Paaiškėjo neįtikėtini faktai apie „Komisaro Rekso“ šeimininką

Vienos kriminalinės policijos žmogžudysčių skyriuje tarnauja neįprastas tyrėjas: jis gelbėja žmones, gaudo nusikaltėlius, padeda kolegoms sudėtingomis aplinkybėmis ir kniaukia dešrą iš bandelių. „Komisaras Reksas“ tapo vienu geriausių praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio serialų.

Komisaro Rekso šeimininkų būrys – margas.<br>Kadrai iš serialo 
Komisaro Rekso šeimininkų būrys – margas.<br>Kadrai iš serialo 
Aktorius T.Moretti vaidino komisarą Richardą Mozerį pirmuosiuose keturiuose „Komisaro Rekso“ sezonuose.<br>Kadras iš serialo 
Aktorius T.Moretti vaidino komisarą Richardą Mozerį pirmuosiuose keturiuose „Komisaro Rekso“ sezonuose.<br>Kadras iš serialo 
Aktoriaus G.Burkhardo vaidinamas Aleksandras Brantneris tapo dar vienu Rekso šeimininku.<br>Kadras iš serialo 
Aktoriaus G.Burkhardo vaidinamas Aleksandras Brantneris tapo dar vienu Rekso šeimininku.<br>Kadras iš serialo 
Komisarą Marką Hofmaną vaidinęs aktorius A.Pschillis gerai sutarė su Reksu.<br>Kadras iš serialo 
Komisarą Marką Hofmaną vaidinęs aktorius A.Pschillis gerai sutarė su Reksu.<br>Kadras iš serialo 
Su komisaru Lorencu Fabriu (akt. K.Capparoni) Reksas išvyko į Italiją.<br>Kadras iš serialo 
Su komisaru Lorencu Fabriu (akt. K.Capparoni) Reksas išvyko į Italiją.<br>Kadras iš serialo 
Komisaras Davidė Rivera (akt. E.Bassi) iš pradžių vengė Rekso, bet pamažu jie rado bendrą kalbą.<br>Kadras iš serialo 
Komisaras Davidė Rivera (akt. E.Bassi) iš pradžių vengė Rekso, bet pamažu jie rado bendrą kalbą.<br>Kadras iš serialo 
Paskutinis Rekso šeimininkas – komisaras Markas Tercanis (akt. A.Arca).<br>Kadras iš serialo 
Paskutinis Rekso šeimininkas – komisaras Markas Tercanis (akt. A.Arca).<br>Kadras iš serialo 
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Sep 20, 2021, 6:14 AM

Istoriją apie žavingą keturkojį policininką, vardu Reksas, kurią neseniai vėl ėmė rodyti LRT televizija, pamėgo daugelis žiūrovų.

Pirmoji serija pasirodė dar 1994-aisiais.

Serialas taip patiko žiūrovams, kad truko net 18 sezonų, o veiksmo vieta iš Austrijos persikėlė į Italiją.

Serialas buvo rodomas 21 metus – baigiamoji serija parodyta 2015-aisiais.

Žavingas šuo ne kartą keitė šeimininkus. Prisiminkime juos visus.

Tobias Moretti – Richardas Mozeris (1994–1998 m., 1–4 sezonai).

Pirmasis Rekso šeimininkas buvo Michaelis, policijos bendradarbis, žuvęs per vieną operaciją. Šią bylą tyrė komisaras Richardas Mozeris. Juo susidomėjo šuo.

Ilgainiui juodu su Reksu susidraugavo. Mozeris padėjo šuniui pakelti šeimininko netektį, o Reksas jam – susidoroti su skyrybomis. Kartu jie ištyrė ne vieną painią bylą, kol 4-ojo sezono viduryje Mozeris žuvo nuo maniako kulkos.

T.Moretti, vaidinęs Mozerį, – austrų aktorius ir muzikantas. Jis gimė 1959-ųjų liepos 11-ąją, studijavo Vienos konservatorijoje ir dramos mokykloje Miunchene, groja pianinu, vargonais, klarnetu, perkusiniais instrumentais, skambina gitara.

Moretti – jo motinos mergautinė pavardė, kurią jis pasirinko kaip scenos slapyvardį. Jo tikroji pavardė – Bloebas.

