Londone išgarsėjusi floristė Augustė Stamulytė: „Buvo akimirkų, kai beveik neturėjau ką valgyti“

„Buvo tokių akimirkų, kai beveik neturėjau ką valgyti. Teko vogti svogūnus, bet nepavyko, nelabai gera vagilė esu. Teko juos mesti ir bėgti. Kodėl svogūnai, o ne dešra? Todėl, kad jie buvo išstatyti ties parduotuvės įėjimu ir atrodė lengviausias grobis. Be to, dar turėjau bulvių, planavau pasikepti, kad daugiau būtų“, – jau šį pirmadienio vakarą LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo… Iki…“ atvirai prisipažins Londone gyvenanti floristė Augustė Stamulytė.

Laidos akimirkos.
Laidos akimirkos.
Laidos akimirkos.
Laidos akimirkos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 1:59 PM

Šiandien Augustė Londone turi nuosavą floristikos verslą „Googis Blooms“, yra viena geriausių florisčių, sulaukusi apdovanojimo, džiaugiasi pripažinimu ir tuo, kad dirba mėgstamą darbą. Tačiau pradžia svetur toli gražu nebuvo lengva ir svaiginanti. Karjerą Londone Augustė pradėjo nuo sekinančio kambarinės darbo ir gyvenimo trise mažame kambarėlyje vos su viena lova.

Jos emigracijos istorija prasidėjo kaip ir daugelio jaunų žmonių – pirmą kartą į Angliją mergina išvyko vos 17-os, kaip sakoma, tiesiai iš mokyklos suolo, vienai vasarai, užsidirbti. Baigusi mokyklą grįžo vėl, tik šįkart jau užsidirbti studijoms. Londone Augustė dirbo kambarine.

„Sekėsi prastokai. Jei ko nors nekenčiate iš savo artimųjų, tai išsiųskite ten, nes ten yra toks konclageris, bent jau ten, kur aš dirbau. Ten esi tikras tarnas, kuris nuolat bėga. Labai sunku“, – pasakojo Augustė.

Kasdien kambarius Augustė tvarkydavo po 12 valandų, o per valandą gaudavo apie 5 svarus, kiek daugiau nei 6 eurus. Ji tik patvirtina drąsesnių emigrantų pasakojimus apie skurdų bendrabutį primenančias sąlygas ir labai kuklų tautiečių gyvenimą, kad susitaupytų kuo daugiau pinigų.

„Pasakojimai apie nakvynę susigrūdus po keturis kambaryje, eiles į dušą ar virtuvėje, maitinimasis užpilamais makaronais – ne iš piršto laužti...“, – pasakojo Augustė, kuriuos istorijoje – Lietuvoje žlugęs verslas ir naujo gyvenimo pradžia Londone, apie visa tai – jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., tik per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.