Sugrįžta Kalėdų namelio kasdienis šurmulys

Kalėdų Senelis ir linksmieji elfai sugrįžta. Praėjusiais metais švenčių laukimą nuspalvinęs šventinis serialas visai šeimai „Kalėdos karantine“ šiemet grįžta atsinaujinęs, ilgesnis ir nauju pavadinimu „Ir vėl Kalėdos“.

 G.Zundelovičiaus nuotr.
 G.Zundelovičiaus nuotr.
 G.Zundelovičiaus nuotr.
 G.Zundelovičiaus nuotr.
 G.Zundelovičiaus nuotr.
 G.Zundelovičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 29, 2021, 4:02 PM, atnaujinta Nov 29, 2021, 4:04 PM

Karantinas nebekausto ir stebuklingojo Kalėdų miestelio, todėl šiemet Senelį aplankys gerokai daugiau miestelio gyventojų, o ir prie paties serialo šiemet darbavosi kone dvigubai didesnė kūrėjų komanda. Prie scenarijaus dirbtuvių, kuriose pernai sukosi tik serialo režisierius ir prodiuseris Mykolas Vildžiūnas kartu su aktoriumi, dramaturgu Šarūnu Banevičiumi, prisijungė scenaristai Povilas Laurinkus, Marija Judzentavičiūtė ir Ramona Žalakevičienė.

„Labai džiugu, kad pavyko suburti gerų, atsidavusių kūrėjų komandą, o dar smagiau, kad su ja pavyko sėkmingai įgyvendinti beveik visus sumanymus ir gražias „beprotystes“, išvengti pikčiurnos viruso pinklių, sėkmingai užbaigti svarbiausius filmavimo darbus. Jau labai visi nekantraujame greičiau pristatyti serialą žiūrovui, kartu laukti ne tik kitos dienos epizodo, bet svarbiausia – pačių Kalėdų“, – mintimis dalijasi serialo prodiuseris ir režisierius Mykolas Vildžiūnas.

Serialo dailininkas statytojas Grigorijus Zundelovičius šiemet žiūrovui atvers gerokai didesnį Kalėdų namelį, nuo šiol jame įsikūrusios ir elfų dirbtuvės, ir naujoji Senelio skaitykla, pripildyta naujausių knygų, skirtų mažiesiems. Prie operatorių Mariaus Komičiaus ir Artūro Maciaus šiemet prisijungė talentingieji Denis Laikauskas ir Vilmantas Kriščiūnas.

O kas visai nepasikeitė ir tai yra geroji naujiena – tai pagrindiniai Kalėdų namelio personažai, kuriuos įkūnija aktoriai Julius Žalakevičius, Aistė Lasytė ir Vygandas Vadeiša, jiems serialo filmavimo darbai tampa lyg nauja švenčių laukimo tradicija.

Serialo kūrėjai nenori iš anksto atskleisti permainingo naujojo sezono siužeto detalių, bet sutiko šiek tiek papasakoti, kas gi laukia žiūrovų jau nuo pirmosios žiemos dienos iki pačių Kalėdų. Šiais metais stebuklingame Kalėdų namelyje Senelis su savo šauniaisiais elfais, puikiai išmiegoję visą šiltąjį sezoną, pasitiks mažuosius žiūrovus ir jų tėvelius puikios, pakilios nuotaikos, kupini naujų idėjų, energijos ir azarto. Nuotaikingomis ir pozityviomis dainomis, šmaikščiais dialogais, smagiai paaiškintais frazeologizmais ir prasmingomis mintimis pripildys visą stebuklingą Kalėdų Senelio namelį, kuris šiais metais pakerės jaukumu, šiluma ir mielų daikčiukų gausa. Namelyje net apsigyvens paslaptingas svečias, kuris įneš dar daugiau šurmulio ir linksmybių.

Nors namelyje visuomet tvyro nepaprastai jauki ir stebuklinga nuotaika, netrūks ir įvairiausių linksmų nesusipratimų, netikėtų nuotykių bei iššūkių, kuriuos Kalėdų Senelis ir šaunieji elfai mokysis įveikti kartu su vaikais. Juk kaip ir mažiesiems žiūrovams, taip ir stebuklingo Kalėdų namelio gyventojams atsitinka įvairiausių netikėtumų: ar Senelis pabus laiku, ar spės elfai nudirbti visus stebuklingus darbus, ar neužgrius Kalėdų miestelio katastrofa, ar elfai draugiškai pasidalys darbais, o gal kas nors tinginiaus, niurzgės ir niurnės, kad reikia tvarkytis kambarius ir palėpes? Gal dings ir atsiras stebuklingi daiktai, kas bus už tai atsakingas? O gal net dings didžiausias Senelio džiaugsmas – vaikų laiškai? Kas atsitinka, jei vaikai nebetiki Kalėdomis ir ar gali taip būti?

Nuo gruodžio 1 dienos iki pat šv. Kalėdų kasdien LRT televizijos žiūrovai ir radijo klausytojai galės atverti vis naują muzikinio Kalėdų kalendoriaus langą. Juos atvėrę pateks į kitą kambarį. Ten lauks ir šiltus muzikinius sveikinimus dovanos Lietuvos scenos žvaigždės: Andrius Mamontovas, Jazzu, „The Roop“, Saulius Prūsaitis, FC Baseball, Free Finga, Monika Linkytė, „Biplan“, Alina Orlova, Vidas Bareikis, „Pikaso“, „Mango“ ir kiti. Kokia kalendoriaus diena kuriam iš jų atiteko ir kokį kūrinį žvaigždės paruošė – lieka paslaptis, nes nieko nėra smagiau ir smalsiau, nei patiems pamatyti, kas paslėpta už kalėdinio kalendoriaus lango.

Šventinis serialas visai šeimai „Ir vėl Kalėdos“ nuo gruodžio 1 d. kasdien 16.00 val. per LRT PLIUS ir LRT TELEVIZIJOS aktualijų laidoje „Labas rytas, Lietuva“ darbo dienomis 07.20 val., šeštadieniais 10.35 val. Ir, žinoma, visada naujausius epizodus rasite LRT mediatekoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.