M. Starkaus žmona Kotryna prakalbo apie gyvenimą kaime: „Moterys statybose puikiai dera“

Daugelis Martyną Starkų žino kaip garsų TV veidą ar keliautoją, bet tik ne statybininką. Vis dėlto nuo šiol kiekvieną sekmadienį su statybomis nieko bendro neturintis vyras ir jo šeima stebins ne tik žiūrovus, bet ir patys save, mat nusprendė renovuoti seną sodybą, o visą procesą parodyti TV3 laidoje „Starkus stato“. Martynas įsitikinęs, kad ši laida ne tik padės panašioje situacijoje atsidūrusiems žiūrovams, bet ir atvirkščiai. „Juk Lietuvoje visi žino, kaip žaisti krepšinį ir statyti namus, ar ne?“ – šypsosi jis.

M. Starkaus žmona Kotryna prakalbo apie vyro netikėtą pirkinį: „Reikėjo su savimi susitarti“<br> LR koliažas.
M. Starkaus žmona Kotryna prakalbo apie vyro netikėtą pirkinį: „Reikėjo su savimi susitarti“<br> LR koliažas.
 M.Starkaus žmona Kotryna pratinasi prie gyvenimo kaime.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 M.Starkaus žmona Kotryna pratinasi prie gyvenimo kaime.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 M.Starkus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 M.Starkus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 M.Starkaus žmona Kotryna pratinasi prie gyvenimo kaime.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 M.Starkaus žmona Kotryna pratinasi prie gyvenimo kaime.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 5, 2021, 2:37 PM, atnaujinta Nov 5, 2021, 2:52 PM

Kad laida pateikė daug iššūkių pačiam M. Starkui, žinomas vyras pripažino jau ir anksčiau. O štai idėją, kad ši netikėta avantiūra turėtų virsti televizijos projektu, Martynui, pasirodo, pasiūlė jo žmona Kotryna. Tiesa, jai, priešingai nei vyrui, televizija nėra tokia jau artima…

Laidoje žiūrovai išvys ne tik kaip keičiasi Martyno namas ir nuo pačių mažiausių žingsnelių vyksta statybos, bet ir kokį tvirtą ryšį turi užmezgusi ši pora.

„Šis sprendimas buvo vienas tų, kurie kyla tiesiog iš pajautimo. Vos atvažiavę į tą sodybą supratome, kad reikia tam ryžtis ir namą įsigyti. O be to, mačiau, kaip žiūrint į sodybą, žiba Martyno akys… Supratau, kad reikia rizikuoti“, – šypsosi Kotryna ir prideda, kad šio sprendimo dar neteko pasigailėti, greičiau – priešingai.

Kaip ir Martynas, taip ir Kotryna laiko savo užkietėjusia miestiete – net ir vaikystėje jai niekuomet neteko daug laiko praleisti kaime. Todėl ji nuolat pavydėdavo bendraamžiams, kurių vasaros atrodė kitaip:

„Nors visi skųsdavosi, man tai atrodė tikra egzotika. Džiaugiuosi, kad ir dabar mano entuziazmas nė kiek neišblėso, o ateityje, galbūt, čia netgi auginsiu vištas…“ (šypsosi)

Vien jau pirmoje laidoje Martynas neretai rėmėsi žmonos patarimais. O atėjęs į statybinių prekių parduotuvę juokėsi, kad, tikriausiai, keista girdėti vyrą šioje vietoje sakantį frazę „o man žmona sakė, kad…“

Tačiau, anot Kotrynos, statybos jau seniai nebėra vien tik vyrų darbas:

„Priešingai – moterys procesą kartais net pagreitina. Vis sakydavau Martynui, kad jei tik reikia kažkokį darbą padaryti sparčiau, tegul pas statybininkus leidžia mane – aš, kaip moteris, išsiverksiu ir išsireikalausiu (juokiasi). Manau, kad iš tiesų vyrai ir moterys statybose puikiai dera. Tai – dviejų skirtingų polių reikalas“.

Dukreles ir žmoną Kotryną Martynas švelniai praminė savo „trimis damomis“, o laidoje vis jaudinosi, ar įprastas, miestietiško gyvenimo sąlygas pamėgusios moterys, šitaip lengvai pripras ir prie sodybos bei jos (ne)patogumų.

Tačiau pasirodo, kad dėl trijų damų nerimauti verta nebuvo. Anot Kotrynos, prie visko įmanoma priprasti, kadangi būdamas gamtoje į viską imi žiūrėti paprasčiau.

„Jei karštas vanduo dingsta namie – eini iš proto ir galvoji, kaip šiais laikais tai dar įmanoma? O ten, miške, mes be karšto vandens gyvename kone nuolat. Martynas dušą įkūrė tiesiog lauke, po atvirtu dangumi. Ir niekas nebuvo baisu – gal dėl to, kad kaimui nekeli jokių reikalavimų. O kartais, naktimis, mes netgi važiuodavome maudytis į ežerą po žvaigždėtu dangumi“, – šypsosi ji.

Ne statybos ar patogumai, o būtent kameros Kotrynai tapo didžiausiu iššūkiu. Anot moters, Martynas prie kamerų pripratęs, o vaikai taip pat į viską žvelgia tarsi į smagų nuotykį.

„Joms svarbiausia įsitikinti, ar ryte dar nėra operatoriaus, ir į lauką galima išeiti su pižama (juokiasi). O man, kaip moteriai, sudėtingiau. Reikėjo su savimi susitarti, kad esame kaime, ir čia nebus nei jokių makiažų, nei šukuosenų, nei stilistų. Tai – tikras gyvenimas, tikras kaimas, kuriame ne visuomet yra vandens, o ir kosmetika yra nereikalinga. Tačiau kuo toliau, tuo labiau į tai numojau ranka. O dabar netgi esu labai patenkinta šia patirtimi – žinau, kad ir man pačiai tai išėjo į naudą“, – šypsosi ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.