Ieva Mackevičienė pratrūko: „Pasijutau, tarsi būčiau užsiėmusi intymiais santykiais“

Nuomonės formuotoja, dviejų vaikų mama, „radisto“ Rolando Mackevičiaus (36 m.) žmona Ieva Mackevičienė (32 m.) žino: populiarumas ir viešumas turi tamsiąją pusę. Jei imiesi ko nors naujo, nusiteik, kad sulauksi negailestingos kritikos. Tuomet tikrai sužinosi, kokio storumo odą turi.

Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ieva Mackevičienė.<br>T.Bauro nuotr.
Ieva Mackevičienė.<br>T.Bauro nuotr.
Rolandas ir Ieva Mackevičiai, Jonas Nainys, Simona Nainė.<br>T.Bauro nuotr.
Rolandas ir Ieva Mackevičiai, Jonas Nainys, Simona Nainė.<br>T.Bauro nuotr.
Ieva Mackevičienė.<br>T.Bauro nuotr.
Ieva Mackevičienė.<br>T.Bauro nuotr.
Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>V.Balkūno nuotr.
Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>V.Balkūno nuotr.
Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>V.Balkūno nuotr.
Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2021-01-16 17:12

Buvusi merginų grupės „Pinup Girls“ narė, dabar – nuomonės formuotoja I.Mackevičienė prieš kurį laiką kartu su dviem moterimis – Manto Stonkaus širdies drauge Gelmine Glemžaite ir humoristo Manto Katlerio sužadėtine Aiste Kabašinskaite – pristatė tinklalaidę „Dar tos čia“.

Joje moterys ragina tautietes nebijoti garsiai reikšti pozicijos, vertinti savo unikalumą, o eteryje kas savaitę gvildena gyvenimiškas situacijas.

Jų trejetukas, sudarydamas komandą ir rengdamas tinklalaidę, nori parodyti, kad moterys ne visada yra konkurentės, turi stengtis viena dėl kitos ir viena kitą palaikyti. Bet atoveiksmis buvo visiškai netikėtas.

„Po pirmųjų laidų pasijutau taip, tarsi eteryje būčiau užsiėmusi intymiais santykiais arba apvėmusi pašnekovą. Niekada nebūčiau pamaniusi, kad Lietuvoje 2020 metais gyvuoja toks seksizmas ir moteriškas nesolidarumas.

Nors sakome, kad mes, moterys, viena kitą palaikome, mylime, džiaugiamės sėkme, galime viena kitai perkąsti gerklę, jei tik pasitaiko galimybė“, – LNK laidoje „Nuo... Iki...“ stebėjosi I.Mackevičienė.

Ievą labiausiai palaiko jos vyras Rolandas, kuris pramogų versle sukasi jau daugiau kaip dešimtmetį. Ir nors, anot Ievos, jų gyvenime būta visko, jei myli žmogų, brangini tai, ką su juo sukūrei, viskas išsprendžiama.

Tinklalaidei pasirodžius prie Ievos priėjo Rolandas ir paklausė, ar ji gyva.

„Atsakiau spėjanti, kad komentatoriai norėtų, jog būčiau mirusi. O jis: kaip tu jautiesi? Sakau, jaučiuosi lyg sušaudyta. Net visą kūną skauda“, – taip vaizdžiai moteris nupasakojo jausmą, patirtą po tinklalaidės „Dar tos čia“ pristatymo.

Prisiminusi negailestingus komentatorių kirčius I.Mackevičienė patvirtino iš garsių žmonių lūpų seniai girdėtą tiesą: pikti linkėjimai jaučiami ir fiziškai, o tai išties nelengva. Ne kartą dėl to ji yra ir verkusi.

„Gauname daug žinučių ir ne vienoje jų užkliūva išvaizda: tu negraži, tau netinka šita šukuosena, tu per stora, tu per „kūda“... Nuo tavęs priklauso, kaip į tai reaguoji, nors prisipažinsiu: ne kartą yra tekę verkti.

Juk būna tokių dienų, kai jau atsikeli blogos nuotaikos, o dar gauni negatyvo dozę iš komentatorių ir viskas susisluoksniuoja kaip tortas, tad po viršų papuošiančios žvakutės norisi tik lėkti į lovą po patalais ir visą dieną ten praleisti.

Bet paskui nusišluostai ašaras ir supranti: viskas, ką darai, yra gerai, ir gyveni visai neblogai“, – sakė atremti užsipuolimus jau išmokusi Ieva.

Vienoje laidų Ieva kalbino psichologą, po kurio paaiškinimo, ką jaučia neapykantą garsiems žmonėms internete liejantys komentatoriai, šiek tiek apsiramino. Tai suteikė stiprybės nesitraukti, toliau daryti tai, ką darė iki šiol.

„Nežinau, ar tai galima vadinti pavydu, – tai tiesiog neišsipildžiusios svajonės, kurias tu, regis, įgyvendini lengva ranka, o jiems nepavyko. Po pokalbio su psichologu, ką jaučia komentatoriai, įgavau daug daugiau vidinės motyvacijos tęsti savo darbus.

Visa, ką darau, yra gerai, ir dabar gyvenu taip, kaip visada svajojau: atsikeliu laiminga, einu miegoti laiminga, dieną irgi būnu laiminga“, – pasitenkinimo gyvenimu neslėpė nuomonės formuotoja.

Kita vertus, tik iš šono gali pasirodyti, kad tokių moterų kaip jos gyvenimas tobulas, vaikai paklusnūs, santykiai su vyru nepriekaištingi.

