M. Bertulis pasakė, ką galvoja apie nuomonės formuotojus: „Man tas nėra priimtina“

Laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ autorius ir prodiuseris bei 65 pasaulio valstybes apkeliavęs Mantas Bertulis atvirame interviu atskleidė, kad savęs nuomonės formuotoju nelaiko, nes visada atsisako reklaminių pasiūlymų ir teigia, kad nori būti žinomas savo darbais realiame gyvenime, o ne socialiniuose tinkluose.

 Mantas Bertulis.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Mantas Bertulis.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Mantas Bertulis.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Mantas Bertulis.<br> Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 1:07 PM, atnaujinta May 31, 2021, 1:08 PM

„Teoriškai galėčiau laikyti save nuomonės formuotoju, bet praktiškai tikrai nelaikau, nes atsisakiau visų reklamos pasiūlymų, nors jų daug ir nebuvo.

Nenorėjau naudotis tuo, jog žmonės mane pradėjo sekti dėl kelionių, o aš pradėsiu iš to „kalti“ pinigus. Man tas nėra priimtina. Man labai nepatinka žmonės, kurie yra žinomi tik dėl to, kad yra žinomi, o ką jie veikia – net nepasakyčiau“, – mintimis dalinosi M. Bertulis.

„Neturiu nieko prieš „influencerius“, bet pats noriu būti žinomas dėl to, ką aš darau. Turiu galvą ant pečių ir galiu pats tuos pinigus užsidirbti su savo kūryba ir idėjomis.

Jeigu ir „influencinsiu“ kažką, kas man patinka, pinigus tikrai paaukosiu kažkam“, – pridūrė keliautojas.

Keliaudamas vaikams perka daiktus

Per antrąjį karantiną M. Bertulio prodiusuojami „Kitokie pasikalbėjimai“ nevyko, todėl žiemą jis leidosi į keturis mėnesius trukusią kelionę, atsiėjusią beveik 15 tūkst. eurų. Pavasarį M. Bertulis susikūrė paskyrą „Patreon“ platformoje, kurioje žmonės savanoriškai aukojo jam pinigus, tačiau keliautojas juos nutarė išleisti kilniems tikslams.

„Buvo žmonių, kurie sakė „susikurk „Patreon“, pas tave nėra reklamų, tai paremsime tavo keliones“. Bet man būtų keista, jeigu žmonės remtų keliones – juk tai yra prabangos prekės ir jeigu aš galiu tai sau leisti, geriau tuos pinigus duokime tiems, kam jų labiau reikia. Šiaip išvis negalvojau, kad tų pinigų bus tiek daug – sukūriau „Patreon“ ir per kelias savaites atsirado apie 1,000 eurų per mėnesį“, – teigė M. Bertulis.

„Pagalvojau, kad pinigus reikia išleisti kilniam tikslui. Atostogavau Gvatemaloje, pamačiau su kažkokiais apiplyšusiais kamuoliais sportuojančius vaikus, todėl nupirkau jiems apie 50 kamuolių visokių. O kitame miestelyje vienam vaikui nupirkau dviratį. Pakalbėjau su kažkokia šeima, įtikinau juos, kad esu geras, nuvažiavom visi ir išsirinko norimą dviratį. Ir vis tiek neišleidau visų pinigų“, – pasakojo keliautojas.

Tualetinio popieriaus su Artūro Orlausko veidu patyčiomis nelaiko

Nors M. Bertulis ir garsėja kilniais darbais, Lietuvos žiniasklaidoje keliautojo pavardė paskutiniu metu buvo linksniuojama dėl visai kitokių priežasčių. Protestuodamas prieš gegužę vykusį „Didįjį šeimų gynimo maršą“, M. Bertulis sukūrė tualetinį popierių su vieno iš renginio organizatorių Artūro Orlausko veidu.

„Žmonės sako, kad tai yra patyčios, bet, mano nuomone, patyčios yra tada, kai tyčiojiesi iš silpnesnio. O čia yra satyra, humoras, skirtas patraukti per dantį daugiau galios turintį žmogų. Kažkada buvau Kijeve ir nusipirkau tualetinio popieriaus ruloną su Vladimiro Putino atvaizdu“, – prisiminė M. Bertulis.

„Neseniai dėliojausi daiktus namie, radau tą ruloną ir pagalvojau „o kodėl nepadarius lietuviškos versijos“? Taip ir sumąsčiau, kad reikia atspausdinti būtent maestro (aut. past. – Artūro Orlausko) atvaizdą. Man tokios idėjos patinka, viską dariau iš savo pinigų ir tikrai nedaug kainavo, bet bent jau pasilinksminau ir turėjau gerą laiką“, – pridūrė laidų prodiuseris.

Kodėl Mantas Bertulis tingi susirašinėti su merginomis, kokią nemalonią pravardę turėjo vaikystėje bei kokio pašnekovo metai iš metų niekaip nepavyksta įkalbėti sudalyvauti „Kitokiuose pasikalbėjimuose“ – sužinosite jau šį pirmadienį, 21 val. 45 min. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ tik per DELFI TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.