Jėgas „Dainuok su manim“ išbandanti Rūta Loop: „Jaučiu atsakomybę padėti vaikui atsiskleisti“

Šeštadienį LRT televizijos žiūrovus nudžiugins dar viena muzikinio projekto „Dainuok su manim“ atrankų laida. Kol jos dalyvius dar kankina nežinia, savąjį duetą jau radusi Rūta Loop jau džiaugiasi sėkmingu pasirinkimu dainuoti su keturiolikmete Milėja Bičkaityte: „Ji nuoširdi, miela, jauki ir beprotiškai stebina savo darbštumu.“

Projektas „Dainuok su manimi“.<br>LRT (D.Umbraso) nuotr.
Projektas „Dainuok su manimi“.<br>LRT (D.Umbraso) nuotr.
Projektas „Dainuok su manimi“.<br>LRT (D.Umbraso) nuotr.
Projektas „Dainuok su manimi“.<br>LRT (D.Umbraso) nuotr.
Projektas „Dainuok su manimi“.<br>LRT (D.Umbraso) nuotr.
Projektas „Dainuok su manimi“.<br>LRT (D.Umbraso) nuotr.
Projektas „Dainuok su manimi“.<br>LRT (D.Umbraso) nuotr.
Projektas „Dainuok su manimi“.<br>LRT (D.Umbraso) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-02-18 13:59

Pirmoji laida, kai teko slėptis po kauke ir laukti širdį suvirpinsiančio vaiko pasirodymo, Rūtai Loop tapo tikru iššūkiu.

„Buvo labai sunku. Man atrodė, kad tai bus sunkiausia projekto užduotis ir tai, greičiausiai, matėsi ir mano kūno kalboje. Tryniausi į tą kėdę, visaip dvejojau ir galiausiai nusprendžiau tiesiog pasikliauti intuicija. Žmonės už ekranų tikriausiai nė neįsivaizduoja, kaip mes ten jaučiamės, bet tikrai jaudinomės visi“, – pasakojo ji.

„Jei būčiau galėjusi, būčiau mygtuką spaudusi kiekvienam – vaikai buvo nuostabūs. Vis dėlto, ieškojau drąsaus vaiko, kuris scenoje jaustųsi kaip šventėje, todėl laukiau, kol suspurdės širdis.

Mane patraukė Milėjos kūno kalba, balsas, o jos atlikta daina „Stone Cold“ – tikrai ne iš lengvųjų. Manau, kad ji susitvarkė puikiai. Dabar, kai jau repetuojame, stebiuosi jos darbštumu, jei kažką susitariame ar pasakau pastabas, galiu būti tikra, kad Milėja viską bus pasižiūrėjus, net pasibraukusi ir, svarbiausia, išmokusi“, – neslėpė dainininkė.

„Į projektą ateiti nusprendžiau, nes mačiau keletą laidų iš praėjusio sezono. Aišku, prisidėjo ir tai, kad dabar – karantinas ir galimybė dainuoti ant scenos be galo džiugina.

Žinau, kad laukia daug iššūkių, bet matau tik teigiamas projekto puses. Dabar jaučiu didžiulę atsakomybę leisti Milėjai reikštis, kad ji pajustų laisvę ir meilę scenai“, – pasakojo profesionalė.

Prieš nusiimdama kaukę Rūta Loop išsidavė, kad šiek tiek jaudinasi.

„Nenorėjau, kad Milėja nusiviltų, galvotų „o neee, su ja dainuoti nenoriu“. Bet kol kas mums sekasi puikiai – tiek su dainų pasirinkimu, tiek su mūsų santykiais. Kol kas nepastebėjau, kur galėtume suklupti, ko nepadaryti, kur galėtų kilti konfliktas.

Aš klausausi jos, ji girdi mane. Nuolat klausiu, ar jai patinka daina, ar patogu dainuoti, ar gerai jaučiasi. Noriu, kad projekte būtume pilnavertis duetas, partnerės, komanda. Abi lygios ir lygiavertės“, – atskleidė atlikėja.

Vos pradėjusios repetuoti merginos jau apsisprendė ir dėl savo dueto krypties. „Stengsimės keliauti per stilius, dinamikas. Pati Milėja ne kartą sakė, kad jai įdomu dainuoti įvairius žanrus.

Manau, tai puikus projektas ieškoti įdomių, įvairių dainų. Tą ir stengsimės padaryti – nešti laisvę, meilę muzikai ir atsipalaidavimą. Juk muzika reikia mėgautis“, – teigė Rūta Loop, projekte dainuosianti su Milėja Bičkaityte.

Jau šį šeštadienį LRT žiūrovai išvys antrąją „Dainuok su manim“ laidą, kurios metu susidarys paskutiniai – dar keturi duetai, kurie tęs muzikinę kelionę projekte. Dešimt vaikų dovanos savo pasirodymus, o po kaukėmis besislepiantys scenos profesionalai, kaip prieš savaitę Rūta Loop, lauks širdį suvirpinsiančio pasirodymo, su kurio atlikėju taps duetu visam pavasario projektui. Muzikinės laidos vedėjai – charizmatiškieji Jurgita Jurkutė-Širvaitė ir Vidas Bareikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.