Paaiškėjo daugiau faktų apie mirusį „Černobylio“ aktorių P. Ritterį

„Jis pasižymėjo aštriu protu, puikiu humoro jausmu ir buvo geros širdies“, – teigė britų aktoriaus Paulo Ritterio bičiuliai. 55 metų kūrėjas, mūsų šalies žiūrovams geriausiai žinomas iš inžinieriaus Anatolijaus Diatlovo vaidmens HBO mini seriale „Černobylis“, užgeso antradienį.

„Černobylyje“ P.Ritteris įkūnijo atominės elektrinės vyriausiojo inžinieriaus pavaduotoją Anatolijų Diatlovą.<br>Kadras iš serialo
„Černobylyje“ P.Ritteris įkūnijo atominės elektrinės vyriausiojo inžinieriaus pavaduotoją Anatolijų Diatlovą.<br>Kadras iš serialo
Filme „Haris Poteris ir Netikras Princas“ P.Ritteris suvaidino burtininką Eldredą Vorplą.<br>Kadras iš serialo
Filme „Haris Poteris ir Netikras Princas“ P.Ritteris suvaidino burtininką Eldredą Vorplą.<br>Kadras iš serialo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-17 22:34

Britų kino ir teatro aktorius P.Ritteris mirė nuo smegenų auglio.

„Jis mirė ramiai savo namuose, šalia jo buvo žmona Polly bei sūnūs Frankas ir Noah, – „The Guardian“ citavo P.Ritterio atatovą. – Jis buvo nepaprastai talentingas aktorius, nepriekaištingai suvaidinęs galybę įvairiausių vaidmenų teatre, televizijoje ir kine.“

Aktorius P.Ritteris gimė Kento grafystėje (Didžioji Britanija) 1966 metų kovo 5-ąją – taigi prieš mėnesį dar spėjo atšvęsti 55-ąjį gimtadienį.

Didžiojoje Britanijoje jis geriau žinomas kaip talentingas teatro aktorius. Televizijoje vaidino daugiausia serialuose, didžiajame kine filmavosi retai, bet yra vaidmenų, kurie jį išgarsino pasaulyje.

Pirmiausia tai – burtininkas Eldredas Vorplas sagos apie Harį Poterį šeštojoje dalyje „Haris Poteris ir Netikras Princas“ („Harry Potter and the Half-Blood Prince“, 2009 m.), Martinas Godmenas populiarioje kanalo „Chanel Four“ situacijų komedijoje „Penktadienio vakarienė“ („Friday Night Dinner“, 2011–2020 m.).

Jo filmografijoje yra ir epizodinis vaidmuo bondiadoje – filme „Paguodos kvantas“ („Quantum of Solace“, 2008 m.), vaidmenys televizijos seriale „Didieji lūkesčiai“ („Great Expectations“, 2012 m.), filme „Devintojo legiono erelis“ („The Eagle“, 2011 m.), „Inferno“ (2016 m.). 2012-aisiais P.Ritteris vaidino Pistolį TV seriale „Tuščiavidurė karūna“ („The Hollow Crown“) pagal Williamo Shakespeare’o kūrinius, 2014-aisiais atliko pagrindinį vaidmenį BBC seriale apie šnipus „The Game“.

2019-aisiais HBO parodė du serialus, kuriuose vaidino aktorius: „Černobylį“ ir „Jekateriną Didžiąją“, kuriame jam teko karvedžio Aleksandro Suvorovo vaidmuo.

Seriale „Černobylis“, filmuotame ir Lietuvoje, aktorius atliko Anatolijaus Diatlovo vaidmenį.

Kaip žinome, A.Diatlovas, Černobylio atominės elektrinės vyriausiojo inžinieriaus pavaduotojas, buvo pripažintas vienu avarijos kaltininkų ir nuteistas dešimčiai metų kalėjimo. Atsakomybę už įvykį neigė iki pat savo mirties.

Aktoriaus filmografijoje – per 70 kino ir televizijos vaidmenų.

2006-aisiais T.Ritteris buvo nominuotas Londono teatro draugijos Olivier apdovanojimui, 2009-aisiais – Brodvėjaus „Tony“ apdovanojimui už vaidmenį spektaklyje „Normanų užkariavimai“ („The Norman Conquests“) pagal Alano Ayckbourno pjesę.

Visai neseniai aktorių buvo galima išvysti per LRT televiziją rodytame britų seriale „Belgravija“.

Parengė Eleonora Bačytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.