Legendinis filmas „Matrica“ sugrįžta į kino ekranus

1999 m. kino ekranuose pasirodžiusi „Matrica“ pakeitė kino pasaulį. Sukrečianti pagrindinė filmo idėja, įtraukianti istorija ir kvapą gniaužiantys, laiką toli pralenkę specialieji efektai juostą pavertė vienu įspūdingiausių visų laikų kino filmų. Dabar, praėjus dviems dešimtmečiams nuo fantastinio trilerio pasirodymo, atėjo laikas vėl rinktis raudonąją piliulę ir prisikelti įtraukiančiame „Matricos“ pasaulyje (arba rinktis mėlynąją ir toliau likti pilkosios masės dalimi) – gruodžio 22 dieną mūsų šalies kino teatruose pasirodo filmas „Matrica. Prisikėlimas“.

 Filmo STOP kadrai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Filmo STOP kadrai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Filmo STOP kadrai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Filmo STOP kadrai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2021, 10:10 AM

Juosta ne tik sugrąžins legendinę ekranų porą Keanų Reevesą bei Carrie-Ann Moss, bet ir žada stebinti naujais laiką pralenkenčiais efektais bei įspūdingomis scenomis. Žiniasklaida skelbia, jog kūrybinė komanda atsisakė dublerių, tad aktoriams teko gerokai paprakaituoti ne tik filmavimo aikštelėje, bet ir treniruotėse dar gerokai iki darbų pradžios. Kad būtų užtikrintas projekto slaptumas, jis buvo pavadintas kodiniu pavadinimu „Project Ice Cream“.

„Kai susirenka tokia pasišventusi, valandų neskaičiuojanti ir geriausius savo sričių profesionalus subūrusi komanda, tu negali jiems pasakyti „ne“. Ir pats turi iš savęs reikalauti 150 procentų įsitraukimo – kurį laiką mane tikrai buvo apėmęs jausmas, lyg gyvenčiau kitame, nerealiame pasaulyje. Į jį grįžti buvo fantastiškas jausmas“, – sakė K. Reevesas.

Jam pritaria ir Trinitę vėl suvaidinusi Carrie-Ann Moss. Aktorė teigia, kad jei jųdviejų nesietų „sielos draugystė“, šios juostos, greičiausiai, nė nebūtų buvę.

„Grįžus į filmavus buvo apėmęs lyg Kalėdų jausmas – atrodo, vėl visa šeima susirinko prie vieno stalo. Mėgavausi kiekviena minute, labai tikiu, kad kiekviena filmo minute mėgausis ir žiūrovai“, – intrigavo aktorė.

„Matrica. Prisikėlimas“ pasakos apie Tomą Andersoną (akt. K. Reevesas), kuris gyvena neįdomų, nuobodoką gyvenimą. Tačiau kartais jį aplanko keistas, nepaaiškinamas jausmas, kad šis gyvenimas kažkoks netikras. Kad egzistuoja kažkas daugiau – kažkas neapčiuopiamo, nematomo, bet nė kiek ne mažiau realaus. Siekdamas įveikti šį nerimą, Tomas ima lankytis pas psichoterapeutą ir vartoti jo paskirtus vaistus – kažką neaiškiai primenančias mėlynas piliules. Tačiau tai menkai tepadeda.

Vieną dieną Tomą sukrečia atsitiktinis susitikimas su moterimi, kurią – jis galėtų prisiekti – jau kažkur yra matęs. Keisčiausia, kad ji jaučiasi taip pat. O tada vieną dieną aplinkybės susiklosto taip, kad Tomas praryja jam pasiūlytą raudoną piliulę.

Akimirksniu vyrui nuo akių nukrenta apgaulės šydas, slėpęs nuo jo kraupią tiesą ir, atgavęs atmintį, Tomas sugrįžta į tikrąjį – Matricos pasaulį. Jame Neo vėl suranda Trinitę (akt. Carrie-Anne Moss), naujų draugų ir iš naujo kyla į kovą už savo ir visos žmonijos laisvę.

Įspūdingi efektai, stebinančios veiksmo scenos ir legendomis tapę herojai sugrįžta į kino ekranus naujai istorija jau gruodžio 22 dieną, filme „Matrica. Prisikėlimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.