Lrytas.lt rekomenduoja – naujausi serialai internetinėse TV platformose

Už lango – žiema, pasilinksminimo įstaigos uždarytos, koncertų neverta laukti, bet tai ne priežastis nuobodžiauti: ateinančią savaitę galima pasižiūrėti daugybę įdomių serialų, pirmiausia – internetinėse TV platformose.

„Liupenas“
„Liupenas“
„Vanda / Vižinas“
„Vanda / Vižinas“
„Dikinson“
„Dikinson“
„Paieškos vakarėlis“
„Paieškos vakarėlis“
„Moteris šikšnosparnis“
„Moteris šikšnosparnis“
„Tarnaitė“
„Tarnaitė“
„Nusivylimas“
„Nusivylimas“
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 22, 2021, 12:20 PM

„Liupenas“

(„Lupin“)

Arsenas Liupenas – vagis džentelmenas iš XX a. pradžios prancūzų rašytojo Maurice’o Leblanc’o romanų ir apsakymų. Personažas jau ne kartą buvo tapęs kino herojumi, o naujajame „Netflix“ seriale virto įžūlių aferų šiuolaikiniame Paryžiuje įkvėpimo šaltiniu.

Pagrindinis „Liupeno“ herojus – juodaodis avantiūristas Asanas Dio (aktorius Omaras Sy, žinomas iš pagrindinio vaidmens filme „Neliečiamieji“ („The Intouchables“), nuo vaikystės įnikęs į knygas apie kilnųjį vagį.

Šįkart jis ryžtasi apiplėšti Luvrą.

Tarp serialo režisierių – Louis Leterrier, kūręs „Transporterį“ ir „Titanų susidūrimą“.

„Netflix“ internetinėje TV platformoje teberodomų dešimties serijų premjera įvyko sausio 9-ąją.

„Vanda / Vižinas“

(„WandaVision“)

„Marvel“ studijos paslaptingas serialas susitelkęs į du superherojų visatos personažus – Vandą (Raudonąją Raganą, kurią vaidina Elizabeth Olsen) ir robotą androidą Vižiną (akt. Paulas Bettany).

Superherojė Vanda Maksimof ir jos vyras Vižnas gyvena kaip tipiška amerikiečių pora idiliškame priemiestyje, kuriame visi kaimynai pažįsta vienas kitą. Tačiau netrukus Vanda pradeda nuolat girdėti užkadrinį juoką ir įtaria, kad jos pasaulis netikras.

Pagrindinis klausimas, iškilsiantis žiūrovams, – iš kur ten atsirado Vižinas, juk jis žuvo filme „Keršytojai.

Begalybės karas“ („Avengers: Infinity War“)? Kaip jis prisikėlė? Kodėl visi atrodo kaip naivios situacijų komedijos herojai su užkadriniu juoku?

Kūrėjai žada atsakyti į šiuos klausimus. Teigiama, kad „Vandos / Vižino“ įvykiai bus glaudžiai susiję su būsimuoju filmu „Doctor Strange in the Multiverse of Madness“, kuriame E.Olsen vaidins su Benedictu Cumberbatchu.

Be to, „Vanda / Vižinas“ atiduoda pagarbos duoklę 6-ojo dešimtmečio TV serialams – herojų šeimos buitis atkartoja jų stilistiką. Jau žinoma, kad „Vandos /Vižino“ biudžetas – 150 mln. dolerių, o scenas, mėgdžiojančias 6-ojo dešimtmečio TV serialus, kūrybinė grupė filmavo klasikiniu būdu, senoviškais įrenginiais ir su „gyva“ publika.

Serialo vykdomoji prodiuserė – Jac Schaeffer, „Juodosios Našlės“ ir „Kapitono Marvelo“ scenarijų bendrautorė, režisierius – Mattas Shakmanas („Didžioji“ („The Great“), „Sostų karai“ („Game of Thrones“), „Fargo“).

Šešių serijų „Vandos / Vižino“ premjera „Disney+“ kanale – sausio 16-ąją.

„Dikinson“

(„Dickinson“)

Tai – vienas pirmųjų serialų, parodytų per „Apple TV+“, kai buvo paleista ši platforma.

Dabar Emilė Dikinson, viena svarbiausių amerikiečių ir pasaulio poezijos figūrų, grįžta antrojo sezono serijose.

XIX a. vidurio poetę vaidina Hailee Steinfeld.

Jos gyvenimo istorija pateikiama kaip paaugliams skirta komiška drama su užmaskuotais pokštais apie tinklalaides, nuomonės formuotojus ir feminizmą.

