Charlize Theron tebeprisimena, kaip motina jos akivaizdoje nušovė tėvą

Seksualiausia pasaulio moteris. Seksualiausia aktorė. Šie ir daugybė kitų titulų priklauso „Oskaro“ laureatei Charlize Theron (46 m.). Nepaisant daugybės gerbėjų, aktorė yra apsisprendusi niekada netekėti. Galbūt ir dėl tragiškai susiklosčiusios savo tėvų santuokos – smurtavęs jos tėvas žuvo nuo savo žmonos rankos.

CAP/„Scanpix“ nuotr.
CAP/„Scanpix“ nuotr.
Bene labiausiai aptarinėjamas Ch.Theron romanas buvo su S.Pennu.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Bene labiausiai aptarinėjamas Ch.Theron romanas buvo su S.Pennu.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Ch.Theron už vaidmenį filme „Monstras“ pelnė „Oskarą“.<br>Kadras iš filmo
Ch.Theron už vaidmenį filme „Monstras“ pelnė „Oskarą“.<br>Kadras iš filmo
Dėl vaidmens juodojoje komedijoje „Auklė Tulė“ Ch.Theron priaugo 20 kg.<br>Kadras iš filmo
Dėl vaidmens juodojoje komedijoje „Auklė Tulė“ Ch.Theron priaugo 20 kg.<br>Kadras iš filmo
Filme „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias“ aktorė pasikeitė neatpažįstamai.<br>Kadras iš filmo
Filme „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias“ aktorė pasikeitė neatpažįstamai.<br>Kadras iš filmo
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 16, 2021, 3:33 PM

Sunku nepasiduoti vyraujančioms madoms. Ypač jei esi Holivudo žvaigždė. Juk „Sapnų fabrikas“ siekia visus perdaryti pagal savo mastus.

Tačiau ką daryti, jeigu nesinori žengti pramintais takais? Lieka ne tik žodžiais, bet ir darbais įrodinėti, kad esi ne tokia, kokią nori matyti aplinkiniai, ir nedaryti to, ko iš tavęs tikimasi.

Maištingas Ch.Theron charakteris pradėjo formuotis dar vaikystėje. Ir už tai ji dėkinga savo motinai – smulkiai, stiprios dvasios Gerdai Theron.

O aktorės tėvas Charlesas charakterio stiprumu nepasižymėjo. Priešingai.

Charlesas ir Gerda Theronai Transvalio provincijoje (Pietų Afrikos Respublika) turėjo fermą ir kelių tiesimo bendrovę. Tačiau ir šeimos verslas, ir namų rūpesčiai gulė ant Gerdos pečių, nes Charlesas ėmė vis dažniau kilnoti taurelę. Išgėręs jis būdavo vis agresyvesnis. Pamažu vyras virto alkoholiku.

Gerda būtų palikusi vyrą, tačiau tais laikais Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) nutraukti santuoką buvo beveik neįmanoma net tais atvejais, kai sutuoktinis smurtaudavo.

Duktė Charlize buvo vienintelis G.Theron džiaugsmas ir paguoda.

Mergaitė, kurios gyslomis teka vokiečių, prancūzų ir olandų kraujas, augo ne tik graži, bet ir nuovoki.

Nedidelėje fermoje, esančioje prie Johanesburgo, dirbo daugelio Afrikos tautų ir genčių atstovai.

Tad nenuostabu, kad būdama dar maža Charlize jau čiauškėjo 26-ais dialektais ir kalbomis. Pagrindinės kalbos – afrikanų ir anglų. Pastarosios ji mokėsi iš televizijos laidų.

Nuo šešerių metų Charlize lankė baleto pamokas. Ji tikriausiai būtų padariusi sėkmingą balerinos karjerą, nes tam turėjo visus duomenis – lankstumą, šoklumą, ritmo pojūtį, ištvermę ir gebėjimą susikaupti.

