Edvardas Žičkus ėmėsi naujo atsakingo iššūkio: „Iš pradžių buvo nedrąsu“

„Ilgus metus kalbindamas pačius įvairiausius žmones ne kartą esu išgirdęs, kad interviu prieš mano kamerą jiems primena pokalbį psichologo kėdėje“, – juokauja naujos „Lietuvos ryto televizijos“ socialinės dokumentikos laidų ciklo „Negaliu tylėti“ vedėju tapęs TV žurnalistas ir laidų vedėjas Edvardas Žičkus.

Edvardas Žičkus.<br>Kristinos Aleksynaitės nuotr.
Edvardas Žičkus.<br>Kristinos Aleksynaitės nuotr.
Edvardas Žičkus.<br>Kristinos Aleksynaitės nuotr.
Edvardas Žičkus.<br>Kristinos Aleksynaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 21, 2021, 11:22 AM

Žinomas televizijos projektų kūrėjas juokauja, kad per beveik keturis savo gyvenimo dešimtmečius ir pats yra ragavęs įvairios patirties, ir išklausęs tiek žmonių istorijų, kad pakaktų ne vienai dramatiškai knygai.

Vis dėlto naujasis projektas – nemenkas iššūkis patyrusio žurnalisto karjeroje.

E.Žičkus sekmadienio rytais su geriausiais Lietuvos psichoterapeutais, psichologais, socialiniais specialistais ir įvairių sričių pareigūnais gilinsis į itin jautrias temas – pusvalandžio trukmės laidose kalbės apie smurtą artimoje aplinkoje.

„Bandysime parodyti visus jo veidus. Įprasta manyti, kad smurtas – tai smūgiai ir mėlynės, bet išties – tai kur kas gilesnės sielos žaizdos. Ypač, jei jos patiriamos artimoje aplinkoje – savo namuose, artimųjų rate, kur turėtum jaustis saugus ir ramus. Pirmoje laidoje praeivių gatvėje paklausėme, su kuo jiem asocijuojasi smurtas ir daugiausia sulaukėme atsakymų, kad su fiziniu skausmu. O juk smurto sąvoka apima kur kas daugiau – tai ir psichologinis teroras, lytinė prievarta, finansinis skriaudimas“, – sako Edvardas.

Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei pačios šios ministerijos inicijuoto televizijos laidų ciklo tikslas – atkreipti dėmesį į artimoje aplinkoje paplitusias smurto formas, suteikti informacijos, kaip jas atpažinti, kur kreiptis pagalbos.

„Klausant kai kurias nukentėjusiųjų istorijas – laidos komandai net šiurpo oda, – prisipažino „Negaliu tylėti“ laidos vedėjas. – Tačiau yra temų, apie kurias kalbėti nepatogu, klausyti nėra jauku, bet tylėti negalima, nes abejingumas yra pats didžiausias blogis kovoje su smurtu.“

Beje, laidos, kuri sekmadienio rytais bus transliuojama per „Lietuvos ryto televiziją“, pavadinimą Edvardas pasiskolino iš savo komandos prieš daugelį metų rengto populiaraus kasdienio pokalbių šou.

„Ko gero, tinkamesnių žodžių tokiai jautriai tematikai nė nepavyktų rasti“, – prisipažino jau šį sekmadienį eteryje startuosiančios TV premjeros vedėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.