Po skyrybų Dalia Teišerskytė įsigijo naują būstą Kaune: džiaugiasi gėlynais ir šiltnamiu

Poetė ir buvusi Seimo narė Dalia Teišerskytė (75 m.) įsitikino, kad posakis „nėra to blogo, kas neišeitų į gerą ir dar geresnį“, yra gryna tiesa.

Vaizdingoje Panemunėje naujus namus neseniai įsigijusi poetė Dalia Tei<br>M.Patašiaus nuotr.
Vaizdingoje Panemunėje naujus namus neseniai įsigijusi poetė Dalia Tei<br>M.Patašiaus nuotr.
Dalia Teišerskytė.<br>M. Kulbis
Dalia Teišerskytė.<br>M. Kulbis
Dalia Teišerskytė.
Dalia Teišerskytė.
Dalia Teišerskytė.<br>M.Kulbio nuotr.
Dalia Teišerskytė.<br>M.Kulbio nuotr.
Dalia Teišerskytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dalia Teišerskytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dalia Teišerskytė.<br>R.Jurgaitis
Dalia Teišerskytė.<br>R.Jurgaitis
Dalia Teišerskytė.<br>R.Jurgaitis
Dalia Teišerskytė.<br>R.Jurgaitis
Dalia Teišerskytė.<br>M.Patašius
Dalia Teišerskytė.<br>M.Patašius
Dalia Teišerskytė.<br>Aleksandro Broko ir Juliaus Žalnierukyno nuotr.
Dalia Teišerskytė.<br>Aleksandro Broko ir Juliaus Žalnierukyno nuotr.
Dalia Teišerskytė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dalia Teišerskytė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dalia Teišerskytė.
Dalia Teišerskytė.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jul 18, 2020, 9:42 AM

Vaizdingoje Panemunėje naujus namus neseniai įsigijusi ir jau spėjusi juos įrengti kažkada net kelis sezonus buvusi LNK konkurso „Žvaigždžių duetai“ vertinimo komisijos narė D.Teišerskytė suskubo tvarkyti kiemo bei didžiulio sodo.

Moteris jame įrengė gėlyną, kuriame skaito knygas, kuria eiles, geria kavą ir susitinka su bičiulėmis.

Naujų namų poetei ieškoti teko po maždaug dešimtmetį trukusių skyrybų su praeityje garsiu krepšininku Anatolijumi Čupkovu (76 m.).

Pernai skyrybų byloje pagaliau padėtas taškas – žinomos kauniečių poros santuoka oficialiai nutraukta.

Išsiskyrę D.Teišerskytė ir A.Čupkovas pardavė erdvų butą prestižinėje Kauno vietoje Žaliakalnyje ir pasidalijo pinigus. Buvusi Seimo narė už juos įsigijo dalį namo su sodu kitoje ne mažiau patrauklioje Kauno vietoje – Panemunėje.

„Šituos namus man surado geriausia draugė. Ji taip pat gyvena Panemunėje, todėl išgirdusi per radiją skelbimą apie parduodamą pusę namo nusprendė, kad jis skirtas būtent man.

Aš visada truputį pavydėjau draugei tos galimybės – išeiti ryte basai ant žolės su puodeliu kavos.

Sužinojusi apie galimybę šioje vietoje įsigyti namus, ilgai negalvojau, nors prieš tai gyventi norėjau tik Žaliakalnyje, kur 40 metų praleidau gražiame, erdviame „smetoniškame“ bute.

Skirtis su juo buvo skausminga. Bet dabar esu laiminga“, – kalbėjo D.Teišerskytė.

Kol daugiau nei pusmetį vyko naujojo būsto remontas, ji gyveno vyresniojo sūnaus Lino ir marčios Linos namuose. Nepatogumų kėlė tiktai tai, kad daugybė poetės daiktų buvo sukrauti į dėžes.

Dabar, kai namai jau baigti tvarkyti, šeimininkė dėmesį sutelkė į sodą.

„Kol kas planuoju erdvę, renku augalus. Pasodinau žemuogių, braškių, gėlių, kad žydėtų visą vasarą ir džiugintų akį. Nuostabiai žydi lelijos, ramunės, piliarožės, serenčiai. Ateityje ketinu pasodinti daugiau daugiamečių ir visžalių augalų“, – teigė pašnekovė.

Kaunietė džiaugėsi ir savo naujuoju šiltnamiu, kuriame dera agurkai, pomidorai.

D.Teišerskytė nepamiršo paminėti, jog ankstesni šeimininkai paliko jai gražų kraitį – dvi obelis, dvi vyšnias, du abrikosus, vynuogę, aviečių krūmų ir graikinį riešutmedį.

„Labai džiaugiuosi ir baltąja terasa, kurią neseniai pastatė mano gerieji bičiuliai. Čia mėgstu paskaityti, parašyti, svajoti ir kavos išgerti“, – dėstė naujakurė.

D.Teišerskytės planuose – ir nauja knyga. Praeityje poetė yra išleidusi ne vieną poezijos knygą. Pagal jos eiles sukurta beveik pusė tūkstančio populiarių estrados dainų.

Iš vienos televizijos lėkdavo į kitą

* Keturias kadencijas nuo 2000 iki 2016 m. Seimo nare buvusi D.Teišerskytė šiuo metu ne tik kuria eiles, dainų tekstus ir yra panirusi į labdaringą veiklą. Ji taip pat yra transliuotojų veiklą prižiūrinčios Lietuvos radijo ir televizijos komisijos narė.

* Kaunietė tikino, kad televizija jai visada buvo artima. Laiką, kai dažnai buvo matoma TV ekranuose, poetė prisimena kaip labai įtemptą, bet smagų.

* Ji keletą sezonų buvo muzikinio konkurso „Žvaigždžių duetai“ (LNK) vertinimo komisijos narė. D.Teišerskytę nuolat buvo galima pamatyti ir kitose televizijos laidose.

* „Buvo metas, kai iš vienos televizijos tekdavo bėgti į kitą. Per vakarą dalyvaudavau keliose nuotaikingų, rimtų ir net aršių pokalbių laidose. „Žvaigždžių duetai“ buvo laida, kurioje atsigaudavo ir džiaugėsi siela. Tą laiką vadinu puikiu, nes esu iš tų žmonių, kurie kuo mažiau turi laiko, tuo daugiau nuveikia“, – kalbėjo D.Teišerskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.