Pirmosios trys serijos parodytos per „Apple TV+“ sausio 9-ąją, antrasis sezonas, kaip ir pirmasis, truks devynias serijas šeštadieniais.

„Paieškos vakarėlis“

(„Search Party“)

Grupė jaunų hipsterių iš Niujorko nutaria savo kasdienybę paįvairinti nuotykiu – surasti be žinios dingusią merginą. Kilni iniciatyva herojams atsigręžia kitu galu.

Įveikti savo avantiūros padarinius jie bandė antrojo ir trečiojo sezonų serijose. Kiekviena „Paieškos vakarėlio“ dalis – įvairių žanrų satyra: pirmasis sezonas – detektyvų, antrasis – psichologinių trilerių, trečiasis – kriminalinių dramų.

Dabar jų senas bandymas pasirodyti didvyriais virsta pavojumi gyvybei – vieną pagrindinių personažų Dori (akt. Alia Shawkat) pagrobia nepažįstamieji.

Juodosios komedijos ketvirtojo sezono pirmosios serijos „HBO Max“ kanale parodytos sausio 15-ąją.

„Moteris šikšnosparnis“

(„Batwoman“)

Dėl asmeninių priežasčių pasitraukus serialo žvaigždei Ruby Rose, „Moters šikšnosparnio“ antrasis sezonas paradoksiškai kartoja pirmosios dalies siužeto užuomazgą: kaip kadaise Keit Kein (akt. R.Rose) pakeitė dingusį Betmeną ir tapo Gotemo gynėja, taip ir dabar pirmąją Moterį šikšnosparnį pakeičia tamsiaodė Rajan Vailder (akt. Javicia Leslie).

Ką gi, bent jau be herojaus, kurio taip reikia šiam miestui, Gotemas tikrai neliks. Antrojo sezono serijų premjera „The CW“ televizijos tinkle – sausio 18-ąją.

„Tarnaitė“

(„Servant“)

Režisieriaus M.Nighto Shyamalano („Šeštasis pojūtis“ („The Sixth Sense“), „Skilimas“ („Split“), „Nepalaužiamasis“ („Unbreakable“) prodiusuojamo psichologinio siaubo serialo centre – jauna pora Dorotė ir Šonas.

Iš pirmo žvilgsnio jie – paprasti amerikiečiai. Ji – televizijos reporterė, jis – kulinarijos guru. Abu iki kaulų smegenų savanaudžiai, be darbo ir pinigų daugiau nematantys nieko. Dar jiedu turi naujagimį Džeriką, kuriam prižiūrėti pasamdoma auklė Liana.

Vos įpusėjus pirmajam sezonui paaiškėjo, kad jokio vaikelio nėra – tai viso labo „gyva“ lėlė, kurią psichoterapeutas pasiūlė vaiko netekusiai šeimai kaip terapinę priemonę.

Iliuzijose gyvenanti Dorotė lėlę laiko tikru vaiku, o Šonas priverstas ne tik apsimetinėti prieš žmoną, bet ir aiškintis tikrąsias paslaptingosios auklės atvykimo priežastis.

Netrukus namuose prasideda tikra velniava, kuri tęsiasi ir antrajame sezone. Seriale susipina okultizmo, religijos, pavogtos tapatybės ir psichinės ligos motyvai, o šeimos drama tampa ne tik detektyvu, bet ir tikru trileriu.

Seriale vaidina Lauren Ambrose, Toby Kebbellas, Nell Tiger Free, Rupertas Grintas.

„Tarnaitės“ tęsinį sudarys dešimt serijų, pirmosios premjera – sausio 16-ąją „Apple TV+“ kanale.

„Nusivylimas“

(„Disenchantment“)

Matthew Groeningo animacinis serialas pasakoja apie princesės alkoholikės Tiabini Mariabini De La Rošambi Drankovič (arba tiesiog Bin), jos kompaniono elfo Elfo ir asmeninio demono Liuci nuotykius viduramžiškame maginės fantastikos pasaulyje Drimlandijoje.

M.Groeningas iš esmės kartoja savo kelią, nueitą satyriniu animaciniu serialu „Futurama“, – sukūrė naują serialą su visame pasaulyje išgarsėjusių „Simpsonų“ stiliaus piešiniais ir dar drąsesniu absurdišku humoru.

Serialas jau rodytas du sezonus. Trečiojo sezono serijose Bin bando išsiaiškinti sudėtingus santykius su savo toksiška šeima, o ją medžioja paslaptingo kulto nariai.

Visos dešimt trečiojo sezono serijų pasirodys „Netflix“ kanale sausio 16-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?