Filme – karališkosios šeimos gyvenimo užkulisiai

„Ar jie mane nužudys?“ – klausia Kristen Stewart (31 m.) vaidinama princesė Diana filme „Spencer“. Sprendžiant iš dviejų minučių anonso, filmas turėtų būti skandalingas.

Kino apžvalgininkų nuomone, aktorė K.Stewart įtikinamai suvaidino princesę Dianą filme „Spencer“.
Kino apžvalgininkų nuomone, aktorė K.Stewart įtikinamai suvaidino princesę Dianą filme „Spencer“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 8:57 AM

Režisieriaus Pablo Larraino (45 m.) filmo „Spencer“ pasaulinė premjera įvyko rugsėjo 3-iąją Venecijos kino festivalyje. Tuomet pasipylė pirmieji žurnalistų ir žiūrovų atsiliepimai, palankiai įvertinę K.Stewart vaidybą.

Dabar pasirodęs oficialus filmo anonsinis klipas patvirtina jų žodžius, kad „Spencer“ scenarijus drąsus ir kietas, o K.Stewart vaidyba įtikinama.

Dviejų minučių filmo klipe pasirodė visi pagrindiniai filmo herojai: Diana, karalienė Elizabeth II, kurią vaidina britų aktorė Stella Gonet (61 m.), princas Charlesas (Jackas Farthingas, 35 m.) ir dar maži princai Williamas bei Harry.

Juostos veiksmas rutuliojasi Sandringamo dvare karališkajai šeimai ruošiantis Kalėdoms. Kaip tik čia 1991-aisiais Diana suvokė, kad būtina skirtis.

Visose reklaminio klipo scenose Diana pažeidžiama, sutrikusi ir labai nelaiminga, o scenaristų ir režisieriaus požiūris į karališkąją šeimą kritiškas. Vienoje scenų princas Charlesas žiūri į motiną ir klausia: „Mamyte, kas tave taip suerzino?“

Po to Diana akis į akį susiduria su Camilla Parker Bowles, jau įtardama, kad ji turi romaną su jos vyru. O nemylimas sutuoktinis primena: „Tu turi būti dvejopa – tikroji ir ta, kurią fotografuoja.“

Anonsas baigiasi kadru, kuriame Diana su siaubu akyse klausia draugės: „Ar jie mane nužudys?“

Kad Širdžių Karalienę vaidins vampyrų sagos „Saulėlydis“ („Twilight“) žvaigždė, paaiškėjo praėjusių metų birželį. Šis pasirinkimas sukėlė kritikos škvalą: daugeliui atrodė, kad K.Stewart netinka princesės vaidmeniui.

Tačiau režisierius apgynė savo nuomonę: „Kristen – viena puikiausių mūsų dienų aktorių. Ji gali būti bet kokia: ir paslaptinga, ir trapi, ir sykiu stipri. Šis derinys – kaip tik tai, ko mums reikia, jis paskatino mane pagalvoti apie ją.

Tai, kaip ji sureagavo į scenarijų ir kaip dirba kurdama savo personažą, maloniai stebina. Manau, Kristen parodys ekrane kai ką pritrenkiamo ir intriguojamo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.