Viešas „Maneskin“ muzikantų bučinys įžiebė aistras

Skandalingieji „Eurovizijos“ laimėtojai italų grupė „Maneskin“ karaliauja įvairių šalių muzikos topų viršūnėse ir stebina drąsiais pareiškimais.

„Visiems turėtų būti leidžiama tai daryti be baimės“, – pareiškė „Maneskin“ muzikantai D.Davidas ir Th.Raggi, koncerto metu aistringai pasibučiavę.<br>Lrytas.lt montažas
„Visiems turėtų būti leidžiama tai daryti be baimės“, – pareiškė „Maneskin“ muzikantai D.Davidas ir Th.Raggi, koncerto metu aistringai pasibučiavę.<br>Lrytas.lt montažas
„Visiems turėtų būti leidžiama tai daryti be baimės“, – pareiškė D.Davidas ir Th.Raggi, koncerto metu aistringai pasibučiavę.<br>Nuotr. iš „Instagram“
„Visiems turėtų būti leidžiama tai daryti be baimės“, – pareiškė D.Davidas ir Th.Raggi, koncerto metu aistringai pasibučiavę.<br>Nuotr. iš „Instagram“
„Maneskin“ triumfavo šių metų „Eurovizijoje“.<br>TASS / „Scanpix“ nuotr.
„Maneskin“ triumfavo šių metų „Eurovizijoje“.<br>TASS / „Scanpix“ nuotr.
„Maneskin“ triumfavo šių metų „Eurovizijoje“.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
„Maneskin“ triumfavo šių metų „Eurovizijoje“.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Grupė savo karjerą pradėjo Romos gatvėse.
Grupė savo karjerą pradėjo Romos gatvėse.
Grupė savo karjerą pradėjo Romos gatvėse.
Grupė savo karjerą pradėjo Romos gatvėse.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jul 4, 2021, 1:35 PM, atnaujinta Jul 4, 2021, 1:36 PM

Grupės „ Maneskin“ lyderis Damiano Davidas ir gitaristas Thomas Raggi, baigdami hitą „I Wanna Be Your Slave“, aistringai įsisiurbė vienas kitam į lūpas.

Tai įvyko ne bet kur, o Lenkijoje – šalyje, kurios prezidentas Andrzejus Duda „lytinių mažumų ideologiją“ yra palyginęs su komunizmu.

Neseniai Europos Taryba lytinių mažumų padėtį Lenkijoje paskelbė blogiausia Europos Sąjungoje ir nurodė, kad pastaraisiais metais vadovaujantys politikai šią padėtį dar labiau pablogino.

Todėl „Eurovizijos“ nugalėtojai praėjusį šeštadienį Sopote vykusiame festivalyje „Polsat SuperHit“ šiuo bučiniu pasiuntė aiškią žinią, kad palaiko dėl savo teisių kovojančią Lenkijos LGBT bendruomenę.

Vaikinų bučinys sukėlė audringas žiūrovų ovacijas. „Mes manome, kad visiems turėtų būti leidžiama tai daryti be baimės.

Mes manome, kad kiekvienas gali būti tuo, kuo nori. Ačiū, Lenkija! Meilė niekada nėra klaidinga“, – sušuko Damiano nuo scenos.

Šis grupės pareiškimas žaibiškai išplito socialiniuose tinkluose. Besibučiuojančių D.Davido ir Th.Raggi nuotrauka įkelta į „ Maneskin“ paskyras „Facebook“ ir „Instagram“ tinkluose. Ten taip pat parašyta, kad grupė pasisako už lygias lytinių mažumų teises.

Įrašą iš koncerto suskubo komentuoti aktyvūs grupės gerbėjai lenkai.

„Aš buvau ten. Tai buvo neįtikėtina. Labai jums ačiū. Už viską – jūsų muziką, energiją, o labiausiai – už nedviprasmišką pareiškimą apie LGBT bendruomenės teises Lenkijoje.

Tikiuosi, kad Lenkija netrukus pasikeis, taps labiau spalvota ir draugiškesnė visiems“, – rašė Magdelena.

„Kai išgirdau šitą kalbą savo homofobiškų tėvų akivaizdoje, apsiverkiau. Tai man buvo taip svarbu. Mane labai palietė žinia, kad galime būti tuo, kuo esame. Esu toks dėkingas“, – prisipažino Wiktoras.

„Labai ačiū jums už tokį gestą. Tai yra tai, ko mums tikrai reikia Lenkijoje. Mums reikia palaikymo, kurį gali išgirsti daugelis žmonių. Nuostabus pasirodymas“, – dėkojo Joanna.

Italijos žiniasklaida pabrėžė, kad įžūliųjų „ Maneskin“ manifestas buvo skirtas ne tiktai Lenkijai, bet ir kitoms šalims, kuriose LGBT bendruomenės teisės nėra užtikrinamos.

Savo gestą socialiniuose tinkluose paaiškino ir patys grupės nariai.

„Mes visi turėtume didžiuotis būdami tuo, kas esame. Mes mylime jus!“ – rašė vienintelė grupės mergina Victoria De Angelis.

„Velniop homofobiją, velniop diskriminaciją. Meilė niekada neklysta“, – ją papildė grupės būgnininkas Ethanas Torchio.

