Grožio specialistė E. Norkeliūnė įsigijo namus Kipre: „Gailiuosi, kad apartamentus pirkome tik šiemet“

Kur dėti santaupas: slėpti namuose, saugoti banke ar investuoti? Tokie ir panašūs klausimai šiomis dienomis kyla daugeliui. Jau šį vakarą LNK laidoje „KK2 Penktadienis“ žinomi žmonės dalinsis savo finansiniais receptais.

 Populiarioji E. Norkeliūnė įsigijo namus Kipre<br> LR koliažas.
 Populiarioji E. Norkeliūnė įsigijo namus Kipre<br> LR koliažas.
S.Starkutė<br> Pr. siuntėjų nuotr.
S.Starkutė<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Populiarioji E. Norkeliūnė įsigijo namus Kipre
 Populiarioji E. Norkeliūnė įsigijo namus Kipre
 Populiarioji E. Norkeliūnė įsigijo namus Kipre
 Populiarioji E. Norkeliūnė įsigijo namus Kipre
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 11:29 AM, atnaujinta Feb 11, 2022, 2:38 PM

Štai grožio paslaugų specialistė Emerita Norkeliūnė kaip tik šiomis dienomis džiaugiasi įsigijusi, kaip pati sako, „poilsio namučius Kipre“. Prieš tai ji turėjo apartamentus Palangoje. Tačiau lietuviškasis pajūris Emeritą nuvylė: oras labai dažnai, blogas, o veikti nėra ką. Todėl moteris stebisi, kad nepaisant to, jog prie Baltijos – niūruma, lietus ir nuobodulys, būstų kainos – milžiniškos ir vis dar auga.

Tuo metu Kipre – visai kita situacija. Atostogauti ten galima ištisus metus, aplink apartamentus – ir jūra, ir baseinai, ir restoranai, o kainos – daug mažesnės nei Lietuvoje.

„Dabar gailiuosi, kad apartamentus pirkome tik šiemet. Nes prieš dvejus metus būtume galėję nusipirkti dvejus“, – apgailestauja Emerita, kuri jau labai greitai vasara galės džiaugtis ištisus metus.

Vienas garsiausių Lietuvos modelių Simona Starkutė prisiminė savo įspūdingas finansines patirtis.

Būdama vos 20–ties, iš banko ji paėmė milžinišką paskolą – 1 milijoną 300 tūkstančių litų ir įsigijo 2 butus Vilniaus senamiestyje. Vieną iš butų planavo parduoti, tačiau atėjo 2008-ųjų krizė ir... niekas nieko nebepirko.

Tuomet per mėnesį Simona mokėjo 7000 litų palūkanų, o per 10 metų atidavusi paskolą bankui buvo sumokėjusi apie 2 milijonus litų!

Investuotojas Ilja Laursas neslėpė: jam labai gaila, kad lietuvių finansinis raštingumas – itin menkas.

Daugelio žmonių supratimas kaip apsaugoti pinigus apsiriboja nekilnojamojo turto pirkimo reikalais. I.Laursas įsitikinęs: būtent dėl žinių trūkumo nemažai žmonių per gyvenimą praranda apie 50 procentų savo pajamų.

Kur investuoja pats I.Laursas ir ką pataria daryti kitiems? Kaip taupo verslininkas Andrius Šedžius ir kodėl investicijas į nekilnojamąjį turtą užsienyje jie vadina vienomis rizikingiausių? Apie kainas, išlaidas bei investicijas – jau šį vakarą, 19 val. 30 min., LNK laidoje „KK2 Penktadienis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.