Palaikyti kilnią „Maisto banko“ misiją kviečia būrys žinomų šalies žmonių

Jau šį penktadienio vakarą tiesioginiame LNK televizijos eteryje vyks „Maisto banko“ paramos koncertas „PasiDalink“. Jo metu kilniam tikslui susitelkti ir įrodyti, kad žmonių gerumas padeda įveikti visus sunkumus kvies renginio globėjas Prezidentas Valdas Adamkus, žinomiausi muzikos atlikėjai, visuomenės veikėjai ir šimtai savanorių.

Palaikyti kilnią „Maisto banko“ misiją kviečia būrys žinomų šalies žmonių.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Palaikyti kilnią „Maisto banko“ misiją kviečia būrys žinomų šalies žmonių.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Palaikyti kilnią „Maisto banko“ misiją kviečia būrys žinomų šalies žmonių.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Palaikyti kilnią „Maisto banko“ misiją kviečia būrys žinomų šalies žmonių.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-19 12:01

„Šiandien svarbiausias pagalbos numeris yra 1343. Skambindamas juo, kiekvienas iš mūsų gali prisidėti, kad vienišiems tėvams, senjorams, neįgaliesiems netektų rinktis tarp maisto ir kitų būtiniausių poreikių, kad mes visi galėtume gyventi tvaresniame ir darnesniame pasaulyje“, – kviečia „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

Statistika negailestinga – Lietuvoje skurdo riziką patiria kas penktas šalies gyventojas. Kaskart kylant kainoms, auga ir skurstančiųjų skaičius. Stokojantiesiems prabanga tampa ne tik galimybė šildyti būstą, šiltai apsirengti, nusipirkti vaistų, bet ir pilnavertiškai maitintis. Kol dalis žmonių suka galvą, ką šiandien valgys, ūkininkų laukuose ar sandėliuose, gamybos, logistikos, prekybos vietose lieka tonos nerealizuojamo, bet žmonių vartojimui tinkamo maisto. „Maisto bankas“ sprendžia šias problemas. Kiekvieną dieną organizacijos savanoriai surenka atlikusį maistą, parsivežę į sandėlius jį išrūšiuoja ir išskirto net 143 tūkstančiams nepasiturinčių žmonių visoje Lietuvoje.

„Savanoriai padeda atlikti milžinišką darbą. Tik jų dėka nuo iššvaistymo galime išsaugoti tūkstančius tonų gero maisto, jie pirmieji tiesia pagalbos ranką nepasiturintiems ne tik perduodami valgį, bet ir patardami, bendraudami.

Tačiau tam, kad „Maisto bankas“ galėtų pasirūpinti savanoriais, nupirktų darbo priemonių, galėtų drausti, remontuoti, kuru aprūpinti autobusiukus, nuomotis sandėlius, susimokėti komunalines paslaugas, organizacijai reikalinga finansinė pagalba. Kad galėtume veikti, kiekvienais metais privalome surinkti biudžetą vis iš naujo. To padaryti negalėtume be socialiai atsakingo verslo ir visuomenės finansinės pagalbos“, – sako S. Gurevičius.

„LNK laidų vedėjai visą šią savaitę segi „Maisto banko“ simbolį – obuoliuką, kviesdami žiūrėti tiesioginį paramos koncertą „PasiDalink“ ir aukoti nepasiturintiems Lietuvos gyventojams.

Tai jau dešimtasis LNK ir „Maisto banko“ koncertas, iš viso nuo 2012 metų LNK žiūrovai paaukojo beveik 1,5 mln. eurų, kurių dėka „Maisto bankas“ nepasiturintiems išdalino beveik 21 milijoną porcijų arba daugiau nei 10,5 tūkst. tonų maisto“, – sako LNK savireklamos direktorė Oksana Navickienė.

Jau šį vakarą plačiau apie organizacijos veiklą pasakos ir aukoti „Maisto banko“ misijai kvies vakaro vedėjai Indrė Kavaliauskaitė ir Rolandas Vilkončius. Atliekamomis dainomis džiugins Monique, „8 kambarys“, Monika Linkytė, Bjelle, Tadas Juodsnukis, Vidas Bareikis, „Baltos varnos“, Merūnas Vitulskis, estrados grandai grupė „Rondo“ ir Edmundas Kučinskas. Pirmą kartą tiesioginio televizijos eterio metu romantišką dainą klausytojams dovanos Monika Marija su vyru Dovydu Laukiu bei daugelis kitų šalies atlikėjų.

Paramos koncertą „PasiDalink“ žiūrėkite šį penktadienio vakarą, 19 val. 30 min., tiesiogiai per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų