6 „Oskarams“ nominuota juosta „Williams metodas“ grąžino Willą Smithą į aukštumas Uždirbtus 40 mln. dolerių išdalijo kolegoms

Vasario 25 dieną į kino teatrus atkeliauja net šešių „Oskarų“ nominacijas pelniusi biografinė drama „Williams metodas“, pasakojanti apie nelengvą tenisininkių seserų Venus ir Serenos Williams kelią į šios sporto šakos Olimpą.

Filmo „Williams metodas“ akimirka.
Filmo „Williams metodas“ akimirka.
Filmo „Williams metodas“ akimirka.
Filmo „Williams metodas“ akimirka.
Filmo „Williams metodas“ akimirka.
Filmo „Williams metodas“ akimirka.
Filmo „Williams metodas“ akimirka.
Filmo „Williams metodas“ akimirka.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 9:12 AM

Metų filmu prestižiniuose apdovanojimuose galinčioje tapti juostoje pagrindinį, jų tėvo, vaidmenį atlikęs Willas Smithas pretenduoja į Geriausio aktoriaus statulėlę. Taip pat jam galėtų atitekti prizas už dosnumą – šiame projekte uždirbtus 40 milijonų dolerių jis nesavanaudiškai išdalino kaip priedus prie atlyginimo filmą kartu kūrusiems kolegoms.

Ir nors 2,5 val. trukmės juosta laikoma viena iš šių metų kino apdovanojimų favoričių, jos kelias į ekranus nebuvo lengvas.

Iš pradžių šiuo scenarijumi (kuris kaip geriausias metų scenarijus taip pat šiemet pretenduoja į „Oskarą) nesusidomėjo nei viena kino studija, o vėliau, jau surinkus komandą, dėl pandemijos filmavimų repeticijos vyko tik per Zoom programėlę.

„Niekada nemaniau, kad man teks vaidinti geresniame filme, nei „Ieškantys laimės“ (The Pursuit of Happiness, 2006 m.). Juk puikiai žinau Holivudo taisykles, padedančias uždirbti šimtus milijonų – žiūrovams reikia kuo įspūdingesnių specialiųjų efektų ir sukrečiančių meilės istorijų. Tačiau egzituoja ir kitos taisyklės – ekrane pasakojama istorija turi prasibrauti iki širdies gelmių. Būtent toks filmas yra „Williams metodas“. Čia viską nugali nuoširdumas, tikra nesumeluota biografija“, – sako W.Smithas.

Aktorius neslepia, jog dabar jau gali sau leisti atsisakyti vaidinti projektuose, kurie nesujaudina. Tačiau šis, jis neabejoja, pranoks jo paties geriausia laikymą juostą „Ieškantys laimės“.

„Noriu vaidinti filmuose, kurie priverčia mane šypsotis, kurie priverčia verkti, noriu ekrane pasakoti istorijas apie žmonių pasiekimus, apie sielų stiprybę, moterų triumfą. Būtent apie tai ir yra „Williams metodas“. Tai tobulai atitiko mano svajonių projekto įsivaizdavimą. Ir to įrodymas – „Oskarų“ nominacijos. Reiškia, istorija palietė ne tik mano širdį“, – pasakoja kino žvaigždė.

„Williams metodas“ – tikra, dar negirdėta istorija apie žmogų, užauginusį teniso pasaulį sudrebinusias čempiones seseris Williams.

Iš skurdaus rajono kilusio Richardo Williamso nepalaužiamas ryžtas ir tikėjimas padovanojo pasauliui dvi visiems laikams lauko teniso pasaulį pakeitusias čempiones: Venus ir Sereną Williams.

Itin aiškiai įsivaizduodamas savo dukrų ateitį ir naudodamas netradicinius treniruočių metodus, jis dar prieš dukroms gimstant surašė beveik 80-ies puslapių planą, kuriame buvo numatyta viskas – nuo dukrų auklėjimo ir treniruočių planų iki smulkiausių priemonių ir sąlygų, kurios padėtų pasiekti užsibrėžtą tikslą.

Atsisakydamas sustoti prieš bet kokias kliūtis, ignoruodamas aplinkinių pašaipas ir nuolat įrodydamas, kad jo kritikai buvo neteisūs, Richardas Williamsas žingsnis po žingsnio atvedė savo dukras į sporto Olimpą.

Biografinė drama „Williams metodas“ kino teatruose pasirodys jau vasario 25 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.