Socialinio eksperimento dalyvį pritrenkė porininko elgesys: „Finale galiu būti išduotas“

Bandyti rasti bendrą sutarimą ar siekti tik savo naudos? Susikoncentruoti į save ar pagalvoti ir apie kitą? Į šiuos klausimus trečiosios unikalaus TV3 socialinio eksperimento „Skirtingai nuostabūs“ savaitės dalyviai bandė atsakyti kur kas greičiau nei ankstesnės poros. Priešingai nei kiti, šios savaitės herojai vietoje to, kad suartėtų, ėmė pastebėti vis daugiau juos skiriančių savybių.

Socialinio eksperimento akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Socialinio eksperimento akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Socialinio eksperimento akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Socialinio eksperimento akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Socialinio eksperimento akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Socialinio eksperimento akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 3:50 PM

Antradieniais visi eksperimento dalyviai vykdo tas pačias užduotis – jų laukia godumo išbandymas bei iššūkis, kurio metu kojomis nesiekiant žemės reikia pripildyti pilną indą vandens. Tiesa, šįkart laukia vienas pokytis – atlygis už užduotį yra specialus indas. Laimėjusi komanda gaus didesnį, pralaimėjusi – mažesnį. Indas bus svarbus atliekant paskutinę užduotį.

Belaukdami užduočių dalyviai ėmė šnekėtis vis atviriau. Tačiau vieni kalbėjo, o kiti tik klausėsi ir vis geriau ėmė suprasti, su kuo turi reikalų…

Bertas neslėpė norintis sutriuškinti kitą komandą, o pergalę ir pagrindinį prizą jis laiko už viską svarbesniu sėkmės rodikliu.

„Net vaikystėje, kai su tėvais žaisdavome bet kokį stalo žaidimą, aš niekuomet nemokėdavau pralaimėti. Močiutė sakydavo, kad ji nori, jog laimėtų visi, o aš sakydavau, jog tai – nesąmonė“, – apie savo praeitį Andriui pasakojo Bertas.

Tuo tarpu Andrius į eksperimentą žiūrėjo priešingai – vyras tikino, kad į žaidimą visi atėjo lygiomis teisėmis, todėl kai kurie jo porininko poelgiai jam tapo nepriimtini:

„Tam tikra prasme nusivyliau savo kolega. Jis labai arogantiškai tyčiojosi iš savo varžovų. Suprantu, kad žmogus gali būti azartiškas, norintis laimėti, bet jis šiek tiek perlenkia. Tai griauna mūsų, kaip komandos, vientisumą. Po tokio įvykio manau, kad finale Bertas gali mane išduoti.“

Sunkiai tramdyti emocijas po užduočių sekėsi ir poroje su Bernardu žaidžiančiai Agnei.

„Atrodo, kad turėjau galimybę parodyti, kad kai visiems suteikiamos vienodos sąlygos, galbūt viskuo galima draugiškai pasidalinti... Net ir tas pats pabėgimas iš kalėjimo – kodėl turi pabėgti vienas? Galbūt mes galime visi?“ – svarstė ji, tačiau ar buvo suprasta?

TV3 socialinio eksperimento filmavimas vyksta Elektrinės gatvėje esančioje Vilniaus termofikacinėje elektrinėje, pramintoje „Vilniaus monstru“.

Elektrinės teritorija – itin uždara, o į ją patekti – labai sudėtinga. Tai – tarsi uždaras miestelis, su savo gatvėmis, pastatais ir taisyklėmis.

„Vilniaus monstru“ vadinama elektrinė už savo uždarų vartų saugo daugybę istorijų… Eksperimento dalyvių – viena iš jų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.