Tadas Gryn apie sveikatos problemas ir iššūkius: „Gyvenime nesu vartojęs tiek vaistų“

Aktorių Tadą Gryn ekrane ir net už jo ribų visada įpratę matyti besišypsantį, kupiną energijos ir daug bendraujantį. Deja, visai neseniai jį užklupo netikėtos sveikatos problemos: „Gyvenime nesu vartojęs tiek vaistų“, – apie balso stygų uždegimą pasakoja aktorius.

Tadas Gryn.<br>LNK nuotr.
Tadas Gryn.<br>LNK nuotr.
Tadas Gryn, Toma Vaškevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tadas Gryn, Toma Vaškevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tadas Gryn.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tadas Gryn.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
  „Muzikinė kaukė“.
  „Muzikinė kaukė“.
 „Muzikinė kaukė“.
 „Muzikinė kaukė“.
  „Muzikinė kaukė“.
  „Muzikinė kaukė“.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 11:27 AM

Šią ligą išgydyti nėra sudėtinga – tereikia kurį laiką leisti savo balso stygoms atsigauti, kuo mažiau kalbėti ir ilsėtis. Tačiau taip sutapo, kad Tadui Gryn tam laiko rasti buvo neįmanoma. „Aš neturėjau laisvų dienų. „Muzikinės kaukės“ repeticijos, filmavimai ir spektaklio „Speigas“ premjera – viskas užgriuvo vienu metu! Reikėjo kažkaip bandyti išsisukti iš šios situacijos. Todėl kreipiausi į medikus. Jie man išrašė begalybę vaistų ir stengiausi vykdyti visus nurodymus. Net mamai ir broliui pasakiau, kad man neskambintų, nes turiu saugoti balsą.“

Jau praėjusį šeštadienį pro BTV žiūrovų ir komisijos akis nepraslydo Tado Gryn problemos su balsu. Tačiau profesionalus aktorius nepasidavė ir gavęs nelengvą užduotį – įkūnyti visiems žinomą aktorių ir muzikantą Kostą Smoriginą pasinaudojo tuo: „Man net kalbėti buvo sudėtinga, ką jau kalbėti apie dainavimą. Aktoriniai momentai galvoje iš viso dingsta, nes tu koncentruojiesi tik į tai kaip tam balsui labiau nepakenkti. Kai, paspaudęs mygtuką, pamačiau Kostą, man buvo labai baisu. Jo tartis yra labai specifinė, bet tai išmokti galima, bet va jo balsą padaryti yra beveik neįmanoma. Kas juokingiausia, bet šiame pasirodyme, mano balsto stygų uždegimas tapo pliusu ir padėjo. Nežinau kaip kitaip būčiau išsisukęs“, – atvirauja aktorius.

Anot, Tado Gryn, kadangi galimybės pailsėti nebuvo laiko, jis stengdavosi po repeticijų ir spektaklių važiuoti namo ir leisti sau išsimiegoti.

„Lipant į sceną jaudulys visada yra ir niekur jis nedingsta. Ypač sunku buvo lipant į „Muzikinės kaukės“ sceną dainuoti, nes mes viską atliekame gyvai, o tai nėra mano specialybė. Su jauduliu aš nekovoju ir nereikia. Geriau jį pakreipti sau naudinga linkme. Aš, asmeniškai, sau viduje pasakydavau monologą, kad tai tik pora minučių ir pora natų, kurias reikia išdainuoti. O jeigu net tų natų ir neišdainavai ne bėda, nereikia savęs plakti. Reikia mėgautis, tuo ką darai!“ – sako Tadas Gryn.

Taip pat žinomas aktorius prisipažįsta, kad jeigu ne LNK muzikinis šou „Kaukės“, galbūt ir nebūtų ryžęsis šiai avantiūrai: „Kai vieną kartą pabandai, antrą kartą yra lengviau. Po projekto „Kaukės“ sulaukęs pasiūlymo pagalvojau, kad įdomu išbandyti savo jėgas. Neslėpsiu, galvojau ir ką gi aš galėčiau sudainuoti, ir puikiai suvokiau, kad tokių dainų ir atlikėjų, kuriuos galėčiau įkūnyti, nėra daug. Dabar labai džiaugiuosi būdamas čia. Žinoma, pasiruošimas reikalauja labai daug. Aš repetuoju kas dieną ir nuo kai kurių kūrinių net bloga pasidaro. Bet, kalbant atvirai, smagu kai tave įvertina“, – pasakoja Tadas Gryn.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.