Motina padarė viską, kad duktė patektų į Johanesburgo nacionalinę meno mokyklą ir galėtų apsigyventi internate.

Jame mergaitė pirmą kartą gyveno be tėvų. Jeigu nusižengdavo, į direktoriaus kabinetą jos, priešingai nei bendraklasių, nelydėjo tėvai.

Ten gauti pylos eidavo viena. Tai Charlize užgrūdino. Ji nuo jaunų dienų išmoko suvokti savo poelgių pasekmes.

Gerdai buvo liūdna skirtis su dukra, bet to reikėjo – 13-metei Charlize jau sunkiai sekėsi taikstytis su amžinai girtu ir agresyviu tėvu, kurio protas retai teprašviesėdavo.

O vieną naktį ištiko tragedija. Charlize tada buvo 15 metų. Grįžęs namo girtutėlis Charlesas ėmė terorizuoti žmoną ir dukterį. Jos užsidarė savo kambaryje ir užrėmė duris. Vyras ėmė jas laužti, plūsdamasis paskutiniais žodžiais.

Paskui griebė ginklą ir ėmė šaudyti į duris. Kulkos tik per stebuklą nekliudė žmonos ir dukters.

Gerda, kaip ir daugelis žmonių tuose kraštuose, taip pat turėjo ginklą. Charlesas krito nuo jos paleisto šūvio.

Teismas moterį išteisino, pripažinęs, kad tai buvo būtinoji gintis.

„Gyvenimą reikia keisti, košmaras turi likti praeityje“, – pasakė G.Theron ir po metų su dukra išvyko į Italiją.

Gražuolė šešiolikmetė Pozitane laimėjo modelio kontraktą metams. Per dvylika mėnesių Charlize apkeliavo Europą, vėliau įstojo į prestižinę Niujorko baleto mokyklą.

Tačiau su baletu ji turėjo atsisveikinti po to, kai susižeidė kelį. Mergaitė nežinojo, ką veikti toliau, bet dirbti modeliu nebenorėjo.

Viską padėjo išspręsti į Niujorką atvykusi motina. Ji pagrasino Charlize pasiimti namo, jei ši nesugalvos, kuo užsiimti.

Galiausiai motina nupirko dukteriai bilietą į Los Andželą. Ir už tai Charlize jai dėkinga visą gyvenimą.

Po daugelio metų, atsiimdama „Oskarą“ ir sakydama kalbą Charlize nežiūrėjo į salėje sėdinčią mamą, nes nebūtų sulaikiusi ašarų. O juk jų šeimoje verkti nebuvo priimta.

Kažkada klajodama Los Andželo gatvėmis, apie aukščiausią JAV kino meno apdovanojimą Charlize net nesvajojo. Jai tik toptelėjo mintis, kad artimiausia baletui profesija – aktorystė.

Kaip ir daugeliui sėkmės lydimų Holivudo debiutančių, jai padėjo atsitiktinumas. Kartą motina jai atsiuntė 500 dolerių čekį, bet kasininkas atsisakė jį išgryninti, nes šis buvo išrašytas ne JAV.

Charlize pradėjo šaukti, keikti kasininką ir Amerikos bankų sistemą anglų, afrikanų kalbomis ir ir dar keliais dialektais.

Eilėje stovėjęs vyriškis susidomėjo skandaliste, jam padarė įspūdį sodrūs jos posakiai. Šis žmogus pasirodė esąs aktorių agentas, kurio klientais buvo ne viena ekrano įžymybė.

Šis vyras ir pasistengė, kad Ch.Theron taptų aktorių mokyklos studente.

Ji atkakliai mokėsi kalbėti be akcento ir vaikščiojo į aktorių atrankas. Vieną jų įsiminė visam gyvenimui.

Garsus režisierius pasakė, kad atranka vyks jo namuose.

Nors Charlize kilo įtarimų, bet ji save tikino, kad taip tikriausiai elgiasi visi Holivudo režisieriai žvaigždės.

