Koks likimas ištiko filmų apie Harį Poterį aktorius?

Sunku patikėti, bet pirmasis filmas apie berniuką burtininką „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ ekranuose pasirodė lygiai prieš 20 metų – 2001-ųjų lapkritį. Kaip tuos du dešimtmečius gyveno pamėgtų herojų vaidmenų atlikėjai?

Šaunusis Hogvartso trejetukas: Ronis, Haris, Hermiona.<br>Kadras iš filmo
Šaunusis Hogvartso trejetukas: Ronis, Haris, Hermiona.<br>Kadras iš filmo
Hermiona Įkyrėlė – aktorė E.Watson.<br>Kadras iš filmo
Hermiona Įkyrėlė – aktorė E.Watson.<br>Kadras iš filmo
Ronis Vizlis – aktorius R.Grintas (viduryje).<br>Kadras iš filmo
Ronis Vizlis – aktorius R.Grintas (viduryje).<br>Kadras iš filmo
Kadras iš pirmojo poteriados filmo „Haris Poteris ir Išminties akmuo“. Akt. D.Radcliffe’as.<br>Kadras iš filmo
Kadras iš pirmojo poteriados filmo „Haris Poteris ir Išminties akmuo“. Akt. D.Radcliffe’as.<br>Kadras iš filmo
Padma Patil ir Ronis Vizlis – aktoriai A.Azad ir R.Grintas.<br>Kadras iš filmo
Padma Patil ir Ronis Vizlis – aktoriai A.Azad ir R.Grintas.<br>Kadras iš filmo
Drakas Smirdžius – aktorius T.Feltonas (kairėje).<br>Kadras iš filmo
Drakas Smirdžius – aktorius T.Feltonas (kairėje).<br>Kadras iš filmo
Nevilis Nevėkšla – aktorius M.Lewisas.<br>Kadras iš filmo
Nevilis Nevėkšla – aktorius M.Lewisas.<br>Kadras iš filmo
Džinė Vizlė – aktorė B.Wright.<br>Kadras iš filmo
Džinė Vizlė – aktorė B.Wright.<br>Kadras iš filmo
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Dec 19, 2021, 5:13 PM

Aktorių, išgarsėjusių dar vaikystėje filmuose apie Harį Poterį, likimas susiklostė skirtingai.

Tačiau nė vienam jų per metus, prabėgusius nuo magiškosios epopėjos filmavimo, kol kas nepavyko pakartoti sėkmės, užgriuvusios juos kadaise – pačioje karjeros pradžioje.

Taigi nenuostabu, kad jie mielai prisimena laikus, kai dirbo „Hario Poterio“ filmavimo aikštelėje, ir entuziastingai sutiko nusifilmuoti specialiame projekte, skirtame pirmojo filmo „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ pasirodymo ekranuose 20-mečiui.

Emmai Watson (31 m.), Hermionai Įkyrėlei po „Hario Poterio“ pasisekė, ko gero, labiausiai išgarsėti.

Po paskutinės poteriados juostos ji nusifilmavo beveik pusantroje dešimtyje filmų ir serialų, iš kurių didžiausio pasisekimo sulaukė „Gražuolė ir pabaisa“ („Beauty and the Beast“) bei „Mažosios moterys“ („Little Women“).

Be to, per pandemijos laikotarpį ji sako įvaldžiusi dar vieną – režisieriaus – profesiją ir dabar nekantriai laukianti, kada naujus įgūdžius galės pritaikyti praktiškai. Per pastarąjį dvidešimtmetį Emma įgijo išsilavinimą: baigė Browno universitetą, vėliau įstojo į Oksfordą.

Maža to, E.Watson tapo feministinio judėjimo aktyviste, yra JTO geros valios ambasadorė.

Ji išbandė ir savo, kaip dizainerės, gebėjimus, bendradarbiauja su prekės ženklu, kuriančiu ekologiškus drabužius.

