Roberto De Niro nebegali mokėti po 100 tūkst. dolerių buvusiai žmonai: pripažino, kad skursta

Koronavirusas trinktelėjo ir garsiam Holivudo aktoriui Robertui De Niro (76 m.). Jis pareiškė nebegalintis kas mėnesį mokėti po 100 tūkst. dolerių buvusiai žmonai, nes atsidūrė ties skurdo riba.

 Robertas De Niro.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Robertas De Niro.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
  Robertas De Niro.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
  Robertas De Niro.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 1, 2020, 6:32 PM

Dėl koronaviruso sukeltos pandemijos gyvenimas Holivudo (JAV) filmavimo aikštelėse apmirė, be darbo sėdi tūkstančiai kino kūrėjų. Be honorarų dienas leidžia ir viena Holivudo žvaigždžių, įsiamžinusių maždaug šimte kino juostų, R.De Niro.

Maža to, dar vienu išbandymu yra tapęs skyrybų procesas su buvusia sutuoktine Grace Hightower (65 m.).

Skyrybų dokumentus pora pateikė dar 2018 metais, bet finansiniai klausimai nėra išspręsti iki šiol.

R. De Niro tikina, jog turi rimtų finansinių problemų, todėl nenori atiduoti Grace pusės savo turto, kuris siekia 500 milijonų dolerių.

Aktoriaus advokatė Caroline Krauss antrina, kad kino žvaigždei dabar tenka stipriai susiveržti diržą ir taupyti.

Tai tapo žinoma prieš kelias dienas Manhatano Aukščiausiajame teisme vykusiame posėdyje, kur buvo sprendžiama, kaip padalinti turtą.

Pats R.De Niro teismo salėje nedalyvavo, parodymus davė per „Skype“ kompiuterinę programą.

Posėdis buvo surengtas skubos tvarka po to, kai kasmėnesinės R.De Niro išmokos G.Hightower sumažėjo perpus: anksčiau Grace iš buvusio vyro gaudavo 100 tūkstančių dolerių per mėnesį, o dabar – tik 50 tūkstančių dolerių.

Taip pat moteris pareiškė, kad ji ir bendri poros vaikai: 21 metų Elliotas, kuriam nustatytas autizmas, ir 18 metų Helen dabar negali patekti į aktoriaus užmiesčio namą.

Situaciją R.De Niro aiškina tuo, kad dėl karantino stengiasi būti užsidaręs savo sodyboje ir ten neįsileidžia nekviestų svečių.

R.De Niro advokatės žodžiais, išmokų buvusiai žmonai sumažinimas susijęs su dideliais praradimais, kurį patyrė jo verslas.

R.De Niro valdo kino kompaniją „Tribeca Films“, tarptautinį restoranų ir viešbučių tinklą „Nobu“ įvairiose pasaulio šalyse, taip pat viešbutį „The Greenwich“ Niujorke bei restoraną „Tribeca Grill“, kurio sienas puošia aktoriaus tėvo dailininko tapyti paveikslai.

Šį pavasarį praradęs keletą milijonų dolerių R.De Niro pasinaudojo vyriausybės parama, skirta mažajam verslui, ir lengvatinėmis sąlygomis pasiskolino 28 milijonus dolerių.

Ar tokį galingą verslą, kuris driekiasi per Ameriką, Australiją, Rusiją ir kitas pasaulio šalis, galima vadinti mažuoju verslu, daug kam kilo abejonių.

Teismo posėdyje R.De Niro advokatė teigė, kad Grace ir vaikų užgaidos neleidžia aktoriui išeiti ramaus užtarnauto poilsio: „Tie žmonės visada išleisdavo kur kas daugiau pinigų, nei Robertas uždirbdavo. Ir todėl dabar šis stiprus, bet jau 76 metų vyras negali ilsėtis, net jei to ir norėtų.

Jis yra priverstas toliau buvusiai žmonai mokėti didelius pinigus, kad ši juos leistų į dešinę ir į kairę.“

Dar 2004 metais R. De Niro pasirašė sutartį, pagal kurią privalo mokėti savo žmonai milijoną dolerių per metus. Advokatės C.Krauss žodžiais, dabar to padaryti bus neįmanoma, nes aktoriaus pajamos, net sėkmės atveju, šiais metais bus labai kuklios – tik 7,5 milijono dolerių.

Nors buvusios žmonos advokatui neatrodė, kad tai kuklios pajamos, teisėjas kol kas paskelbė R. De Niro naudingą sprendimą: jis gali toliau mokėti žmonai po 50 tūkstančių dolerių per mėnesį, tiesa, privalo padėti jai rasti užmiesčio rezidenciją vasarai netoli tos vietos, kur pats gyvena.