Richardo Mozerio vaidmuo aktorių plačiai išgarsino. Tačiau filmuotis jam buvo sunku, nes turėjo alergiją šuns kailiui. Tai viena iš priežasčių, kodėl jis paliko serialą. Be to, jis baiminosi tapti vieno vaidmens aktoriumi.

Be vaidybos kine, T.Moretti išbandė teatro režisieriaus duoną, pastatė Wolfgango Amadeaus Mozarto operą „Don Žuanas“ Bregenco ir Ciuricho teatruose. 2020-aisiais T.Moretti suvaidino pagrindinį vaidmenį biografinėje juostoje „Liudvigas van Bethovenas“ („Louis van Beethoven“).

Tarp jo pomėgių – laipiojimas uolomis, slidžių ir rogučių sportas, kanojų irklavimas, automobilių ir motociklų lenktynės, taip pat kulinarija. 1997-aisiais jis gavo agronomo diplomą ir įsigijo fermą netoli Insbruko (Austrija). Aktorius vedęs, turi tris vaikus.

Gedeonas Burkhardas – Aleksandras Brantneris (1998–2001 m., 4–7 sezonai).

Mozerį pakeitė naujas bendradarbis Aleksas Brantneris. Anksčiau jis dirbo greitojo reagavimo būryje su savo šunimi Arko.

Po Arko žūties per sprogimą Aleksas perėjo į kitą skyrių. Dirbti su šunimis jis nebenorėjo, bet pažintis su Reksu privertė jį pakeisti nuomonę. Personažas netikėtai dingo septintajame sezone.

G.Burkhardas gimė 1969-ųjų liepos 3-iąją aktorių šeimoje. Buvo sunkus paauglys. Vėliau susižavėjo šokiais ir įstojo į Miuncheno baleto akademiją. Kine debiutavo dar vaikystėje. Kurį laiką gyveno JAV, vėliau persikėlė į Vieną.

Beje, Gedeonas vaidino dar pirmajame „Komisaro Rekso“ sezone, serijoje „Amok“, kur sukūrė Štefano Lanco vaidmenį. Kodėl jis paliko serialą, nežinia. Serialo kūrėjai pareiškė, kad aktorius nenorėjo pratęsti sutarties, nors pats artistas tvirtino atvirkščiai.

„Formaliai tai serialo kūrėjų sprendimas. Su manimi tiesiog nepasirašė sutarties, kai baigėsi ankstesniosios terminas“, – pasakojo aktorius.

Priežastis – konfliktas su serialo kūrėjais. Aktoriui nepatiko, kad personažas nekinta: „Tam tikru momentu supratau, kad beprotiškai pavargau nuo tos rutinos. Mano herojus visąlaik vienodas visada nuspėjamas, man, kaip aktoriui, nėra jokios erdvės kūrybai.

Tai patogu scenaristams, kurie turi greitai sugalvoti vis naujus siužetus ir nenori imtis papildomo darbo – plėtoti Brantnerio personažą. Man beliko arba tyliai leisti laiką, arba ginti savo nuomonę rizikuojant netekti vaidmens. Pasirinkau pastarąjį variantą.“

XXI amžiaus pradžioje aktorius persikėlė į Berlyną, filmuojasi vokiečių filmuose. 2009-aisiais G.Burkhardas pasirodė Quentino Tarantino „Negarbinguose šunsnukiuose“ („Inglourious Basterds“) – vaidino kapralą Vilhelmą Vikį.

Vienas pastarųjų jo vaidmenų – 2016-ųjų filme „Titanium White“ („Tytanowa biel“).

Aktorius nevedęs, bet turi nesantuokinę dukterį.

Alexanderis Pschillis – Markas Hofmanas (2002–2004 m., 8–10 sezonai).

Aktorių sudėtis atsinaujino po septintojo sezono. Atėjo naujas komisaras Markas Hofmanas, taip pat pirmoji komandoje inspektorė Niki Hercog (akt. Elke Winkens). Kūrėjai nutarė įtraukti į serialą romantinę liniją.

