Galvosopis filmų kūrėjams: kaip atsikratyti skandalingų aktorių?

Dėl kaltinimų lytiniu priekabiavimu aktorius Chrisas Nothas (67 m.) neteko vaidmens TV seriale „Ekvalaizeris“. Prieš tai jo personažas „Sekso ir miesto“ („Sex and the City“) tęsinyje „Ir tiesiog taip“ („And Just Like That“) netikėtai mirė jau pirmoje serijoje. Kaip susiklostė kitų populiarių filmų herojų likimas, kai jų vaidmens atlikėjai pakliuvo į skandalo sūkurį?

Nuo filmų buvo nušalinti ir Ch.Nothas, ir J.Deppas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Nuo filmų buvo nušalinti ir Ch.Nothas, ir J.Deppas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
„Sekso ir miesto“ tęsinyje Ponas Šaunusis miršta nuo infarkto po treniruotės ant dviračio treniruoklio jau pirmoje serijoje.<br>„Zuma Press“/ „Scanpix“ nuotr.
„Sekso ir miesto“ tęsinyje Ponas Šaunusis miršta nuo infarkto po treniruotės ant dviračio treniruoklio jau pirmoje serijoje.<br>„Zuma Press“/ „Scanpix“ nuotr.
„Sekso ir miesto“ tęsinyje Ponas Šaunusis miršta nuo infarkto po treniruotės ant dviračio treniruoklio jau pirmoje serijoje.
„Sekso ir miesto“ tęsinyje Ponas Šaunusis miršta nuo infarkto po treniruotės ant dviračio treniruoklio jau pirmoje serijoje.
J.Deppo herojus Džekas Sperou dings iš „Karibų piratų“, bet filmo kūrėjai paliks galimybę jam sugrįžti.
J.Deppo herojus Džekas Sperou dings iš „Karibų piratų“, bet filmo kūrėjai paliks galimybę jam sugrįžti.
K.Spacey herojus „Kortų namelyje“ patiria širdies smūgį.
K.Spacey herojus „Kortų namelyje“ patiria širdies smūgį.
„Mandalorietyje“ sužibėjusi aktorė G.Carano turės atsisveikinti su serialu dėl plepėjimo socialiniuose tinkluose.
„Mandalorietyje“ sužibėjusi aktorė G.Carano turės atsisveikinti su serialu dėl plepėjimo socialiniuose tinkluose.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 9, 2022, 1:59 PM

Širdies smūgis per treniruotę sporto salėje, mirtis lovoje, nuotykių paieškos už jūrų marių ar žūtis mūšyje – tokio likimo sulaukia filmų ir serialų herojai, kurių vaidmens atlikėjai apkaltinami smurtu, lytiniu priekabiavimu ar kitomis nuodėmėmis.

Sugadinta reputacija aktoriams brangiai kainuoja – durys į Holivudo ir JAV televizijos kanalų filmus jiems užtrenkiamos.

Vienas naujausių pavyzdžių – per HBO vis dar rodomo populiaraus amžių sandūros serialo „Seksas ir miestas“ tęsinio „Ir tiesiog taip“ herojus Ponas Šaunusis, kurį vaidina aktorius Ch.Nothas.

Vos pasirodžius serialui „Ir tiesiog taip“ trys moterys apkaltino Ch.Nothą lytiniu priekabiavimu ir prievarta.

Pasak tariamų nukentėjusiųjų, jos daug metų nesiryžo kalbėti apie incidentus, tačiau žinia apie „Sekso ir miesto“ tęsinį sužadino jų skausmingus prisiminimus.

Nors Ch.Northo herojus miršta nuo infarkto jau pirmoje serijoje, socialinių tinklų vartotojai nutarė, kad serialo kūrėjai iš anksto žinojo apie kaltinimus aktoriui, todėl ir paruošė jo herojui „greitą mirtį“ ant dviračio treniruoklio. Jų nuomone, tai patvirtina scena, kurioje Ch.Notho ekrano žmona Kerė Bredšou net nebando gelbėti savo „svajonių vyro“.

Be to, viena žiūrovių įkėlė į „Twitter“ praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio publikaciją, kurioje buvusi Ch.Notho gyvenimo draugė modelis Beverly Johnson (69 m.) kaltino „Sekso ir miesto“ žvaigždę nevaldoma agresija ir smurtu. Pasirodo, ji padavė aktorių į teismą, bet byla nebuvo iškelta.

„Jis pasakė, kad mane užmuš arba subjauros. Jis netgi grasino užmušti mano šunį. Aš tik verkiau ir klausinėjau, kodėl jis taip su manimi elgiasi“, – pasakojo ji.

Kadangi ši istorija buvo nutylėta, serialo gerbėjai nelabai apgailestavo dėl personažo mirties. Atvirkščiai, jie ironizavo ir kėlė „tikrąsias“ Pono Šauniojo mirties versijas, pagal kurias su juo susidorojo jo ekrano žmona.

„Dabar suprantame, kodėl Kerė neiškvietė 911 tarnybos. Ji pribaigė Poną Šaunųjį solidarizuodamasi su lytinės prievartos aukomis“, – rašė žiūrovai.

