Dokumentinius filmus kurianti Virginija Vareikytė prakalbo apie menininkus kamuojančią nežinomybę

Jau daugiau nei dešimt metų dokumentinius filmus kurianti Virginija Vareikytė Europoje yra bene geriau žinoma, nei savo Tėvynėje. Gal dėl to, jog kartu su vyru Maximilien Dejoie, taip pat kino režisieriumi, aštuonerius metus gyveno jo Tėvynėje Italijoje. Sutuoktiniai kuria dokumentiką visame pasaulyje, ir dėl naujo pasiūlymo per kelias dienas susikrauna lagaminus ir metams ar keliems išvyksta gyventi į kitą šalį. Nors aplinkiniai juos laiko laimingais ir sėkmingais žmonėmis, galinčiais užsidirbti įgyvendinant savo kūrybines ambicijas, vis dėl to tokiam gyvenimui ryžtųsi ne kiekvienas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2021, 5:08 PM

„Tu negali planuoti savo finansų, savo gyvenimo, negali planuoti savo atostogų. Praktiškai negali nieko planuoti. Tai jeigu tau patogu gyventi taip, kad kiekviena diena yra naujiena, tai tada viskas yra gerai. Bet aišku, ateina momentai gyvenime, kai tu galvoji – man yra 35, aš neturiu jokio nuosavo nekilnojamo turto, aš nežinau ar man reikia pirkti automobilį, nes aš nežinau ar šioje šalyje gyvensiu metus, o gal dvejus, gal penkerius.

Aš nežinau, kada man susilaukti vaikų, nes gal aš tuo metu darysiu kažkokį projektą ir tada vaikų turėti bus nelabai gerai“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ šįvakar pasakos Virginija.

Nors Maximilienu sako, kad jam gyvenimas be pastovių namų vis kitoje šalyje nėra sunkus. Juk jis – jūreivio sūnus, kaip sakoma, gimęs ir užaugęs laive.

Net šešerius metus Virginija su Maximilienu kūrė filmą apie vieno vokiečių milijonieriaus itin prabangios jachtos statybas. Iš pradžių į ją žiūrėję kaip į technologijų ir dizaino stebuklą, galiausiai režisieriai suprato, kad ta jachta turtingam verslininkui tėra žaisliukas, skirtas patenkinti jo ego.

„Tai yra kitas pasaulis. Toje jachtoje buvo natūralūs kailiai, ant grindų, ant sofų. Aš galvojau, kad mes seniai kalbame, jog kailiai nėra gerai, bet jiems tai yra visiškai nesvarbu, jiems niekas nesvarbu.

Žmonės, kurie dirba jachtoje, jie neturi priėjimo į atvirą orą. Jų aukštas neturi lango, kuris atsidaro. Ir tada tu supranti – taip, mokslinės technologijos, dizainas, bet yra ir ta liūdnoji pusė“, – pasakoja režisierė.

Virginija ir Maximilienas patikina, kad Italijoje nėra lengviau nei išgarsėti, nei užsidirbti. „Taip, ten mokami didesni pinigai kino kūrėjams, bet ir konkurencija yra didesnė“, – sako italas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.