Lytiniu priekabiavimu kaltintas Kevinas Spacey grįžta į ekraną

Amerikiečių aktorius, serialo „Kortų namelis“ („House of Cards“) žvaigždė Kevinas Spacey (61 m.) sugrįš į kiną ir italų filme „Žmogus, kuris nupiešė Dievą“ („L’uomo che disegno Dio“) suvaidins detektyvą, tiriantį klaidingą kaltinimą pedofilija. Tai bus pirmasis jo vaidmuo po kaltinimų lytiniu priekabiavimu.

K.Spacey vaidins detektyvą, tiriantį klaidingą kaltinimą pedofilija.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
K.Spacey vaidins detektyvą, tiriantį klaidingą kaltinimą pedofilija.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2021, 8:00 PM

Juostą „Žmogus, kuris nupiešė Dievą“ režisuos ir vieną vaidmenų atliks Franco Nero (79 m.), taip pat vaidins jo žmona garsi britų aktorė Vanessa Redgrave (82 m.).

F.Nero herojus – aklas dailininkas, piešiantis žmones tik iš asociacijų, kurias kelia jų balsas. Kai herojus išgarsės, jį klaidingai apkaltins lytine prievarta. K.Spacey herojui teks tirti šią bylą.

Aktoriui K.Spacey tai bus pirmasis vaidmuo po 2017-aisiais pareikštų kaltinimų lytiniu priekabiavimu. Nors prokuratūra nerado įrodymų ir 2019-aisiais atmetė kaltinimus, vis dėlto aktoriaus reputacija smarkiai nukentėjo.

Prieš trejus metus „Žvaigždžių kelio“ („Star Trek“) aktorius Anthony Rappas (49 m.) apkaltino Holivudo žvaigždę K.Spacey išprievartavimu.

Įkandin jo apie priekabiavimą pareiškė apie 20 žmonių.

Dėl atgarsio sulaukusių tyrimų aktoriaus reputacija buvo pakirsta: jis neteko vaidmens populiariame seriale „Kortų namelis“, o juosta „Visi pasaulio pinigai“ („All the Money in the World“) buvo perfilmuota – K.Spacey herojų pervaidino šiemet vasarį miręs aktorius Christopheris Plummeris.

Priekabiavimu K.Spacey apkaltino ir serialo „Kortų namelis“ kolegos. Dabar artistas teisiasi su buvusiu darbdaviu – studija „Media Rights Capital“, reikalaujančia atlyginti dešimtis milijonų dolerių.

Kompanija kaltina K.Spacey tuo, kad jo elgesys padarė neigiamą poveikį serialui. Savo ruožtu aktorius, pareiškęs, kad „Media Rights Capital“ liko jam skolinga pinigų, pateikė priešieškinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.