Nidoje daug laiko praleidžianti A. Grigaliūnienė: „Jau net vaikai gatvėje kartais šaukia mane vadindami ponia Nida“

Charizmatiška, žavi ir žodžio kišenėje neieškanti renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė rodos yra atradusi laimingo gyvenimo formulę.

Agnė Grigaliūnienė.<br>Delfi TV nuotr.
Agnė Grigaliūnienė.<br>Delfi TV nuotr.
Justė Zinkevičiūtė ir Agnė Grigaliūnienė.<br>Delfi TV nuotr.
Justė Zinkevičiūtė ir Agnė Grigaliūnienė.<br>Delfi TV nuotr.
Justė Zinkevičiūtė ir Agnė Grigaliūnienė.<br>Delfi TV nuotr.
Justė Zinkevičiūtė ir Agnė Grigaliūnienė.<br>Delfi TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 22, 2021, 10:11 AM

Nauji įpročiai, keto mityba ir pozityvumo kupina filosofija moteriai leido nepalūžti sudėtingu karantininiu laikotarpiu, įveikti trintį buityje ir net atrasti tradicijas, leidžiančias puoselėti romantiką santykiuose.

Šį sekmadienį vakarą praleisti kartu kvies Delfi TV eteryje rodoma nauja gyvenimo būdo laida „Pokalbiai prie jūros. Atostogų ritmu“.

Iš saulėtos ir vėjo nubučiuotos Neringos linkėjimus siunčianti laidos vedėja, aktorė, moteriškos filosofijos „Pasimatuok jūrą“ įkūrėja Justė Zinkevičiūtė žada atvirus ir užburiančius pokalbius apie gyvenimą, darbus ir poilsį kartu su žinomais pramogų, mados ir verslo pasaulio žmonėmis, kurie atostogas leidžia būtent Neringoje.

Šį kartą pokalbiui su Juste netoli Nidoje esančio rašytojo Tomo Mano muziejaus susitikti sutiko renginių organizatorė, televizijos ir radijo laidų vedėja A.Grigaliūnienė.

Moteris šiame kurorte praleidžia itin daug laiko, tad kartais saviironiškai pajuokaudama save jau vadina Ponia Nida ir pasvajoja, jog jeigu kada nors taptų Nidos mere, ji toliau puoselėtų XIX a. pabaigoje pradėjusią formuotis Nidos, kaip meno kolonijos, viziją, kad ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio kūrėjai čia rastų savąjį įkvėpimą.

„Jau net vaikai gatvėje kartais šaukia mane vadindami ponia Nida. Tame slypi ir saviironija, ir karantino laikotarpiu Neringoje ir ypač Nidoje praleidau daug laiko, net neišvažiuojant iš čia, tai pagalvojau, o ko ne ponia. Turėčiau aš čia tų vizijų, jog tai taptų atskira sala, su savo laivynu, mes turėtume savo šerifą, kuris prižiūrėtų žmones, jog jie laikytųsi tokių taisyklių, kaip maudynės vandeny nuo kovo mėnesio, paltų ir striukių nenešiojimas nuo balandžio, visur augtų levandos ir būtų skiriamos baudos už blogą nuotaiką ar pasiskundimą dėl blogo oro“, – laidoje juokaus Agnė.

Moters gyvenime netrūksta iššūkių, tad karantino laikotarpiu, norėdama įveikti susidariusią įtampą, Agnė ėmėsi ieškoti stipresnės jėgos, kurią rado gamtoje.

Šiandien moteris drąsiai neria į ledinį vandenį ir ragina kitus ekstremaliems sprendimas ryžtis per daug apie tai negalvojant.

„Vienintelis patarimas – negalvoti. Geriausi pasiekimai ateina, kuomet tu paleidi protą ir pajauti dalykus. Ateini prie jūros, nusirengi ir tiesiai nueini į vandenį. Nereikia galvoti, nes galvojant atsiranda visos abejonės, o abejonė yra blogiausias dalykas, kas gali būti gyvenime. Jau geriau klaidą daryti, negu abejoti“, – tvirtins Agnė.

Laidos vedėja Justė kartu su viešnia Agne pokalbį pratęsė Nidoje esančioje kavinėje „Zuikio daržas“.

Agnė neslepia, jog karantininis laikotarpis, ypatingai žmonėms, dirbantiems renginių sferoje, buvo kaip niekad kupinas varginančios įtampos.

Ir nors moteris pradžioje džiaugėsi, galėdama pailsėti ir laiko skirti sau, ilgainiui trintis ir sunkumai ėmė kilti ir buityje.

„Pirmaisiais karantino mėnesiais aš net džiaugiausi, nes pagaliau turėjau gerą poilsį, kurio seniai reikėjo. Vėliau, kaip ir pas visus, prasidėjo ir skausmas, ir nerimas, Aš apskritai manau, kad karantinas patikrino daugelių žmonių santykius: ir asmeninius, ir darbinius. Kai tu gyveni dideliam ritme ir gyvenimas tave įmeta į tokią situaciją, kur esi nuolatos kartu, tai visko buvo: ir nuovargio, ir jaudulio dėl ateities, buvo skausmo dėl visų nelaimių, tai kas čia taip nesipyko – meskite į mane akmenį. Tačiau tada aš atradau šaltą vandenį, ilgus pasivaikščiojimus, ženkliai daugiau judėjimo ir paprastą tiesą – atradau sveikatą, kad yra ir kūno sveikata, ir dvasios, ir sielos ir širdies. Kai surandi tą visumą, supranti, jog nesi neišsenkamas šaltinis ir turi save pripildyti tam, kad galėtum duoti“, – laidoje savo atrasta filosofija dalinsis Agnė.

Toje pačioje Nidoje prieš kone dešimtmetį susituokę Agnė ir Simonas Grigaliūnai gali džiaugtis atradę raktą į tvirtus ir darnius santykius.

Moteris atvirauja, jog pasakyti už yra myli savo vyrą negali, nes tai būtų išskaičiavimas, tačiau tvirtina vertinanti jį už jo didelę širdį ir diplomatiją, kuri kartais net pakerta Agnei kojas ir pavergia jos širdį.

Romaniškos puoselėjimui pora laikosi ir vienos gražios tradicijos, kuomet kiekvieną pirmadienį Agnė iš mylimojo vyro rankų sulaukia po gėlių puokštės.

„Neslėpsiu, tikrai yra buvę ir praleistų pirmadienių, tačiau ši tradicija yra labai graži. Ji gimė visai netikėtai, kuomet kelis pirmadienius iš eilės buvo atitinkamos progos dovanoti man gėles. Tada iš to gero noro, pusiau per prievartą, pirmadieniais visad gaunu gėles. Tačiau vėlgi, man patys įsimintiniausi ir gražiausi jo žiedai yra nenuskinti: kuomet einame mišku ir jis pievoje dovanoja gėles, jų net neskindamas“, – laidoje atviraus Agnė.

Prodiuserė Gintarė Kreipavičiūtė sako, jog „Pokalbiai prie jūros. Atostogų ritmu“ – tai kitokia gyvenimo būdo laida, kurioje Lietuvos pramogų ir verslo pasaulio atstovai į atvirus pokalbius leisis atostogų metu.

Vaikščiojant prie jūros, geriant kavą kopose, stebint saulėlydį jachtoje ar net žvejojant laive – laidos vedėja aktorė Justė Zinkevičiūtė pasiruošusi prakalbinti laidos herojus apie jų gyvenimus, darbu ir poilsio minutes.

„Pokalbiai prie jūros. Atostogų ritmu“ – sekmadieniais, 21 val. 30 min. per Delfi TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.