A.Pschillis gimė 1970-ųjų birželio 13-ąją medikų šeimoje. Studijavo JAV, baigė Cornisho meno koledžą Siatle. 1994-aisiais debiutavo kine.

Pirmą kartą seriale „Komisaras Reksas“ A.Pschillis pasirodė dar 1995-aisiais epizodiškai, o po septynerių metų tapo pagrindiniu Rekso šeimininku.

Už Hofmano vaidmenį 2001-aisiais jis gavo „Romy“ premiją kaip geriausias aktorius. Beje, A.Pschillis puikiai sutarė su šunimi. „Reksas iškart prilindo bučiuotis ir parodė kur kas daugiau entuziazmo negu aš“, – prisiminė aktorius.

Tiesa, Reksas tuoj pat išsiprašė daugiau bandelių, negu jam priklauso. Jo dresuotojui teko stovėti šalia režisieriaus ir stebėti, kad šuns neperšertų.

Po „Komisaro Rekso“ A.Pschillis tęsė kino karjerą, filmavosi vaidybinėse juostose ir serialuose, bet artimesnis jam tapo teatras. Vedęs, turi dukterį.

Kasparas Capparoni – Lorencas Fabris (2008–2012 m., 11–14 sezonai).

2004-aisiais serialas baigėsi, bet po ketverių metų jį sugrąžino italai. Pagal siužetą Reksas išsiunčiamas į atsargą, bet vis pabėga iš prieglaudos į komisariatą.

Prie jo prisiriša su reikalais atvykęs italų policininkas Lorencas Fabris ir pasiima į Romą.

Reksui tenka susitaikyti su tuo, kad nebėra pamėgtų bandelių su dešra.

Keturioliktajame sezone K.Capparoni herojus, sprogus automobiliui, žūsta Rekso akyse. Šnekama, kad aktorius paliko serialą dėl nesutarimų su autoriais dėl personažo traktavimo.

K.Capparoni gimė 1964-ųjų rugpjūčio 1-ąją chirurgo ir vokiečių kalbos mokytojos šeimoje. Jis filmavosi italų serialuose.

Be to, Kasparas veisia šveicarų aviganius. Buvo du kartus vedęs, turi keturis vaikus.

Ettore Bassi – Davidė Rivera (2012–2013 m., 14–15 sezonai).

Lorencą pakeitė naujas komisaras, ekscentriškasis Davidė Rivera. Iš pradžių jis vengė Rekso prisimindamas senelio žodžius: „Šeimininkas gali turėti daug šunų, bet šuo – tik vieną šeimininką.“ Bet pamažu jie rado bendrą kalbą.

Personažas dingo taip pat netikėtai kaip ir Aleksas Brantneris.

E.Bassi gimė 1970-ųjų balandžio 16-ąją. Vaikystėje svajojo tapti iliuzionistu, o karjerą pradėjo kaip animatorius kurortuose. Italijoje išpopuliarėjo po vaidmens seriale „Karabinieriai“ („Carabinieri“).

Vedęs. Turi tris dukteris, su kuriomis 2015-aisiais vedė programą „Kol nėra mamos“. Filmavosi italų filmuose ir serialuose, pavyzdžiui, mistiniame detektyve „Raudonos durys“ („La Porta Rossa“).

Francesco Arca – Markas Tercanis (2013–2015 m., 16–18 sezonai).

Riverai dingus šunį šešioliktajame sezone kuriam laikui priglaudė jo porininkas Albertas Monterosas.

Po to jį paėmė jaunas komisaras Markas Tercanis, paskirtas vietoj Riveros. Jis greitai susidraugavo su Reksu.

Aktorius gimė 1979-ųjų lapkričio 19-ąją. Dalyvavo realybės šou, buvo modelis, vėliau ėmė studijuoti aktorystę ir daryti kino karjerą.

Filmavosi TV serialų epizoduose. Markas Tercanis tapo jo pirmuoju pagrindiniu vaidmeniu.

2015-aisiais F.Arca nusifilmavo filme apie Džeimsą Bondą „Spektras“ („Spectre“).

Šiuo metu jis daug filmuojasi italų serialuose. Domisi boksu ir šaudymu. Vedęs, 2015-aisiais jam gimė duktė.

Parengė Matilda Aleksandravičė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.