Vokalistas D.Davidas (22 m.), bosistė V.De Angelis (21 m.), gitaristas Th.Raggi (20 m.) ir būgnininkas E.Torchio (20 m.) į Europos muzikinį gyvenimą įsiveržė kaip viesulas.

Per mėnesį, praėjusį nuo „ Maneskin“ triumfo „Eurovizijoje“, grupės sekėjų būrys socialiniuose tinkluose išaugo kelis kartus, o jos dainos atsidūrė net JAV ir Didžiosios Britanijos topuose. Anksčiau šių šalių topai grupei nebuvo pasiekiami.

Europos simpatijas daina „Zitti e buoni“ užkariavusi grupė per pastarąjį mėnesį sulaukė tiek dėmesio, kiek nebuvo pelnęs nė vienas šio populiaraus konkurso laimėtojas.

„Jie laimėjo „Euroviziją“. Ar gali užkariauti ir pasaulį?“ – klausė amerikiečių dienraštis „The New York Times“, neseniai išspausdinęs straipsnį, kupiną pagyrų italų grupei.

„Kartu sudėjus jiems – tik 83 metai. Tačiau jų žavesys scenoje, jaunystės energija, elegantiškas lengvumas griauna visus barjerus. Tai – jų saviraiška“, – rašė amerikiečių dienraštis, kartu pranešdamas ir vieną itin pikantišką naujieną.

Esą naujuoju sparčiai populiarėjančios grupės vadybininku gali tapti garsusis „X faktoriaus“ sumanytojas Simonas Cowellas (61 m.).

„Maneskin“ ir jų buvusios vadybininkės italės Martos Donos keliai netikėtai išsiskyrė po grupės triumfo Roterdame.

Beje, maištingieji italai ne visur kelia susižavėjimo bangas. Viena Baltarusijos televizijos laida neseniai nepagailėjo kritiškų ir pajuokiančių komentarų tiek pačiam konkursui, tiek jo nugalėtojams.

„Pažiūrėkite, kas laimėjo „Euroviziją“. Tai iškrypėliai, išsigimėliai homoseksualai, šiukšlės, nuo kurių sklinda AIDS, – šaipėsi CTV žurnalistas Grigorijus Azarenokas. – Laimei, šio konkurso Baltarusija netransliavo.

Šiuolaikinės demokratijos ir pažangos pasaulis žengia link visiškos silpnaprotystės, link iškrypėliškumų, link sunaikinimo viso to, kas yra humaniško žmoguje.

Nuo šio progreso turime atsiskirti geležine uždanga. Mums labiau patinka diktatūra. Visam pasauliui nugrimzdus į bedugnę Baltarusija liks vienintelė laisvės sala.“

Bet tokios ir panašios kalbos keturių auksinių roko jaunuolių visiškai nejaudina.

Grupės gerbėjai šluoja viską, kas susiję su „ Maneskin“ vardu: marškinėlius, suvenyrus, diskus, bilietus į koncertus, kurių geografija vis plečiasi.

Jau pasirodė informacija, kad kitų metų vasarą roko ciklonu vadinama grupė pasirodys keliuose itin svarbiuose roko festivaliuose Europoje kartu su kitomis žvaigždėmis.

Būsimo koncertinio turo Italijoje bilietai išpirkti.

Italijos žiniasklaida pabrėžia, kad populiarumo viršūnėje atsidūrusi grupė „Maneskin“ dar neseniai grojo gatvėse ir garažuose.

„2016-aisiais mes dar grojome restoranuose ir Romos gatvėse, – italų žurnalui „Vanity Fair“ neseniai pasakojo Victoria. – Damiano neturėjo net mikrofono, Thomo gitaros stygos buvo sutrūkinėjusios, o Ethanas mušė kajoną (tradicinis Peru instrumentas, primenantis dėžę. – Red.).

Kartą kiekvienam mūsų sumokėjo po 50 eurų. Juos atidavėme tiems, kurie turėjo groti po mūsų, nes publika mūsų klausėsi tik dėl to, kad laukė jų pasirodymo.

Jau tada supratome, kaip viskas funkcionuoja. Matomumas mums reiškė daugiau nei pinigai. Taip pat manome ir dabar.“

Bosistė pridūrė, kad muzika jai padėjo įveikti baimę, depresiją ir panikos atakas, su kuriomis susidūrė dar mokykloje.

Grupės lyderis D.Davidas ir būgnininkas E.Torchio yra sakę, kad jie – heteroseksualūs. D.Davidas jau kelerius metus draugauja su modeliu iš Italijos Giorgia Soleri.

Tačiau jie palaiko lytinių mažumų atstovus, nes nemėgsta klijuoti etikečių ir labiausiai vertina žmonių išskirtinumą.

„Juk mes visi esame skirtingi. Teisinga yra spręsti apie žmogų pagal tai, ką jis daro, o ne pagal tai, koks jis yra.

Prisimenu, kaip vaikystėje norėjau turėti ilgus plaukus ir žaisti su barbėmis.

Mano seneliai jas atimdavo sakydami, kad jos ne man“, – prisipažino ilgaplaukis grupės būgnininkas E.Torchio ir patikino, kad vienintelė jo sužadėtinė šiuo metu yra muzika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.