Žurnalisto Marto Kalendros šventės nusimato kitokios – tėtis serga vėžiu

Šventinę LNK televizijos programą su aštuoniasdešimt kalėdinių filmų, laidų ir koncertų jau rytoj tradiciškai atidarys speciali Rūtos Mikelkevičūtės laida „Kūčios su Rūta“.

M.Kalendra.<br>Laidos STOP kadras.
M.Kalendra.<br>Laidos STOP kadras.
Martas Kalendra.<br>LR archyvo nuotr.
Martas Kalendra.<br>LR archyvo nuotr.
Martas Kalendra.<br>LR archyvo nuotr.
Martas Kalendra.<br>LR archyvo nuotr.
Martas Kalendra.<br>LR archyvo nuotr.
Martas Kalendra.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

2020-12-23 14:08, atnaujinta 2020-12-23 14:09

Kai negalime aplankyti savo artimųjų ir apkabinti juos rankomis, LNK televizija Kūčių vakarą kviečia didžiąsias metų šventes pasitikti kartu televizoriaus ekranuose. Diena, kai visa giminė susirinkdavo ir susėsdavo prie Kūčių stalo šiemet daugeliui bus kitokia, tačiau šventinėje laidoje gruodžio 24-ąją išvysite žmones, kuriais žavisi visa Lietuva, jų istorijos nepalieka abejingų ir suvienija vieni kitus.

Net 60 kabančių eglių, daugiau nei kilometras šviečiančių girliandų, 800 metrų sidabrinio lietaus, 300 eglių viršūnių ir sidabrinių burbulų, tapusių modernia dekoro detale, bei pusės tūkstančio baltų rožių, hiacintų, ir amarilių...

Tiek prireikė garsiausiam Lietuvos floristui ir dekoratoriui Mantui Petruškevičiui tam, kad šventiškai papuoštų studiją.

Kartu su 15 žmonių komanda Mantas studija puošė daugiau nei dvi paras – nuo ryto iki vėlyvos nakties.

„Man patinka kūrybingi žmonės su geru humoro jausmu, kurie, net artėjant vidurnakčiui, sako: dar nežinau kas iš to išeis, bet žinau, kad bus gerai!

Tuomet tikrai žinau, kad mano studija atrodys nuostabiai, ir nėra dėl ko išgyventi….“, – apie darbą su floristu Mantu Petruškevičiumi sako televizijos laidų vedėja R. Mikelkevičiūtė.

Prie bendro Kūčių stalo Manto Petruškevičiaus dekoruotoje studijoje kartu su televizijos laidų vedėja sėdo neseniai karjerą baigęs maestro Donatas Katkus.

Šios Kūčios pirmosios, kurias maestro sutinka išėjęs į pensiją.

„Jaučiuosi nuostabiai, pagaliau galiu atsipūsti, neskubėti, dėl nieko negraužia sąžinė, nebejaučiu jokio spaudimo“.

D. Katkus išėjęs į pensiją ėmė mokytis ispanų kalbos, o laisvalaikiu mėgsta pavartyti savo seniai rašytus dienoraščius.

Aprašyti savo gyvenimo atsiminimus ir įvykius jis pataria visiems.

„Aš paskaitau, ką veikiau jaunystėje ir negaliu atsižavėti, koks įdomus buvo mano gyvenimas. O dabar jaunimas viską deda į socialinius tinklus. Bet tai yra atminties kapinynas – vieną dieną įdėjai, o kitą jau nebeatsimeni ir taip nuolatos“.

Laidoje dalyvavo ir tėčio Vitalijaus Cololo mirties metines paminėjusi dainininkė Evita Cololo, atlikėja Gintarė Karaliūnaitė ir iš emigracijos tolimojoje Australijoje sugrįžęs žurnalistas Martas Kalendra.

Pastarasis skubiai grįžo prieš šventes, nes sužinojo, kad jo tėčiui diagnozuotas vėžys.

„Nebūčiau sau atleidęs jeigu nepamatyčiau tėčio, nes su tokia diagnoze niekada negali žinoti, kiek liko laiko“, – pasakojo žurnalistas.

Martas pastaruoju metu buvo tas žmogus, kuris tėtį iš Skuodo vežiojo į chemoterapiją Vilniuje ir visuomet buvo šalia.

„Ligoninėje prie kabinetų mačiau jaunus nuo gydymo nuplikusius žmones pavargusiais veidais. Tuomet supratau, kokie mes esame laimingi, esame sveiki ir mėgstame paverkšlenti dėl menkniekių. Tik atsidūręs tokioje situacijoje supranti kas iš tiesų yra svarbu“.

Nei vienos Kūčios neapsieina be kunigo Ričardo Doveikos žodžių apie tai, kas Kūčių vakarą svarbiausia.

„Šių metų tikrovė, kurioje mes susirinksime Kūčių vakarą dar kartą parodė namų bažnyčios unikalumą – žmonos ir vyro, vaikų. Taip, turbūt ne visi išdrįsime šiemet prie stalo pasikviesti savo tėvelius, senelius, brolius, seseris, bet dėl to išryškėja namų tikrovė, kuri leidžia pasijausti savo namų tikraisiais šeimininkais.

Taigi vienos šeimos namai atsidengia visu savo turiniu, visu savo tikrumu ir gražumu. Šiemet mes turime progą išgyventi pačias intymiausias ir tikriausias Kūčias – ne apeigų, ne pramogų, ne stalo žaidimų, ne valgio Kūčias, o santykių Kūčias“.

Šventinės laidos kūrybinė komanda aplankė ir žinomų Lietuvos žmonių namus: kam šie metai atnešė džiaugsmo, o kam skausmo?

Kieno eglutė įspūdingiausia ir gražiausia? Filmavimo kameras pasitiko neseniai atžalų susilaukę Saulius Skambinas su šeima, Juozas Butnorius su šeima, Natalija Bunkė pasikvietė prie savo kalėdinės eglutės, dainininkė Laima Tamulytė parodė, kaip atrodo pirmosios Kūčios su net 20 metų laukta pirmagime.

Ir, žinoma, į visus Lietuvos žmones kreipėsi Prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene, kurie papasakojo, kokie metai buvo jo šeimai ir ko jis tikisi iš ateinančių jaučio metų.

Įspūdingai papuošta studija, jaukūs pokalbiai ir prasmingi interviu jau ketvirtadienį, Kūčių vakarą, 19.30 val., laidoje „Kūčios su Rūta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.