L. Pobedonoscevas padarė staigmeną A. Bružui: keliaujant po Lietuvą slapta atvežė pas mamą

Puikiai visiems pažįstamas aktorius Audrius Bružas tikrai nesiskundžia veiklos stoka. Jis sėkmingai vykdo batų parduotuvės verslą, neseniai atvėrė kavinės-baro duris, o vasarą paskyrė turiningoms kelionėms po Lietuvą su TV3. Neretai turint tiek daug užsiėmimų, pritrūksta laiko patiems artimiausiems žmonėms, šeimai. Audriaus bičiulis Leonardas Pobedonoscevas nusprendė tai pakeisti ir savo kolegai surengė staigmeną – kelionių metu jiedu užsuko pas Molėtų rajone gyvenančią Audriaus mamą.

 L. Pobedonoscevas padarė staigmeną A. Bružui: keliaujant po Lietuvą slapta atvežė pas mamą.
 L. Pobedonoscevas padarė staigmeną A. Bružui: keliaujant po Lietuvą slapta atvežė pas mamą.
 L. Pobedonoscevas padarė staigmeną A. Bružui: keliaujant po Lietuvą slapta atvežė pas mamą.
 L. Pobedonoscevas padarė staigmeną A. Bružui: keliaujant po Lietuvą slapta atvežė pas mamą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 27, 2021, 3:34 PM

Visą vasarą aktoriai L. Pobedonoscevas ir A. Bružas kartu su televizijos projektu „Maisto kelias“ keliavo po Lietuvą, ragavo skaniausius patiekalus ir lankėsi įdomiausiose vietelėse. Šį šeštadienį žiūrovų laukia ketvirtojo sezono finalas.

Paskutinėje sezono laidos kelionėje bičiuliai aplankys ir Molėtų krašte esantį nedidelį Alantos miestelį, kuriame prabėgo Audriaus vaikystė ir paauglystė. Naudodamasis ta proga, Leonardas savo kolegai surengė staigmeną – pakeliui užsuko į Audriaus vaikystės kiemą. Taip siurprizas buvo padarytas tiek pačiam Audriui, tiek ir jo mamai Aušrai. Klaipėdoje gimęs, bet Molėtų rajone užaugęs Audrius neslepia, jog jaunystėje buvo aktyvus ir padykęs vaikas, o namo neretai grįždavęs su nubalnotais keliais.

„Tikrai buvo daug traumų, daug prasiskėlimų, avarijų ir įvairių siuvimų. Net ir mokykloje buvau išdykęs, krėsdavau daug „zbitkų“. Tačiau nors praleidinėdavau pamokas ir šunybių tikrai netrūko, mokiausi gerai“, – atvirauja Audrius.

Alantos gyventojai iki šiol prisimena ilgaplaukį jaunuolį, grojantį gitara ir nuolat dalyvaujantį skaitovų konkursuose. Meniška prigimtis Audriui matyt persidavė iš mamos, mat ji – muzikos mokytoja ir didžiausias Audriaus autoritetas.

„Balio Dvarionio muzikos mokykloje baigiau gitaros kursą, tad menas ir kūryba visuomet buvo tarsi užprogramuota – tereikėjo pasirinkti tarp teatro ir muzikos. Tačiau pasirinkau aktorystės profesiją, nes ją baigus galėjau įgyti aukštąjį išsilavinimą. Iki trečio kurso nesuvokiau, ką mokiausi, kas yra etiudas, ir ką ten reikia sukurti, o pačią teatrinę profesiją pradėjau suvokti tik kai susipažinau su improvizacija“, – jaunystės dienas prisiminęs pasakoja Audrius.

„Maisto kelio“ ketvirtojo sezono finalas – kavos ir arbatos paslaptys bei lietuviškos virtuvės paveldas

Paskutinės kelionės rytą bičiuliai pradės vasaros rezidencijos „Eglės sanatorijos“ natūralaus mineralinio vandens biuvetėje. Visą sezoną juodu tikrai daug valgė, ragavo, skanavo, tad jų skrandžiams ši vasara buvo tikras iššūkis. Laimei, jog sanatorijoje trykštantis natūralus mineralinis vanduo gerina virškinimą ir reguliuoja skrandžio sulčių rūgštingumą bei medžiagų apykaitą.

Po apsilankymo biuvetėje galima pagalvoti ir apie rytinę kavą, o jos Leonardas ir Audrius išvyks ieškoti į Kauną. Laikinojoje sostinėje juos pasitiks tikras kavos ekspertas, didžiausių Baltijos šalyje kavos namų „Vero Coffee House“ įkūrėjas Darius Vėželis. Būtent čia „Maisto kelio“ keliautojai išvys tą magiją, kaip į žalią žirnį panaši kavos pupelė yra paverčiama aromatingu gėrimu. Per tiek metų kavos versle Darius pats išmoko kiekvieno kavos paruošimo etapo, o viskas prasidėjo, kai 2007-aisiais metais jis kartu su žmona Laima atidarė pirmąją kavinę.

„Kavoje yra užrakinta iki tūkstančio skonių ir aromatų. Kuomet mes skrudiname pupeles – visą tai atrakiname. Kai pradėjome verslą, atėjo 2008-ųjų metų krizė, tačiau ta krizė mums buvo į naudą, nes kava – socialinis reiškinys, ypatingas ritualas, prie kurio atsiranda bendravimas“, – laidoje pasakos D. Vėželis.

