja jo sūnus Domas, o kiti trys sūnūs vadovauja atskiriems padaliniams. Verslo įkūrėjas savo vaikus mokė niekada nepainioti šeimos ir verslo.

„Sūnūs jau vedę, turi vaikų, bet mes turime taisyklę nekviesti žmonų prisijungti prie verslo. Tai dažniausiai baigiasi blogai – netenki ir darbuotojo, ir susipyksti su antrąja puse“, – šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Valanda su Rūta“ pasakos Kazimieras Jakutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.