Kleopatrą įkūnysianti aktorė Gal Gadot sulaukė netikėtų priekaištų

Kai paaiškėjo, kad Gal Gadot (35 m.) režisierės Patty Jenkins (49 m.) filme įkūnys Kleopatrą, kilo nepasitenkinimo banga.

Gal Gadot.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Gal Gadot.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-07 16:43

Kol filmo „Nuostabioji moteris“ žvaigždė izraelietė G.Gadot džiaugėsi moterų triumfu (scenarijų parašys Laeta Kalogridis, 55 m.), „Twitter“ vartotojai pareikalavo ją pakeisti tamsiaode, nors Egipto valdovė buvo graikė.

Štai tik keletas įrašų, užgriuvusių G.Gadot komentaruose prie anonso: „Atsisakyk šio vaidmens. Čia ne Nuostabioji moteris, Undinė ar kitas išgalvotas personažas. Nors Holivudas bando „nubalinti“ istorines spalvotąsias figūras, Kleopatra nebuvo baltoji“, „Tu ne arabiško kraujo, gali vaidinti tik vergę“, „Aš manau, kad ji per balta tam vaidmeniui. Kas toliau? Baltasis Martinas Lutheris Kingas?“

„Koks Holivudo bukagalvis sumanė, kad būtų gera idėja parinkti Kleopatros vaidmeniui Izraelio artistę vietoj pritrenkiamos arabų aktorės, pavyzdžiui, Nadine Njeim? Gėda tau, G.Gadot. Tavo šalis ir taip vagia arabų žemes, o tu dar vagi ir svetimus vaidmenis kine.“

Kiti „Twitter“ vartotojai patarė kritikams panaršyti po „Google“ ir perskaityti apie Egipto faraonės kilmę.

Manoma, kad Kleopatra buvo graikė iš Ptolemėjų dinastijos ir Aleksando Makedoniečio palikuonė. Ji mirė mažiausiai prieš 600 metų iki tol, kol arabai pirmą kartą apsigyveno Egipte ir jį kolonizavo.

Gindamas G.Gadot, „The Times Of Israel“ žurnalistas priminė, kad aktorė priklauso žydų aškenazių grupei, vadinasi, nėra baltoji. Aškenazių kilmės hipotezių daug, pavyzdžiui, genetikai mano, kad jų protėviai buvo kilę iš Viduriniųjų Rytų.

Anksčiau Kleopatrą ekrane įkūnijo prancūzė Claudette Colbert, britė Vivien Leigh ir britė bei amerikietė Elizabeth Taylor, italė Monica Bellucci. Filmus, kuriuose vaidino šios aktorės, nufilmavo vyrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.