Kaune akis į akį susipažinę su kavos kultūra, Leo ir Bružas patrauks į sostinę Vilnių su ypatinga misija – juk kas labiau tiktų laidos sezono finalui, jeigu ne aplankyti vietą, kuri puoselėja mūsų tautinę lietuvišką virtuvę? Ilgus metus veikiančiame autentiškame šeimos restorane „Senoji trobelė“ kiekvienas gali paskanauti ypatingų lietuviškų vaišių: nuo seniausių paveldo receptų, iki bajoriškų patiekalų. Elnienos koldūnai su baravykais, silkė, bulviniai blynai, bulvių kukuliai, elnio troškinys, ėriuko koja ir kitos gėrybės jau lauks „Maisto kelio“ rajūnų ant vaišių stalo.

„Turime ir mano močiutės receptų, nes pabandėme surinkti viską, kas geriausia, jog kiekvienas svečias paragautų tikros lietuviškos virtuvės. Duoną kepame kiekvieną dieną, su šiek tiek aistros ir šiek tiek meilės, o duonos giros receptas irgi perduotas iš kartos į kartą“, – kulinarinėmis paslaptimis dalinsis restorano šeimininkas Jurij Marševskij.

Vis tik paskutinėje šios vasaros kelionėje vedėjų skrandžiai sunkiai dirbs savo darbą, todėl sužinoję, jog lietuviškiausia vaistažole išrinkta ramunėlė ne tik mažina stresą, bet ir aktyvina virškinimo sistemos darbą, Audrius su Leonardu patrauks į laukus jos ieškoti. Deja, bet supratę, kad rasti čia jos nepavyks, juodu nuvažiuos į tikrą vaistažolių rojų – „Švenčionių vaistažolių“ fabriką. Pasirodo, jog būtent lietuviai yra daugiausiai vaistažolių suvartojanti tauta.

„Per metus mes apdirbame apie 300 tonų įvairiausių vaistažolių. Tuomet yra atliekami nuodugnūs tyrimai, įrodantys, kad vaistažolė yra saugi, nekenksminga ir užauginta taip, kaip reikia. Vaistažolės yra atrenkamos rankomis, nes nėra įrengimų, kurie sugebėtų išrinkti viską, ko neturi būti arbatoje“, – laidoje pasakos fabriko direktorius Elmantas Pocevičius.

Sužinoję visas fitoterapijos paslaptis bei net patys pamėginę susimaišyti sau arbatos, keliautojai kelionę tęs Utenoje. Čia originaliu pavadinimu besididžiuojantis bistro „Liūtas ir avelė“ kiekvieną šeštadienį rengia mėsainių dienas, tad praalkę laidos vedėjai ten ir patrauks.

„Liūtas yra labiau mėsos mėgėjams, o avelė – vegetarams. Šeštadieniais svečius lepinam burgeriais, tačiau darbo dieną turime ir dar vieną specialų patiekalą – pinsas. Tai – netipinė pica, kepama iš šešių skirtingų rūšių miltų“, – pasakos restorano vadovas Ramūnas Golcas.

Toliau Audriaus ir Leonardo kelionė tęsis po Molėtų kraštą. Gera žinia, jog čia gyvena ir Audriaus mama, tad būtų net nemandagu visai laidos kūrybinei komandai jos neaplankyti. Atsispyrus Audriaus mamos įtaigiam kvietimui prie stalo, sotūs patiekalai vedėjų jau lauks paties Alantos seniūno įkurtoje kaimo turizmo sodyboje „Alantos žirgai“.

Molėtų turizmo ir verslo informacijos centre konvertavę eurus į Molėtų valiutą – molitus, čia už juos galima gauti kaimiškus pusryčius. Pasistiprinę Leonardas ir Audrius sugrįš į Molėtų centrą, kur susitiks su pačiu miesto meru Sauliumi Jauneika.

„Molitai yra pirmoji valiuta Lietuvoje, išleista būtent turizmo objektų bei įstaigų lankymo paskatinimui. Sėkmingai išplatinome pirmąją emisiją, ketiname leisti ir antrąją“, – šiuo originaliu sprendimu džiaugsis meras.

Pavaikščioję kartu po gražiausias Molėtų vietas, pasimėgavę gardžia kava, ledais ir pasiplaukioję ežere, Audrius su Leonardu patrauks į kavinę „Vila Kelmynė“, kur mėgausis firmine voveraičių sriuba ir keptu šamu su jūros gėrybėmis.

Molėtų rajone suskaičiuojami net 279 ežerai ir ant vieno iš jų kranto Leonardas ir Audrius sutiks savo bičiulį, „Kamado Bono“ kepsninių žinovą, kulinarijos meistrą Robertą Svetlauską ir kartu kepsninėje išsirūkys ungurius.

Po ilgos ir turiningos dienos sugrįžę į vasaros rezidenciją, aktoriai dar suskubs paskutinį kartą pasilepinti čia teikiamais vandens malonumais ir įsitaisę sūkurinėje vonioje atsisveikins su televizijos žiūrovais iki kitos nuotykių ir atradimų kupinos vasaros.

Žiūrovų pamėgta kulinarinių kelionių po Lietuvą laida „Maisto kelias“ sėkmingai užbaigė ketvirtąjį sezoną. Jos vedėjų užkietėjusių keliautojų, egzotinius kraštus skersai ir išilgai išmaišiusių charizmatiškų ir humoro jausmo nestokojančių bičiulių Audriaus Bružo ir Leonardo Pobedonoscevo širdys buvo ištroškusios nuotykių. Jų gausu ne tik užsienyje, bet ir gimtojoje Lietuvoje, tad vyrai tą puikiai įrodė!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.