Įžymybė atidarė duris vilkintis pižama ir pradėjo priekabiauti.

Šį atsitikimą Ch.Theron po daugelio metų paminėjo keliuose interviu, bet režisieriaus pavardės taip ir neatskleidė.

Praėjus aštuoniems mėnesiams nuo atvykimo į Holivudą Charlize debiutavo nedideliame siaubo filmo „Kukurūzų vaikai“ („Children of the Corn“) epizode.

Vėliau ji gavo epizodinį vaidmenį Tomo Hankso (65 m.) režisuotoje komedijoje „Tai, ką tu darai“ („That Thing You Do!“) ir pelnė jo pagyras.

Kino kritikai vis dažniau pastebėdavo, kad epizodinius ar antraplanius vaidmenis atliekanti Ch.Theron ekrane tiesiog užgožia pagrindinius aktorius. Aktorė dažnai filmuodavosi reklamose ir tai padėdavo jai sudurti galą su galu.

Taip Ch.Theron laikėsi iki „Velnio advokato“ („Devil’s Advocate“). Šiam vaidmeniui ji išeikvojo ne tik daug jėgų, bet ir pinigų. Į atrankas Niujorke ji vykdavo už savo pinigus, o norėdama perteikti šizofrenija sergančios herojės elgesio niuansus tris mėnesius varstė psichoterapeuto duris.

Ch.Theron išvaizda greitai nustojo būti jos vizitine kortele – pagaliau režisieriai įžvelgė ir jos talentą.

Vis dėlto vaidmuo melodramoje „Saldus lapkritis“ („Sweet November“) aktorei pelnė Auksinės avietės (kuri skiriama už nevykusius vaidmenis) nominaciją.

O 2003-iaisiais Ch.Theron visus pribloškė sukūrusi žudikės maniakės prostitutės vaidmenį kriminalinėje dramoje „Monstras“ („Monster“). Dėl jo aktorė priaugo 13 kg, o grimas ją pakeitė neatpažįstami.

Už šį vaidmenį Ch.Theron pelnė „Oskarą“, Kino aktorių gildijos apdovanojimą, Auksinį gaublį ir buvo apiberta kino kritikų liaupsėmis.

Ch.Theron tapo pirmąja afrikiete, pelniusia „Oskaro“ statulėlę. Ją asmeniškai pasveikino tuometis PAR prezidentas Nelsonas Mandela.

2005-aisiais Holivudo Šlovės alėjoje buvo atidengta Ch.Theron vardinė žvaigždė. Netrukus aktorė liovėsi skaičiuoti prestižiškiausių pasaulio kino premijų nominacijas.

Po dvejų metų žurnalas „Esquire“ Ch.Theron išrinko seksualiausia šiuo metu gyvenančia pasaulio moterimi, o „Victoria’s Secret“ – seksualiausia aktore. Ch.Theron tapo mados namų „Dior“ kultinių kvepalų „J’adore“ veidu.

2008-aisiais ji tapo Jungtinių Tautų taikos pasiuntine.

Dėl vaidmenų aktorė ne kartą ryžosi radikaliems išvaizdos pokyčiams.Štai dėl vaidmens filme „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias“ („Mad Max: Fury Road“) ji plikai nusiskuto galvą, o dėl daugiavaikės motinos vaidmens juodojoje komedijoje „Auklė Tulė“ („Tully“) priaugo 20 kg.

Beje, Ch.Theron visus metus labai blogai jautėsi dėl padidėjusio cukraus kiekio kraujyje, o galiausiai puolė į depresiją dėl to, kad lieknėti sekėsi sunkiai.

Filmavimo aikštelėse ji yra patyrusi ir traumų.

Aktorei buvo pažeistas kaklo slankstelį, todėl ji mėnesių mėnesius turėjo nešioti korsetą-apykaklę.

