Artūras Paulauskas: „Kalėjimuose platinami narkotikai ir telefonai – biznis“

Po 4-erių metu kovos teismuose jauna moteris Indrė Saldytė nusprendė paduoti Lietuvos policiją į teismą. Slaugytoja kalinimo įstaigose dirbusi Rūta Sakalauskienė tikina buvusi priversta emigruoti po to, kai paviešino, kas vyksta kalėjimuose.

Artūras Paulauskas.<br>LNK nuotr.
Artūras Paulauskas.<br>LNK nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>V.Ovadnevo nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>V.Ovadnevo nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Artūras Paulauskas.<br>LRC archyvo nuotr.
Artūras Paulauskas.<br>LRC archyvo nuotr.
Artūras Paulauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Artūras Paulauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 28, 2021, 2:47 PM

Tuo metu Jurbarke bendraamžio žiauriai sumuštos merginos tėvas nesulaiko ašarų – jo dukra iki šiol negali grįžti į gyvenimą. Jos budelis išvengė realios laisvės atėmimo bausmės ir šeimai priteistą žalą moka vėžlio žingsniu – viso labo po 100 eurų kas mėnesį.

Šio ketvirtadienio vakaro LNK pokalbių laidoje „Bučiuoju. Rūta“ – tema, kurią padiktavo visuomenė. Ko vertas teisingumas Lietuvoje?

„Telefonai, narkotikai patenkantys į kalėjimus nuteistiesiems... Nemanau, kad tai galėtų vykti be administracijos žinios. Keista, kad tai nesuvaldoma, nes tai padaryti kai kalėjimų sistemoje dirba tūkstančiai žmonių, o kalėjimai – uždara teritorija, nėra sudėtinga... Faktas, kad tai, kas uždrausta, ateina iš išorės, ir tai yra biznis, iš kurio kažkas gyvena netgi labai gerai“, – teigs teisininkas, buvęs generalinis prokuroras Artūras Paulauskas.

Tuo metu „Černiauskas ir partneriai“ advokato Tomo Januškevičiaus spėjimu, administracija kalėjimuose specialiai leidžia bujoti telefoniniams sukčiams, kad tokiu būdu nuteistieji užsidirbtų pinigų, ir turėtų iš ko pirkti narkotikų, mobiliuosius, ir kitas draudžiamas prekes, nes jas galimai pristato patys darbuotojai, ir daug kartų brangiau, nei tai kainuoja laisvėje.

„Jauni vyrai, nužudę Strazdauskaitę, niekur nedirbo, vairavo naujas mašinas, gerai rengėsi. Kai kurie jų buvo ne kartą teisti, tačiau niekas nesidomėjo, kaip ir iš ko jie gyvena, nors visi aplinkiniai tai žinojo...

Pagal tokią pačią schemą kaip Ieva Starzdauskaitė prieš tai buvo užpulta kita mergina ir Latvijos pilietis. Tačiau niekas į tuos atvejus nesigilino, jų nenagrinėjo, nesidomėjo“, – pasakos dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistė Rasa Karmazaitė.

Moteris papasakos ir apie pareigūnus, bei teisėją, kurie atkleidė apie vykstančius susitarimus, kyšius, tuomet, kai siekiama nuo atsakomybės išsukti nusikaltimą padariusius asmenis.

Pokalbių laida „Bučiuoju. Rūta“ jau šį ketvirtadienio vakarą, 20.00 val., tik per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.