Ch.Notho kolegės Sarah Jessica Parker (56 m.), Cyntia Nixon (55 m.) ir Kristin Davis (56 m.) irgi išreiškė savo poziciją.

Jos palaikė moteris, kurios papasakojo tapusios Ch.Notho aukomis, ir padėkojo joms už drąsą.

„Mes labai apgailestaujame dėl kaltinimų Ch.Nothui. Mes palaikome moteris, kurios viešai pasidalijo savo skausminga patirtimi.

Mes žinome, kad buvo labai sunku tai padaryti, ir dėkojame joms už tai“, – sakoma jų bendrame pareiškime.

Jam mestus kaltinimus Ch.Nothas neigė, tačiau prisipažino, kad su dviem moterų turėjo lytinių santykių, bet abipusiu sutarimu. Trečią istoriją jis pavadino visišku pramanu.

Nors aktoriaus kaltė kol kas neįrodyta, skandalinga istorija jau neigiamai atsiliepė jo karjerai.

Studijos CBS ir „Universal Television“ atstovai pareiškė, kad Ch.Nothas nebesifilmuos seriale „Ekvalaizeris“, o kompanija „Peloton“ pašalino vaizdo įrašą, kuriame figūruoja aktorius.

Ne mažiau nukentėjo Ch.Notho asmeninis gyvenimas.

Kaip pranešė leidinys „The Sun“, aktoriaus žmona Tara Wilson (39 m.), su kuria juodu augina du vaikus (antram vos vieni metai), Kalėdas praleido be vyro.

Filmų ir serialų kūrėjams ne kartą yra tekę sukti galvą, ką daryti su herojais, kuriuos įkūnijantys aktoriai prasižengia.

Paradoksas, bet serialas „Kortų namelis“ („House of Cards“), satyriškai vaizduojantis JAV politiką, pats tapo judėjimo #MeToo „auka“. 2017-ųjų spalį aktorius Anthony Rappas (50 m.) pareiškė, kad serialo pagrindinio vaidmens atlikėjas Kevinas Spacey (62 m.) lytiškai priekabiavo, kai Anthony buvo 14 metų.

Vėliau prieš K.Spacey liudijo per 30 žmonių. Beje, daugelis jų dalyvavo „Kortų namelio“ filmavime.

Norėdama nesugadinti reputacijos „Netflix“ vadovybė nutraukė sutartį su aktoriumi.

Pagal siužetą jo herojus – suktas ir žiaurus politikas Frenkas Andervudas – ramiai mirė savo lovoje nuo širdies smūgio.

Šeštajame sezone pagrindinę žvaigždę scenaristai nutarė pakeisti jo žmona Kler, kurią vaidino Robin Wright (55 m.). Nepaisant feministinės potekstės, politinės dramos finalas gerbėjus nuvylė, nes herojė pasirodė esanti tik „vyro šešėlis“.

Aktorius Johnny Deppas (58 m.) 2018-aisiais buvo nušalintas nuo filmų serijos „Karibų piratai“ dėl teismų su buvusia žmona Amber Heard (35 m.), apkaltinusia jį smurtu artimoje aplinkoje. Tiesa, kurti tęsinį be Džeko Sperou buvo sudėtinga, todėl „Disney“ studija nutarė perfilmuoti juostą, bet jau be J.Deppo.

Naujajame „Piratų“ variante pagrindinį vaidmenį atliks Margot Robbie (31 m.), o štai Džekas Sperou greičiausiai žus už kadro – jo herojus patrauks ieškoti nuotykių ir dings be žinios.

Kai bus paskelbta apie jo mirtį, kiti personažai palaikys tai sėkminga inscenizacija, kurios piratas griebėsi po to, kai buvo paskelbtas atlygis už jo galvą.

Sykiu filmų serijos autoriai pasiliks galimybę vėliau grąžinti J.Deppą arba jo personažą, vaidinamą kito aktoriaus.

Gina Carano (39 m.), įkūnijusi ekrane žavią karingą samdinę Karą Diun seriale „Mandalorietis“ („The Mandalorian“), susidūrė su studijų „Disney“ ir „Lucasfilm“ boikotu dėl pareiškimų socialiniuose tinkluose. Pavyzdžiui, ji sulygino dabartinių JAV ir nacistinės Vokietijos politinę padėtį.

„Žydus gatvėse mušė ne kareiviai naciai, o jų pačių kaimynai, netgi vaikai.

Istorija redaguojama, ir dabar dauguma žmonių nesupranta, jog tam, kad naciai būtų galėję lengvai areštuoti tūkstančius žydų, valdžia iš pradžių padarė taip, kad jų pradėjo nekęsti dėl to, jog jie – žydai. Kuo tai skiriasi nuo neapykantos dėl skirtingų politinių pažiūrų?“ – klausė G.Carano.

Be to, aktorė šaipėsi iš medicininių kaukių dėvėjimo, laidė užuominas apie prezidento rinkimų klastojimą ir pokštavo dėl įvardžių, kuriuos vartoja translyčiai žmonės, todėl studijos nutarė pakeisti G.Carano.

Manoma, kad trečiojo sezono veiksmas bus sutelktas į kovą dėl Mandaloro, o Kara Diun greičiausiai žus mūšyje arba per Naujosios Respublikos slaptąją misiją.

Parengė Matilda Aleksandravičė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.