Atskleisti projekto „Maestro“ dalyviai: prieš simfoninį orkestrą stos ryškiausios žvaigždės

Naujajame LRT televizijos sezone rugpjūčio 28-ąją startuoja viena labiausiai intriguojančių premjerų – muzikinis projektas „Maestro“. Aštuonios ryškiausios scenos žvaigždės, kurias vienija meilė muzikai, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre šešias savaites iš eilės surems dirigento lazdeles ir kovos dėl maestro titulo. Artėjant laidos premjerai, pristatome projekto dalyvius, komisijos narius ir vedėją.

 Monika Pundziūtė ir Vytenis Pauliukaitis,  Zita Kelmickaitė ir FreeFinga.<br> LR koliažas.
 Monika Pundziūtė ir Vytenis Pauliukaitis,  Zita Kelmickaitė ir FreeFinga.<br> LR koliažas.
 Monika Pundziūtė ir Vytenis Pauliukaitis.<br> T.Vyšniausko nuotr.
 Monika Pundziūtė ir Vytenis Pauliukaitis.<br> T.Vyšniausko nuotr.
 Zita Kelmickaitė ir FreeFinga.<br> T.Vyšniausko nuotr.
 Zita Kelmickaitė ir FreeFinga.<br> T.Vyšniausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 16, 2021, 12:40 PM

Išskirtinis projektas pagal BBC formatą dovanoja prasmingą pramogą. „Maestro“ vienija skirtingų kartų, profesijų ir pomėgių žmones, kurių tikslas – išeiti iš komforto zonos, išbandyti savo jėgas ir garsiai tarti: „Muzika – mano rankose!“

Muzikinio šou metu žiūrovams griaunami stereotipai, kad dirigento lazdelę ir simfoninį orkestrą gali valdyti tik išrinktieji.

Tai – netiesa: reikia daug noro, pastangų ir aistros, tačiau kiekvienas gali tapti maestro. „Maestro“ misija – už ekrano projektą stebinčius žiūrovus įkvėpti nepasiduoti ir nesustoti siekti savo svajonių, net jei ir jos atrodo neįgyvendinamos.

Projekto dalyviai magiškoje scenoje šešias savaites iš eilės diriguos Operos ir baleto teatro simfoniniam orkestrui. Projekte dalyvauja visiems žinomi savo sričių personalai: aktoriai, dainininkai, laidų vedėjai. „Maestro“ projekte jėgas išbandys muzikologė ir LRT laidų vedėja Zita Kelmickaitė, režisierius Vytenis Pauliukaitis, aktoriai Dainius Kazlauskas, Lina Rastokaitė, etiketo žinovas, TV laidų vedėjas Giedrius Drukteinis, atlikėjai Monika Pundziūtė-Monique ir Free Finga ir didžėja Samanta Savickytė (Dj Samanta).

Dalyvius vertins profesionalų komisija. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vyriausiasis dirigentas Ričardas Šumila, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro įkūrėjas, meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius, pasaulinio garso mecosopranas Justina Gringytė.

Projekto vedėju tapo charizmatiškasis tenoras Merūnas Vitulskis.

Kažkas triumfuos, kažkam nepasiseks, o po savaitės repeticijų su profesionaliais dirigentais jie grįš atlikti naujo kūrinio. Tiesa, ne visi – kiekvieną savaitę vienas iš dalyvių turės palikti projektą.

Kad įtikintų, jog tikrai verti maestro vardo, dalyviai privalės daryti tai, ką daro geriausi pasaulio dirigentai. Skaityti natas? Nebūtina. Skaičiuoti iki keturių? Gali padėti. Spinduliuoti magišką energiją? Be abejo. Būsimųjų maestro laukia ne tik visų iki skausmo žinomi klasikos kūriniai, tačiau ir geriausi kino filmų muzikos takeliai, bei popmuzikos ir roko dainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.