Gabrielius Vagelis: „Su kiekviena karo diena vis labiau esu įsitikinęs, jog dabar visiems mums labiausiai reikia gerų emocijų“

Per rekordiškai trumpą laiką parašyta Ukrainos įvykių įkvėpta Gabrieliaus Vagelio daina „Rytas jau švinta“ pirmą kartą gyvai televizijos eteryje skambės šį penktadienį, LNK paramos Ukrainai koncerte „Gelbėkit vaikus“.

Gabrielius Vagelis.<br>J.Stacevičiaus/LRT nuotr.
Gabrielius Vagelis.<br>J.Stacevičiaus/LRT nuotr.
Gabrielius Vagelis.<br>LNK nuotr.
Gabrielius Vagelis.<br>LNK nuotr.
Gintarė Gurevičiūtė.<br>LNK nuotr.
Gintarė Gurevičiūtė.<br>LNK nuotr.
Paulius Kaupelis.<br>LNK nuotr.
Paulius Kaupelis.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 3:56 PM

Sukrėstas įvykių Ukrainoje dainą parašė per rekordiškai trumpą laiką

„Kai prasidėjo tragiški įvykiai Ukrainoje, kaip ir visi, ėmiau sekti naujienas socialiniuose tinkluose, žiūrėti iš ten siunčiamus vaizdus. Vienu momentu pajutau, kai viskas manyje tiesiog susikaupė, iš vidaus, iš pačios gelmės, sukilo jausmai. Nebeliko nieko kito – norėjosi tiesiog sėsti prie instrumento ir išlieti visas savo emocijas. Melodija ėmė gimti dar anksčiau – atsisėdus tereikėjo ją užbaigti“, – pasakoja Gabrielius Vagelis.

Pasak jo, dainos žodžius taip pat netruko laiko parašyti: „Nereikėjo nei valandos, ir jau turėjau dainą. Paprastai pradinei dainos versijai sukurti reikia bent keleto prisėdimų, bent kelių valandų. Nors niekada nesu tiksliai skaičiavęs, jaučiu, jog per visą mano, kaip dainų autoriaus, karjerą – tai greičiausiai gimusi daina.“

Naują dainą Gabrielius Vagelis pirmą kartą gyvai atliko prieš kiek daugiau nei savaitę, kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Šventės proga surengtame akustiniame koncerte atlikėjas pasirodė kartu su pianistu, tarptautinių konkursų laureatu Luku Gedvilu.

„Nuskambėjus paskutiniams dainos akordams, koncerto klausiusi publika plojo atsistojusi bei palydėjo ją garsiais šūksniais. Buvo be galo jautrus momentas, vos galėjau sulaikyti ašaras“, – prisimena G.Vagelis.

Po šio šventinio koncerto Gabrielius surengė dar vieną akustinį pasirodymą su pianistu L.Gedvilu.

„Man atrodo labai svarbu ir noriu, kad žmonės, kiek įmanoma stengtųsi išlikti ramūs, neprisigalvotų nebūtų dalykų, nesijaudintų, o gyventų savo normalius gyvenimus. Ir pats stengiuosi taip gyventi. Nors karo pradžioje, iš tiesų, buvo toks momentas, kai atrodė, gal tikrai neverta dabar užsiimti kūryba, koncertine veikla. Viskas atrodė taip trapu, beprasmiška. Vis tik su kiekviena karo diena vis labiau esu įsitikinęs, jog dabar visiems mums labiausiai reikia gerų emocijų, o man geros emocijos ateina per muziką“, – sako dainų autorius ir atlikėjas.

Stengiasi ir visus ragina nepasiduoti neigiamoms emocijoms

Nors, kaip ir visiems, Gabrieliui dabar ypač sunku surasti pozityvių dalykų, jis, kiek pavyksta, stengiasi atsiriboti, kad domėjimasis įvykiais Ukrainoje ir su jais susiję dalykai neužimtų didžiosios jo gyvenimo dalies.

„Žinoma, stengiuosi prisidėti, kiek galiu. Aukoju įvairioms organizacijoms, padedančioms kovojantiems Ukrainos žmonėms. Visas lėšas už Kotrynos bažnyčioje vykusio koncerto metu parduotus mano muzikos diskus, atributiką, taip pat skyrėme paramai Ukrainai. Vis tik, kiek įmanoma, stengiuosi išlaikyti pusiausvyrą ir nepasiduoti neigiamoms emocijoms“, – sako G.Vagelis.

Atlikėjas įsitikinęs, kad ir kokios negandos užkluptų, visada išaušta nauja diena, anksčiau ar vėliau viskas praeina, baigiasi. Apie tai naujausia Gabrieliaus daina „Rytas jau švinta“ skambės šį penktadienį, 19 val. 30 min., paramos Ukrainai koncerte „Gelbėkit vaikus“.

O po LNK laidas kelionę jau pradėjo organizacijos „Gelbėkit vaikus“ laimingos vaikystės simbolis meškinas, kviesdamas ne tik stebėti artėjantį paramos Ukrainai koncertą, bet ir aukoti.

Ukrainos vaikams aukoti galima jau dabar, skambinant trumpaisiais telefonų numeriais: 1407 – auka 3 eurai, 1416 – auka 5 eurai, 1415 – auka 10 eurų ir portale „Aukok.lt“ – neribota suma.

Surinkta parama bus skirta būtiniausiems į šalį atvykstančių vaikų iš Ukrainos poreikiams bei „Gelbėkit vaikus“ dienos centrams. Jie pasirengę ir jau priima vaikus iš Ukrainos, kurie kartu su dienos centrus lankančiais vaikais iš sunkumų patiriančių Lietuvos šeimų dienos centruose gauna šilto maisto, čia rūpinamasi jų užimtumu, edukacija, laisvalaikiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.