Kitokiu būti išdrįsęs šokėjas J. Mejeris: „Ši diskomforto zona yra būtent tai, ko man reikia“

Vieni galvoja, kad talentų neturi, o kiti įsitikinę, kad nesibaigiantys gebėjimai plūsta pro kraštus. Vis dėlto nėra tokio žmogaus, kuris nebūtų kažkuo ypatingas ir toks vienintelis, o šokėjas Justinas Mejeris, kuris žiūrovus visą pavasarį kvietė kartu praleisti TV3 ir Go3 projekte „Didysis šou burbulas“, drąsiai demonstruoja ne tik tai, ką moka idealiai, bet priima ir visus gyvenimo mestus iššūkius.

 Justinas Mejeris.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Justinas Mejeris.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 4:21 PM, atnaujinta Aug 5, 2021, 4:27 PM

Tikriausiai nėra kito tokio projekto, kuris galėtų sužavėti tokia įvairove, kokią siūlo jau ne vieną sezoną skaičiuojantis „X faktorius“.

Ir taip paprastai viena tampa aišku: kaip gyvenime, taip ir šiame šou – dviejų tokių pačių veidų tikrai nebus. Visai kitokiu amplua žada pasirodyti ir Justinas, kuris galimybę sudalyvauti „X faktoriuje“ dar pavasarį gavo pats pirmasis.

„Justinas populiariausiame pavasario projekte „Didysis šou burbulas“ įrodė esantis velniškai geras šokėjas. Ir nors kai kam galėtų pasirodyti, kad būti pastebimu vienoje srityje yra gana, Justinas dėjo visas pastangas, kad įrodytų kitaip.

Šou formatas ir dalyvių gyvenimo transliacija 24 valandas per parą leido pastebėti, kad šokėjas vis dažniau – kad ir nedrąsiai – pabando uždainuoti, klausia kitų atlikėjų patarimų ir noriai save išbando srityje, kuri jam dar nėra pažįstama.

Jo pastangos neliko nepastebėtos, o jau ne vieną sezoną žiūrovus ir dalyvius džiuginantis „X faktorius“, kuriame susipina įvairovė, drąsa ir užsidegimas atskleisti savo talentą, tam idealiai tinka. Būtent todėl J. Mejeris buvo vertas tapti pirmuoju muzikinio projekto atrankų dalyviu“, – sakė TV3 Kūrybos direktorius Arvydas Rimas.

Pavasarį, po vieno iš sekmadieninių „Didžiojo šou burbulas“ pasirodymų, tiesioginio eterio metu, projekto vedėjas Mindaugas Stasiulis Justinui įteikė juodąją dėžę. Nesuprasdamas, kas vyksta, J. Mejeris galiausiai išdrįso ją atverti, o ten rado tai, apie ką svajojo ne tik tame projekte, bet, pasirodo, ir jau kur kas anksčiau – pakvietimą į naujojo sezono „X faktorių“.

Tapti pirmuoju, kuriam suteikta galimybė pasirodyti didžiojoje scenoje, jam reiškė labai daug.

„Visuomet svajojau dainuoti ir sudalyvauti muzikiniame projekte. Tačiau tokiai galimybei atsiradus, ėmiau jausti paniką – nejaugi viskas taip greitai? Visuomet sakydavau, kad savo svajonę įgyvendinsiu tai vienais, tai kitais metais, bet niekuomet tam taip ir neprisiruošdavau. Tai buvo puikus spyris pradėti ruoštis ir dirbti, nepaisant to, kad tikrai labai išsigandau“, – pripažįsta Justinas.

Vaikinas nė sekundės nedvejoja – nepaisant galybės žmonių, šiame muzikiniame projekte vietą sau gali rasti kiekvienas, kad ir koks išskirtinis bebūtų. „X faktoriuje“ yra labai daug asmenybių.

Smagu, kad yra tiek žmonių, kurie meta sau iššūkį ir nori parodyti savo talentą. Kai kurie manęs klausė, ar neišsigąsiu, jei kažkas uždainuos tobulai? Iš tiesų, ne. Tegul visi eina savo keliu, o man smagu būti tarp jų. Tikrai nebandau kažkam įtikti ar būti tokiu, kad kažkam būčiau priimtinas – paprasčiausiai būnu savimi“, – tikino jis.

Ir vis dėlto šokėjas, pakerėjęs savo pasirodymais kartu su partnere Ieva Riepšaite, neslepia – nesvarbu, kiek metų yra praleidęs scenoje kaip šokėjas, kai žino, jog dainuos, visa drąsa staiga išnyksta. „Dainavime tikrai nesijaučiu tokia žuvis vandenyje, kaip šokyje“, – atvirai pripažįsta jis.

Iššūkių šokėjui dar nė neprasidėjęs „X faktorius“ kelia dar ir todėl, jog anksčiau jis niekuomet scenoje nepasirodydavo vienas. „Scenoje apskritai esu įpratęs būti arba kompanijoje, arba nors dviese. Tikrai keistas jausmas pirmą kartą scenoje būti vienam. Tačiau manau, kad prie visko reikia priprasti. Ši diskomforto zona būtent ir yra tai, ko man reikia“, – nepasiduoda jis.

Nepaisydamas visų šių niuansų, vaikinas drąsiai stumia save ir kitus nepasiduoti baimėms ar abejonėms. Juk kada daugiau, jei dabar? „Manau, kad mes, žmonės, visuomet turime eiti iš komforto zonos, nes tik taip tobulėjame. Žinau, kad jei nesudalyvausiu „X faktoriuje“, ir toliau dainuosiu tik sau namuose. Vadinasi, nebus kaip toliau tobulėti. Tik nuėjęs į didesnę auditoriją, į sceną, esi priverstas daugiau dirbti, ruošti naujas dainas, mokytis ir nuolat augti“, – įsitikinęs jis.

Justinas puikiai suvokia – tokio, kokį jį išvys muzikinio projekto žiūrovai, dar niekas nėra matęs. Ir vis dėlto – ar tai, kad jis ryžtasi pokyčiams ir išdrįs pasirodyti kitoks, gali būti smerktina?

„Kritiką priimu sunkiai, tačiau ar jos bijau? Manau, kad kritika – tiesiog neišvengiama, kai visi mane žino kaip šokėją. Manau, kad žmonės pasiskirstys į dvi stovyklas – vieni galvos, kad „ai, tu ir būk geriau tik šokėjas ir nedainuok“, o kiti, priešingai – galvos, kad būdamas šokėju, aš vis tiek dar bandau save ir kitur“, – sakė jis.

Apie Justino aistrą – dainavimą – žinojo ir visi projekto „Didysis šou burbulas“ gerbėjai, tačiau patirtis, kurią turėjo čia, ir kuri dar tik laukia, anot šokėjo, skiriasi kardinaliai.

„Ten aplink buvo labai daug savų žmonių, kurie mane palaikė. Nors vieną kartą dainuodamas ir buvau susikaustęs, buvau ne vienas – scenoje stovėjo ir Kristina Jurė, tad man buvo daug drąsiau. Dainuoti bendras dainas išvis būdavo paprasta – jausdavau tą vienybę. Tačiau, kad gebėčiau tai daryti vienas, man dar trūksta labai daug patirties. Manau, kad todėl ir einu į „X faktorių“, jog galėčiau save realizuoti kitu amplua“, – kalbėjo J. Mejeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.