Ji tris kartus gulėsi ant operacinio stalo dėl plyšusių kelio raiščių. Be to, sugrįžo baleto užsiėmimų metu patirti sąnarių skausmai.

Charlize garsėja ne tik vaidmenimis. Aktorė, kurios vaikystė prabėgo laukinės gamtos apsuptyje, – aktyvi gyvūnų teisių gynėja.

Ji taip pat aktyviai gina moterų teises. Užsiimti šia veikla aktorę tarsi įpareigojo motinos gyvenimo patirtis.

Ch.Theron turi du įvaikius. Abu jie – afroamerikiečiai. 2012-aisiais aktorė tapo vienų metų Jacksono, po trejų metų – vos gimusios August motina.

Savo vaikams aktorė niekada neieškojo tėvo, niekada nesiekė šia atsakomybe dalytis su vyrais.

Holivudo superžvaigždė turėjo ne tiek jau daug meilės romanų. Ištekėti ji niekada nenorėjo.

Aktorė yra įsitikinusi, kad visos santuokos anksčiau ar vėliau pasmerktos žlugti.

Praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje ji susitikinėjo su aktoriumi Craigu Bierko (57 m.) ir atlikėju Stephanu Jenkinsu (57 m.).

Ji mylėjo airių aktorių Stuartą Townsendą (48 m.), su kuriuo susitiko juostos „24 valandos“ filmavimo aikštelėje.

S.Townsendas ne kartą Charlize siūlė savo ranką ir širdį, buvo dovanojęs senovinį žiedą su slaptu skyreliu mylimojo plaukų sruogai. Bet jie taip ir nesusituokė, o išsiskyrė ramiai ir taikiai, nedavę peno apkalboms.

Bene garsiausias jos romanas buvo su aktoriumi Seanu Pennu (61 m.), kuris garsėjo savo emociniais proveržiais, neprognozuojamu elgesiu ir meilės nuotykiais su įžymiomis moterimis.

Po metų pasklido kalbos apie neva slaptas jo ir Ch.Theron sužadėtuves, o dar po pusės metų jų keliai išsiskyrė.

Savo vaikus aktorė auklėja vadovaudamasi tais principais, pagal kuriuos gyvena pati. Jai visai nesvarbu, kaip tai vertins aplinkiniai.

Darbuose paskendusi Charlize neturi galimybės savo vaikams skirti daug laiko, bet auklės nesamdo.

Jos atžalomis rūpinasi močiutė Gerda, kuri pagaliau paliko darbą PAR ir persikėlė pas dukterį.

Daug ką šokiravo Ch.Theron elgesys su įsūniu Jacksonu. Kai jis pareiškė, kad yra mergaitė, aktorė su tuo sutiko.

„Jis gali laikyti save kuo tik nori. Mano pareiga – jį saugoti“, – pareiškė Ch.Theron.

Įžymybė laikosi griežtos dienotvarkės, kurią sutrikdyti gal tik sudėtingas filmavimų grafikas.

5 val. 45 min. ji keliasi, žadina vaikus, suruošia ir veža juos į mokyklą.

Po pamokų kartais visi trys lanko jogos treniruotes.

Vakarais visi žiūri animacinius filmus, kuriuos aktorė dievina. Ji tikina, kad tai – geriausias atsipalaidavimo būdas. Savaitgaliais šeima pietauja pamėgtame restorane.

Po išsiskyrimo su Holivudo blogiuku S.Pennu aktorė su niekuo nebesusitikinėja. Ch.Theron puikiai jaučiasi viena, nors vaikai labai nori, kad jų žavioji mama turėtų draugą. Ir sūnus, ir duktė be užuolankų yra pareiškę: „Mama, tau reikia vaikino! Tu turi su kuo nors susitikinėti.“

Į tai Charlize atsako: „Aš susitikinėju pati su savimi. Šis romanas man labai patinka.“

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.