Negalėjo atsispirti žavingoms moterims

* R.De Niro kūrybinis kelias nepalyginti sėkmingesnis ir ryškesnis nei asmeninis gyvenimas. Nors moterų žaviam ir talentingam aktoriui niekada netrūko, didžiosios meilės, kuri jį pakylėtų iki dangaus ir pažabotų nesutramdomą būdą, jis taip ir nerado.

* Įdomu tai, kad prielankumą aktorius visuomet teikė tamsiaodėms gražuolėms.

* Pirmą kartą Robertas vedė 1976 metais dainininkę ir aktorę Dianne Abbott (75 m.). Jie kartu nusifilmavo keliose juostose. Pora susilaukė sūnaus Raphaelio. Taip pat Robertas įsidukrino žmonos dukterį Dreną iš pirmosios santuokos.

* R.De Niro išsiskyrė 1988 metais ir netrukus užmezgė santykius su modeliu Toukie Smith (64 m.). Toukie buvo pastojusi nuo Roberto, bet persileido. Teko pasinaudoti pakaitinės motinos paslaugomis. Ji išnešiojo dvynius Julianą ir Aaroną. Aktorius berniukus įsisūnijo. Tačiau santykiai ėmė blėsti ir pora pasuko skirtingais keliais.

* 1997 metais aktorius vedė G.Hightower (nuotr.), buvusį modelį ir aktorę. Ši moteris pasižymėjo neregėtu atsidavimu Robertui. Iki santuokos jiedu susitikinėjo dešimt metų. Per tą laiką R. De Niro nuolat buvo neištikimas.

* Tarp daugybės aktoriaus mylimųjų buvo ir garsus modelis Naomi Campbell (50 m.), kuriai tuo metu buvo vos 19 metų, o Robertui – 47 metai. Jaunąją gražuolę aktorius nuviliojo nuo tuomečio jos draugužio boksininko Mike’o Tysono (54 m.).

* Grace iškentėjo nuklydimus ir ji su Robertu oficialiai įteisino santykius. 1998 metais jiems gimė sūnus Elliotas, o po metų Grace pareikalavo skyrybų. Priežastis – nesiliaujantys Roberto romanai.

* Tačiau pora susitaikė ir 2011 metais gruodį pakaitinė motina sutuoktiniams pagimdė mergaitę Heleną. Tu metu Robertui buvo 67 metai, o jo žmonai – 56 metai.

Tikino, kad filmuotis privertė žmona

* R.De Niro šlovę pelnė gangsterių ir mafiozų vaidmenys bei ilgalaikė kūrybinė draugystė su Amerikos kino režisieriumi Martinu Scorsese.

* 1974 metais R.De Niro režisieriaus Francio Fordo Coppolos filme „Krikštatėvis II“ (nuotr.) atliko jauno Vito Korleonės vaidmenį, pelniusį jam „Oskaro“ apdovanojimą.

* 1980 metais už pagrindinį vaidmenį M.Scorsese filme „Įsiutęs bulius“ R.De Niro buvo įteiktas dar vienas „Oskaro“ apdovanojimas.

* Įdomu tai, kad 2004 metais Venecijos kino festivalio metu „užkietėjusiam italų mafijos atstovui“ norėta suteikti Italijos pilietybę, tačiau tam pasipriešino italų kilmės amerikiečių bendruomenė – esą vaidindamas italų gangsterius R. De Niro teršia italų įvaizdį.

* Vis dėlto 2006 metais Romos kino festivalio uždarymo metu aktoriui buvo suteikta Italijos pilietybė.

* Per pastaruosius du dešimtmečius R.De Niro daug kartų vaidino jo talento nevertuose filmuose, bet neseniai jis paaiškino šią situaciją: taip elgtis esą vertė jo žmona Grace, kuri neprotingai investavo jo honorarus, todėl jis patyrė milžiniškų nuostolių ir buvo priverstas filmuotis daugiau, nei pats būtų norėjęs.

* Po skyrybų su G.Hightower aktorius atkuto. 2019 metais jis nusifilmavo M.Scorsese filme „Airis“, kuris 2020 metais gavo „Oskarą“ kaip geriausias filmas.

* 2021 metais numatoma filmo „Mėnulio gėlės žudikai“ premjera, kuriame įsiamžino R.De Niro ir Leonardo DiCaprio.

Parengė Rūta Peršonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.