Tačiau bene didžiausią publikos susidomėjimą kelia jos asmeninis gyvenimas. Fotografai ją vis užklumpa su nauju draugu. Per pastaruosius dešimt metų ji susitikinėjo su finansininku Jay Barrymore’u, muzikantu Rafaeliu Cebrianu, Oksfordo universiteto aspirantu Willu Adamowicziumi, kompiuterinių technologijų specialistu Williamu Knightu, aktoriumi Chordu Overstreetu, o nuo 2019-ųjų draugauja su amerikiečių verslininku Leo Robintonu. Beje, šią vasarą net sklandė gandai, kad juodu slapta susituokė.

Danielis Radcliffe’as (32 m.) – pagrindinio vaidmens atlikėjas – savo darbą „Poteryje“ prisimena ne tik su pasididžiavimu, bet ir su liūdesiu.

Nors kino filmas apie jaunąjį burtininką jį pavertė turtuoliu, po to jam nebepavyko pakartoti sėkmės, bent iš tolo prilygstančios buvusiai šlovei.

Danielis neturi problemų dėl pinigų – dar 2010-aisiais jis buvo paskelbtas turtingiausiu Didžiosios Britanijos paaugliu, o dabar jo turtas, kukliausiais skaičiavimais, siekia 100 mln. svarų sterlingų.

Kine D.Radcliffe’o laimėjimai kuklesni. Nuo „Hario Poterio“ laikų jis nusifilmavo dviejose dešimtyse filmų ir serialų. Bene populiariausi – „Moteris juodais drabužiais“ („The Woman in Black“), „Viktoras Frankenšteinas“ („Victor Frankenstein“), „Nužudyk tuos, kuriuos myli“ („Kill Your Darlings“).

Tiesa, nė vienas jų neprivertė apie juos kalbėti taip, kaip kadaise „Poteris“.

Tačiau trileris „Nužudyk tuos, kuriuos myli“ D.Radcliffe’ui padovanojo netikėtą dovaną – juk būtent šios juostos filmavimo aikštelėje 2013-aisiais jis sutiko savo mylimąją aktorę Erin Darke (37 m.). Nuo to laiko jie gyvena kartu, bet įforminti santykių neskuba.

Išskirtine sėkme Danielis laiko tai, kad jam pavyko atsikratyti priklausomybės nuo alkoholio. Į svaigalus jis įjunko dar paskutiniais „Poterio“ filmavimo metais. Kaip jam atrodė, alkoholis padeda susidoroti su anksti užgriuvusia šlove, kuriai nebuvo pasirengęs.

Rupertas Grintas (33 m.), išgarsėjęs Hario draugo Ronio Vizlio vaidmeniu, taip pat tapo milijonieriumi.

Bet, kaip kartą prisipažino aktorius, nors filmas padarė jį žvaigžde, jam atrodo, kad dėl didžiulio užimtumo filmavimo aikštelėje iš jo buvo pavogta vaikystė.

Todėl pasibaigus magiškosios istorijos filmavimui jis kurį laiką skyrė savo vaikystės fantazijoms įkūnyti: įsigijo furgonėlį ir norėjo tapti ledų pardavėju.

Po to įkūrė egzotiškų gyvūnų mini zoologijos sodą.

Vėliau vis dėlto grįžo prie savo profesijos, tačiau ankstesnės šlovės, kad ir kaip stengėsi, nebepasiekė.

Jo filmografijoje nedaug įsimintinų vaidmenų. Iš pastarųjų – Julianas Pirsas M.Nighto Shyamalano seriale „Tarnas“ („Servant“).

Tai aktorių liūdino ir vienu metu netgi galėjo labai blogai baigtis.

Rupertą apėmė depresija, kurią jis bandę sklaidyti alkoholiu. Vis dėlto šalia buvo mylimoji Georgia Groome (29 m.), kuri padėjo Rupertui susidoroti su psichologinėmis problemomis.

