Paaiškėjo, kaip karantino sąlygomis „Lietuvos balso“ finalui ruošėsi projekto mokytojai

Projekto finale pasirodys dvylika stipriausių projekto dalyvių, kurie yra pasirengę pavergti televizijos žiūrovų širdis atlikdami vos po vieną dainą. ​Kam atiteks 15 tūkst. eurų piniginis prizas, spręs tik žiūrovai tiesioginio balsavimo metu.

Justinas Jarutis, Monika Pundziūtė, Donatas Montvydas, Monika Liu.<br> LR montažas.
Justinas Jarutis, Monika Pundziūtė, Donatas Montvydas, Monika Liu.<br> LR montažas.
K.Meschino ir R.Mackevičius.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
K.Meschino ir R.Mackevičius.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Donatas Montvydas<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Donatas Montvydas<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Monika Pundziūtė, Donatas Montvydas.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Monika Pundziūtė, Donatas Montvydas.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Justinas Jarutis, Monika Liu.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Justinas Jarutis, Monika Liu.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Monika Pundziūtė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Monika Pundziūtė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Justinas Jarutis.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Justinas Jarutis.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Monika Liu.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Monika Liu.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

May 16, 2020, 6:17 PM

Šalyje esant epidemijai ir apribojimams karantino metu pasiruošimas projekto finalui šį kartą kitoks, nei įprasta. Praėjusią savaitę vykusių filmavimų metu tuščioje salėje buvo nufilmuoti visi finaliniai pasirodymai. Remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymais, buvo palaikomas saugus atstumas bei užtikrinama maksimali viruso plitimo prevencija pasitelkus respiratorius bei vienkartines pirštines.

Mokytojai pripažįsta, jog mėgaujasi galimybe sugrįžti į savo kėdes.

„Negaliu patikėti, kad taip greitai atėjo ši diena. Bet aš džiaugiuosi, kad superfinalas įvyks, nes buvau išsigandusi, kad dalyviai taip ir liks nesužinoję, kuris iš jų yra „Lietuvos balsas“. Bus labai gražu – po repeticijų matau, kad viskas tikrai labai gražu ir saugu“, – sako Monique

Be savo dalyvių finalinių pasirodymų, mokytojai ypatingai laukia ir savo sugrįžimo į sceną. Po dviejų mėnesių pertraukos karantine, finalo metu jie ir vėl susitiks bendram kūriniui ir sutartinai pripažins, jog buvo ypatingai sunku jį dainuoti išlaikant atstumą. Juolab, jog kūrinys apie aistrą, meilę ir norą liestis...

„Mes su kolegomis scenoje dalinomės įspūdžiais, kad iš tikrųjų keista būti scenoje. Tie du mėnesiai – tarsi dveji metai be to dalyko, kurį labiausiai myli savo gyvenime, todėl labai smagus jausmas yra sugrįžti“, – po mokytojų bendro pasirodymo repeticijos kalbėjo Monique.

Tuo tarpu Justinas Jarutis sako, kad televizijos žiūrovui kitoks finalas įtakos padaryti neturėtų: „Manau, kad visi jau priprato prie „kitokio“ gyvenimo. Jei būtų praėję dar tik dvi savaitės karantino, tada galbūt kažkas ir atrodytų kitaip. Tačiau dabar, kai mes jau turim du mėnesius, manau, kad visi pratę ir niekas kažko kito nesitikės – visi stebės finalą per ekranus ir tai bus įprasta“.

Justinas sako, jog ypatingai džiaugiasi sugrįžęs į televiziją. Ir nors finalo metu žiūrovų nebus, galimybė po ilgo laiko pasirodymus stebėti gyvai yra išties ypatinga. Mokytojas patikina, jog karantino metu su savo komandos dalyviais dirbo nuotoliniu būdu ir neabejoja jų pasirodymų sėkme finale „Mano komanda puikiai pasiruošusi ir manau, kad yra didelių šansų, jog kažkas iš mano komandos tikrai laimės“, – šypsodamasis tvirtina Justinas Jarutis.

Apie tai, jog šventine nuotaika pasitinka finalą, kalba ir Monika Liu. Atlikėja pripažįsta, jog galimybė turėti bent vieną finalą išties yra didelė dovana tokiu laikotarpiu. Mokytoja pasakoja, jog ruošti pasirodymus nuotoliniu būdu teko pirmą kartą.

„Viso pasiruošimo metu su dalyviais bendravom internetu. Ir ne tik apie muziką. Bendravom ir kaip draugai, palaikėm vienas kita. Visi mes, muzikantai, karantino metu patyrėm tikrus amerikietiškus kalnelius, nes iš pradžių džiaugėmės, kad bus laiko kūrybai ir staiga nebeliko ūpo, nes dingo visi koncertai. Todėl dabar yra labai gera, kad galima kartu su mokytojais vienoj scenoj dainuoti, nes kitos tokios progos karantino metu nebuvo“, – sugrįžimu į sceną džiaugiasi Monika Liu.

Apie sunkumus, kilusius su dalyviais repetuojant per kompiuterio ekraną, kalba ir Donatas Montvydas: „Faktas, kad teko prisitaikyti. Be abejo, tai darė įtakos, kadangi gyvai klausantis žmogaus jam galima pasakyti teisingesnius komentarus. O klausantis dalyvių per kompiuterį, sunku atskirti, kas yra gerai, o kas ne. Bet generalinės repeticijos metu, išgirdęs visus gyvai, galiu pasakyti – pasiruošę gerai yra absoliučiai visi.“

Mokytojas įsitikinęs, jog pertrauka, kurią finalistai turėjo nuo sužinojimo, kad pateko į finalą dvikovų metu, jiems tapo didžiuliu privalumu. Dalyviai turėjo ne vieną mėnesį nugludinti savo pasirodymus iki tobulybės.

„Visi ištroškę scenos, visi pasiilgę vieni kitų. Aš asmeniškai noriu gerai praleisti laiką tiek su dalyviais, tiek su mokytojais, kadangi su finalu sezonas ir pasibaigs. Dalyviai ruošiasi labai daug, jie nori daug pasakyti, ir atrodo, kad vienos laidos tam gal ir neužtenka. Todėl jausmai dviprasmiški, tačiau mūsų tikslas – gerai praleisti laiką ir išsiaiškinti šio sezono nugalėtoją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų