Šio šeštadienio kulinarinėje pokalbių laidoje vedėja Ilona Juciūtė kalbins tinklaraštininkę I. Swan, o kol moterys smagiai šnekučiuosis kepsninių meistras, virtuvės guru Robertas Svetlauskas, laidos viešniai paruoš kulinarinę staigmeną – marokietišką avinžirnių ir lęšių troškinį.
Daugybe įvairių veiklų užsiimanti I. Swan laidoje pasakojo, kad jos gyvenimas yra labai įvairus ir vieną mylimiausią veiklą išskirti būtų labai sunku.
„Manau, kad socialiniai tinklai puikiai atspindi mano gyvenimą. Aš mėgstu sportuoti, gaminti maistą, o mano receptai dažniausiai būna orientuoti į sveiką mitybą. Domiuosi mada, dirbu stiliste, tad mano gyvenime – visko po truputį“, – šypsodamasi pasakojo žinoma moteris.
Ieva atviravo apie savo karjeros pradžią bei dalinosi mintimis, kad viskas prasidėjo dar tada, kai socialiniai tinklai nebuvo tokie populiarūs, kokie jie yra dabar. „Tai buvo lyg užklasinė veikla – grįžusi po darbo dalindavausi receptais. Bet, kaip ir prieš 6 metus, taip ir dabar pagrindinės temos išliko tos pačios: sveika mityba, sportas, įvairūs aprangos įvaizdžiai“, – kalbėjo tinklaraštininkė.
Moteris pasakojo, kad sveiką mitybą atrasti jai padėjo dabar jau buvęs vyras. Būtent jis jiems susipažinus parodė Ievai sveikos gyvensenos pusę.
„Pradėjau gaminti sveikesnius receptus ir tiesiog nebesustojau. Vis ieškojau naujų ir dabar net neįsivaizduoju savo gyvenimo kitaip“, – pasakojo ji.
Moteris sakė, kad mėgsta išbandyti skirtingų pasaulio virtuvių receptus, o ypač jai patinka meksikietiška virtuvė. Daug keliaujanti nuomonės formuotoja teigė, kad pasitaikius progai ji niekuomet neatsisako paragauti lankomos šalies tradicinių patiekalų.
„Prieš savaitę lankiausi Sakartvele. Išmėginau tokius tradicinius patiekalus kaip chinkali, chačapuri, charčio sriuba. Maistas labai patiko, žinoma, tačiau tokie patiekalai figūrai nėra labai naudingi. Bet, manau, norint patirti visus svečios šalies malonumus, maistas yra pirmoje vietoje“, – kalbėjo I. Swan.
Pašnekovė prajuokino laidos vedėją Iloną pasakiusi, kad kelionių metu valgymo taisyklių nėra – reikia savęs nevaržyti, o apie grįžimą į ritmą galvoti tik sugrįžus.
Taip pat Ieva atskleidė, ar mėgsta ragauti naujus patiekalus ir kas, ruošiant maistą, jai yra svarbiausia.
„Kol kas nelabai mėgstu eksperimentuoti. Bet, jei lankyčiausi Kinijoje, galbūt, vabaliukų ir paragaučiau. Nesu ta, kuri ragauja viską, ką jai siūlo. Man labai svarbi patiekalo išvaizda. Kad ir kaip tai skambėtų, pirmiausiai aš valgau akimis. Kai gaminu pati, man labai svarbu, jog maistas lėkštėje atrodytų vizualiai gražiai, o ar skanu – sužinosime paragavę“, – juokėsi žinoma tinklaraštininkė I. Swan.
Kaip atrodo kasdieninė Ievos maisto lėkštė, kokius patiekalus moteris ruoš artėjančioms šventėms bei kas ją įkvėpė rinktis sveiką gyvenimo būdą, visa tai ir dar daugiau pamatysite jau rytoj, kulinarinėje pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“.
Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3!