O 2020-ųjų pavasarį juodu susilaukė dukters, kurią pavadino Wednesday G.

Nuo tada Ruperto gyvenime prasidėjo šviesusis ruožas. Jis prisipažino esąs laimingas atlikdamas tėvo vaidmenį ir, kaip sklando gandai, rengiasi įteisinti santykius su Georgia.

Afshan Azad (33 m.), įkūnijusi Padmą Patil, po „Hario Poterio“ niekur daugiau nebesifilmavo, bet jos gyvenime pakako veiksmo. Didžiojoje Britanijoje musulmonų šeimoje gimusi ir užaugusi mergina įsimylėjo, bet paaiškėjo, kad jos išrinktasis išpažįsta hinduizmą.

Šis pasirinkimas išprovokavo konfliktą tarp Afshan ir jos giminaičių: brolis net puolė ją smaugti, o tėvas ketino prievarta išleisti už musulmono.

Galiausiai aktorei teko kreiptis į teisėsaugą. Jos brolis šešiems mėnesiams buvo pasodintas į kalėjimą.

Nepaisydama šeimos nusistatymo, mergina ištekėjo už savo mylimojo ir liepą jie susilaukė dukters.

Tomą Feltoną (34 m.) Drako Smirdžiaus vaidmuo ne tik išpopuliarino, bet ir sukėlė problemų – daug metų aplinkiniai vaikiną siejo su jo klastingu ir piktu ekrano personažu, grasino jam ir iš jo tyčiojosi. Aktoriui teko įdėti nemažai pastangų, kad atsikratytų savimi patenkinto piktadario įvaizdžio.

Nors praėjo jau 20 metų nuo „Hario Poterio“ filmavimo pradžios, T.Feltonas nieko prieš prisiminti praeitį: tai įkelia į socialinius tinklus nuotrauką, kurioje persikūnijęs į Harį Poterį, tai kadrą netoli suvenyrų „Hario Poterio“ motyvais parduotuvės, prie kurio užrašo: „Vis dar ne Drako... Kodėl?“

Matthew Lewisas (32 m.) filmuose įkūnijo Nevilį Nevėkšlą. Baigus filmavimą iš nerangaus, drovaus ir putlaus jo herojaus nieko neliko.

Pasirodo, kad per filmavimą M.Lewisui buvo uždėtas butaforinis pilvas ir „įstatyti“ kreivi dantys. Taigi po „Hario Poterio“ Matthew iš bjauriojo ančiuko virto gražuoliu princu.

Jo aktorinė karjera klostosi sėkmingai, jis daug filmuojasi – M.Lewiso filmografijoje yra tokių filmų kaip „Aš prieš tave“ („Me Before You“), „Paskutinė s#####“ („Terminal“). 2018 metais jis vedė savo seną draugę Angelą Jones.

Bonnie Wright (30 m.), vaidinusi Ronio Vizlio jaunesniąją seserį ir Hario Poterio mylimąją Džinę Vizlę, 2015 metais nutarė baigti aktorės karjerą ir atsidėti režisūrai. Jį įsteigė savo kompaniją „Bon Bon Lumiere“.

2010-aisiais Bonnie susitikinėjo su populiariu aktoriumi Jamie Campbellu Boweriu, o vėliau – su naktinio klubo savininku Simonu Hammersteinu, kuris už ją vyresnis 13 metų.

Nors paskutinė „Hario Poterio“ dalis pasirodė prieš 10 metų ir tarp B.Wright bei D.Radcliffe’o gyvenime niekada nebuvo romano, gerbėjai neatstoja nuo aktorės.

„Ar Poteris žino? O gal tam bestuburiui snargliui nusispjauti?“ – rašo gerbėjai po nuotraukomis, kuriose Bonnie užfiksuota su draugu.

Parengė Matilda Aleksandravičė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.