Magas Rokas Bernatonis prisiminė skausmingą laikotarpį: „Išgyventi padėjo darbą turėjusi draugė“

„Atsimenu pokalbį su tėčiu pirtyje. Jis klausė: ko toks liūdnas atrodai? Sakau, viskas gerai, šiaip, pavargęs. Prieš važiuojant į Vilnių jis sako: gal pinigų reikia? O aš toks – ne, ne, tikrai nereikia.... O iš tiesų galvojau, kaip būtų gerai... Pinigų tuomet labai trūko viskam“, – LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pasakojo vienas garsiausių Lietuvos iliuzionistų Rokas Bernatonis.

 Rokas Bernatonis.
 Rokas Bernatonis.
 Rokas Bernatonis.
 Rokas Bernatonis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-14 13:56

Skausmingas laikotarpis, kai neturėjo pinigų net maistui, pasak Roko tetruko vos keletą mėnesių, tačiau jį iliuzionistas puikiai pamena iki šiol. „Buvau tik atsikraustęs į Vilnių iš tėvų namų, trūko pinigų, tad išgyventi padėjo darbą turėjusi draugė“, – pasakojo Rokas, davęs sau pažadą niekada neprašyti pinigų iš tėvelių.

Neseniai 29-erių lietuvis, dukart Gineso pasaulio čempionas Rokas pasirodė kultiniame šou JAV mieste Las Vegase „Penn and Teller: Fool us“ – Penas ir Teleris: „Apkvailink mus“.

Čia kasmet patekti siekia tūkstančiai iliuzionistų ir magų iš viso pasaulio žinodami, kad pasirodymas garsiajame šou gali lemti ne tik pripažinimą, tačiau ir sėkmę, o į vieną šou patenka vos 4-5, iš kurių geriausiu atveju laimi vos vienas. Šou esmė – apgauti du garsiausius magijos ir iliuzijų meno profesionalus, tikras įžymybes Penną ir Tellerį – jų įspaudai puikuojasi Holivudo šlovės alėjoje, vyrai net 11 kartų nominuoti „Emmy“ apdovanojimams, ir pelnė vieną statulėlę.

Apkvailinti šou žvaigždes Rokui, šou pasirodžiusiam su kolega amerikiečiu Ricku Smithu jaunesniuoju pavyko atlikus neįtikėtiną triuką. Vyrukai į specialią lentą pasikeisdami svaidydami kortas sudėliojo Londone esantį tiltą – tokį patį paveikslėlį, kurį tik po to, atsitiktinai mėtydami kortas, ir vienąsyk pataikę, magai Penas ir Teleris išrinko iš gausybės kitų. Kaip tai pavyko lietuvio ir amerikiečio duetui, šou žvaigždėms išsiaiškinti taip ir nepavyko. Išgirdęs, kad sėkmingai apkvailino Penną ir Tellerį, ir pamatęs besileidžiančią apdovanojimo statulėlę Rokas negalėjo patikėti pergale, ir sunkiai tramdė emocijas.

Ką reiškia apkvailinti Penną ir Tellerį, kartu dirbančius jau kiek daugiau nei 50 metų ir kodėl karantiną Rokas vadina vienu naudingiausių laikotarpių – jau šį pirmadienio vakarą, gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“, 20 val., tik per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.