Robertas Pattinsonas – apie pažintį su režisieriumi: „Po tokios įtampos pajutau, kaip tuoj apalpsiu“

Jau šiandien, rugpjūčio 26 dieną, kino standartus laužantis genialusis režisierius Christopheris Nolanas į kino teatrus sugrįžta su nauja realybę į šipulius daužančia juosta „Tenet“. Šių seansų režisieriaus talento gerbėjai laukia ne šiaip sau.

Filmo „Tenet“ akimirka.<br>Stop kadras.
Filmo „Tenet“ akimirka.<br>Stop kadras.
Filmo „Tenet“ akimirka.<br>Stop kadras.
Filmo „Tenet“ akimirka.<br>Stop kadras.
Filmo „Tenet“ akimirka.<br>Stop kadras.
Filmo „Tenet“ akimirka.<br>Stop kadras.
Filmo „Tenet“ akimirka.<br>Stop kadras.
Filmo „Tenet“ akimirka.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 26, 2020, 9:40 AM

Tai pirmasis po karantino kino teatruose startuojantis tokio masto filmas, neretai vadinamas ir laukiamiausia 2020-ųjų premjera.

Prieš juostos pasirodymą kino teatruose apie darbą su garsiuoju režisieriumi, kitokius nei įprasta filmavimus ir kodėl vos neapalpo pokalbio su Ch.Nolanu metu, interviu davė viena iš „Tenet“ žvaigždžių, aktorius Robertas Pattinsonas.

Filmo anonsas:

– Papasakokite apie savo vaidmenį, koks jis šiame filme?

– Mano vaidinamas personažas bus pagrindinio veikėjo, kurį vaidina Johnas Davidas Washingtonas, kolega, britas. Tai tik tiek, kiek man kūrėjai leido viešai išduoti apie filmą (šypsosi).

– Pakalbėkime apie darbą su Ch. Nolanu. Ar buvote jo gerbėjas iki „Tenet“?

– O taip, manau, kad kiekvienas yra matęs bent kažkurį vieną jo filmą ir yra gerbėjas. Christopheris vienas tų, kurie periodiškai sukuria nepaprastai ambicingus projektus, tampančius legendomis.

Negana to, kiekviena juosta yra visiškai kitokia, nei prieš tai ekranuose pasirodžiusi. Paimkime kad ir „Diunkerką“, kai pasirodė ši drama, ji buvo tokia subtili. Šedevras. Ir dabar – „Tenet“. Dar didesnis šedevras, tačiau išsiskiriantis visiškai kitais aspektais – savo originalia vizija, technologijomis.

– Ką jums reiškė galimybė pirmąkart dirbti su Ch. Nolanu? Kaip sekėsi?

– Nemeluosiu – kiekvienas aktorius svajoja apie darbą su Ch. Nolanu. Būtent todėl man tai buvo neįtikėtina patirtis. Ką reiškia vien matyti žmogų, kuriantį tokio masto filmą ir sugebantį suvaldyti kiekvieną komandos narį, kiekvieną besisukantį sraigtelį didžiuliame kino fabrike.

Jo veide niekada nematysi išgąsčio, streso, pasimetimo (juokiasi). Niekada nebuvau matęs žmoguje tiek ramybės bei susikaupimo. Filmavimai buvo tikrai labai sunkūs ir varginantys, tačiau šį laiką prisiminsiu su didžiausiu malonumu.

– Filmas išsiskiria savo koncepcija – kai kuriuos kaskadinius triukus teko daryti įprastai, o po to atbulai. Ar galite kiek plačiau papasakoti apie tai?

– Filmo idėja tikrai labai neįprasta, originali, tokią sugalvoti galėjo tik Ch. Nolanas. Tačiau sugalvoti galima daug ką, bet kaip tai įgyvendinti ekrane?

Ši užduotis tikrai buvo sudėtinga. Įsivaizduokite kovos sceną, kurioje reikia muštis, o po to viską dar turime prieš kameras atlikti atbulom.

Ir, negana to, dar turi vaidinti specialistą, kuris visa tai atlieka tobulai. Kartą sėdėjau ir žiūrėjau į dublerius kaskadininkus, kuriems buvo patikėti kai kurie triukai.

Jie toms scenoms ruošėsi ne vieną savaitę ir jiems vis tiek iš pradžių sekėsi sunkiai. Štai, ką reiškia dirbti su režisieriumi, kuris turi neįtikėtiną viziją bei gerokai lakesnę už kitų vaizduotę (juokiasi).

Man buvo leista ir pačiam dalyvauti atliekant sudėtingus, pavojingus triukus. Pavyzdžiui, pats filmavausi scenose, kai važiuoji, viskas aplink sprogsta, ant tavęs griūna pastatai, aplink sukasi sraigtasparniai. Tai tokia tikroviška patirtis, apie kurią svajoja kiekvienas aktorius.

– Girdėjome istoriją apie pirmąjį jūsų susitikimą su režisieriumi, per kurį vos nenualpote. Kas ten vyko?

– Taip, tą susitikimą prisiminsiu ilgai ir ne tik todėl, kad susipažinau su vienu geidžiamiausių pasaulio režisierių. Viskas vyko labai paslaptingai, tris valandas mes kalbėjomės ir, nors pokalbiu ir mėgavausi, nesupratau, kur visa tai nuves.

Po tokios įtampos pajutau, kaip tuoj apalpsiu, nes nukrito cukraus kiekis kraujyje. Buvau nevalgęs, tad griebiau šokoladuką nuo stalo. Netrukus Christopheris davė man „Tenet“ scenarijų į rankas ir pasiūlė vaidmenį.

Į kino teatrus atkeliavęs filmas „Tenet“ pasakos, kaip pagrindinis herojus, kurį vaidina žymiojo aktoriaus Denzelio Washingtono sūnus Johnas Davidas Washingtonas, gauna užduotį: užkirsti kelią trečiam pasauliniam karui.

Daug detalių jam neatskleidžiama. Viskas, ką jam užtenka žinoti, yra vienintelis žodis „Tenet“, kuris turėtų padėti atsirinkti, kas yra jo sąjungininkai, o kas – priešai.

Agentas leidžiasi į protu nesuvokiamą ir kvapą gniaužiančią kelionę po tamsų ir bauginantį tarptautinių šnipų pasaulį. Į misiją, kurioje laiką reikės suvokti kitaip.

Viena laukiamiausių šių metų premjerų „Tenet“, kurioje taip pat išvysime Michaelą Caine‘ą bei kitus garsius aktorius ir, žinoma, ribų neturinčią Ch. Nolano fantaziją, Lietuvos kino teatruose – jau nuo šiandien, rugpjūčio 26 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.