Toli gražu taip nėra. Kaip ir kiekvienos moters gyvenime – būna visko, ir Ieva nebijo to parodyti, nes demonstruoti tik fasadinę pusę – ydinga.

„Mano vaikai parduotuvėje irgi griūva ant žemės, spiegia. Aš juos drąsiai filmuoju, nebijau parodyti, kad jie lygiai tokie pat kaip mano sekėjų vaikai – ir rėkia, ir pyksta, ir serga.

Mano auditorija turbūt jau pripratusi, kad dažnai atrodau pavargusi, nes kasdieniame gyvenime beveik nenaudoju makiažo. Man nėra problemos pasirodyti socialiniuose tinkluose negražiai, nepasidažiusiai, pajuodusiais paakiais, pasakyti, kad šiandien nekokia diena.

Nemoku gerai apsimetinėti. Jei mokėčiau, drąsiai pagalvočiau apie aktorės karjerą“, – šypsojosi kartais verkianti socialinių tinklų žvaigždė.

Ji dažnai pagalvoja, jog mūsų visuomenėje ne vien moterys, bet ir visi žmonės patiria spaudimą, kad turi gyventi kažkokį tobulą gyvenimą, elgtis pagal tam tikrus etalonus. O kas tuos etalonus sugalvojo? Kur parašyta, kokį darbą turi dirbti, koks darbas yra geras?

„Neseniai gavau moters laišką. Ji rašė: Ieva, tu visiškai netinki televizoriui, tau netinka viešai kalbėti, tu netinki darbui, kurį dirbi. Ar tau negaila asmeninio gyvenimo? Aš manau, kad tau tikrai reikėtų patylėti.

Tai tik viena žinučių, kurią gavęs nusišypsai, nes kiti žmonės geriau žino, kaip tau reikia gyventi“, – išmokusi psichologo pamokas į ašaras nebepuolė Ieva.

Apie 200 tūkst. sekėjų socialiniame tinkle stebima Ieva į savo interneto svetainę žiūri kaip į paprasčiausią darbą. Dviejų vaikų – Motiejaus (6 m.) ir Meilės Marijos (2 m.) – motina dažniausiai reklamuoja drabužius ir kosmetiką.

Ne vienus metus ji dirbo viena – susitikdavo su klientais, atsakinėdavo į laiškus, organizuodavo fotosesijas ir pasirašinėdavo sutartis. Tai suėda begalę laiko. Dabar tuo rūpinasi kompanija, atstovaujanti garsiausiems Lietuvoje nuomonės formuotojams. Anksčiu Ieva prašydavo ir vyro nufotografuoti, bet suprato, kad jis negali to padaryti profesionaliai, todėl dabar samdo fotografą.

„Viskas įkainota, kainoraštyje surašyta, kiek kainuoja nuomonės formuotojo apsilankymas renginyje, pokalbis tam tikra tema viešojoje erdvėje.

Bet ne viską darome už pinigus – daugybę dalykų darome už dyką, iš idėjos ir dėl to, kad mums labai patinka“, – už save ir kolegas kalbėjo socialinių tinklų aktyvistė.

Ieva nebijo, kad atsiras jaunesnių, patrauklesnių, o vieną dieną praras savo sekėjus ir nebeuždirbs iš socialinių tinklų. Nepakeičiamų nėra.

Paklausta, ar nevilioja kitokia veikla, atsakė: „Visada atrodo, kad kaimyno žolė žalesnė. Man kartais irgi atrodo, kaip puiku dirbti nuo aštuonių iki penkių ir vakarop grįžus namo būti su šeima, turėti laisvus savaitgalius, jokio darbo neparsinešti namo.

Aš kartais jaučiuosi dirbanti 24 valandas per parą – visą laiką reikia būti prisijungus prie socialinių tinklų, turėti įkrautą telefoną, kompiuterį, nes niekada nežinai, kas atsitiks.

Nepasakysiu, kad tai lengvi pinigai, nors ir neteigsiu, kad juodas darbas, – viskas priklauso nuo požiūrio.

Man mano darbas kelia tik geras emocijas. Būna, kad pavargsti, grįžti namo ir užsidarai tualete paverkti. Tada nusišluostai ašaras ir eini vaikams ruošti vakarienės. Ir viskas gerai – manau, normalu nuo savo darbo pavargti.“

Ne kartą Ievai yra tekę girdėti pastabų, esą, jei ne jos vyro „radisto“ Rolando žinomumas, jos niekas nepažinotų, ja nesidomėtų, todėl už sukrautą populiarumą ji jam ir turėtų padėkoti. Ar jos nežeidžia tokie pasakymai?

„Manau, mažai dalykų mane galėtų įžeisti. Per tiek laiko esu užsiauginusi gana storą odą.

Turiu savo nuomonę ir pastaruoju metu supratau, kad moteris, turinti tvirtą nuomonę, mokanti ją pasakyti ir žinanti, ką pasakyti, lieka ne tai kad nesuprasta, bet nepriimama.

Manęs tokie pasakymai nežeidžia. Mes su Rolandu vienas kitą palaikome, pastipriname ir kaip Mackevičių komanda esame stipresni negu būdami po vieną“, – įsitikinusi beveik devynerius metus kartu su „radistu“, TV laidų vedėju R.Mackevičiumi gyvenanti, du vaikus auginanti I.Mackevičienė.

Visą laidą galite matyti čia.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.