Paramos koncerte Ukrainai „Gelbėkit vaikus“ aktorius Marius Jampolskis nori pasirodyti su dukra

Slėpti nuo vaikų, kad karas vyksta, negalima. Reikia su jais apie tai kalbėti. Šia taisykle savo namuose vadovaujasi ne vieną teatro ir kino apdovanojimą pelnęs aktorius, atlikėjas Marius Jampolskis. Vis tik septintus metus skaičiuojančios Viltės tėtis saugo dukrą nuo karo vaizdų, kuriais jau ir taip traumuojami milijonai Ukrainos vaikų.

 Marius Jampolskis.<br>T.Bauro nuotr.
 Marius Jampolskis.<br>T.Bauro nuotr.
 Marius Jampolskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Marius Jampolskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Marius Jampolskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Marius Jampolskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Marius Jampolskis.
 Marius Jampolskis.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 11:16 AM

Jiems ir skirtas šį vakarą LNK tiesioginiame eteryje startuosiantis paramos Ukrainai koncertas „Gelbėkit vaikus“, kuriame Marius tikisi pirmą kartą pasirodyti scenoje su dukra.

Prieš koncertą – Mariaus Jampolskio derybos su dukra

„Viskas nėra taip paprasta. Artistų vaikai turi mažiau entuziazmo lipti į sceną. Šiuo metu su dukra vyksta derybos. Jei penktadienį Viltė norės, bus nusiteikusi lipti į sceną, tai žiūrovai išvys mūsų pasirodymą, tačiau jei tą dieną, kaip sakoma, dukra ne ta koja išlips iš lovos, nieko negaliu pažadėti“, – juokiasi kino ir teatro aktorius, televizijos laidų ir renginių vedėjas Marius Jampolskis.

Pasak jo, derybos su dukra vyksta ne kiek dėl paties dainavimo, kiek dėl buvimo scenoje. „Jei norės ir lips į sceną – dainą, kuria planuojame atlikti, ji puikiai žino. Ir net ne daina svarbiausia – svarbiausia mūsų, bendras, šeimyninis pabuvimas scenoje“, – sako aktorius. Tai, pasak Mariaus Jampolskio, bus pirmas kartas kai juodu su dukra pasirodys scenoje prieš kameras: „Mano dukra su manimi yra dalyvavusi kelių laidų filmavimuose, bet kad kartu liptume į sceną – nepamenu. Tai būtų pirmas kartas, bet nenoriu nieko versti, spausti vaiko.“

Tuo metu kartu su Mariumi duetu dainuosiančios Irūnos Puzaraitės-Čepononienės vaikai scenoje jau buvę ne kartą. Pasak atlikėjo, jo scenos partnerės penktus metus skaičiuojantis sūnus Toras ir pustrečių dukrytė Glorija dažnai jų bendrų koncertų metu, per paskutinę dainą, užlipa ant scenos. Šį kartą Irūna ir Marius atliks visiems gerai pažįstamą, „Tele Bim-Bam“ įkūrėjos ir vadovės Neringos Čereškevičienės, dainą „Pupa“, kurią garsus duetas jau yra kartu dainavę viename iš muzikinių projektų.

Ukrainiečių kova – kova už mūsų ir mūsų vaikų ateitį

Kitą dieną po LNK paramos Ukrainai koncerto transliacijos aktorius M. Jampolskis skubės į Šiuolaikinio meno centrą Vilniuje, kur ves improvizuotą muzikos pamoką Ukrainos vaikams. Jis – vienas prodiuserio Lauryno Šeškaus organizuojamų ukrainiečių vaikų dienos stovyklų mokytojų. Sekmadienį Marius keliaus į Kauną, kur taip pat jau trečią savaitgalį iš eilės organizuojama dienos stovyklą Ukrainos vaikams.

„Tai yra mažiausia, ką galime padaryti. Lietuvoje organizuojama ir vyksta labai nemažai iniciatyvų, kurios gerai išviešintos ir kiekvienas privalo daryti tai, ką gali. Turime suprasti, kad tai – ne ukrainiečių kova, tai visų mūsų kova. Kas gali, tas privalo prisidėti, nes tai kova už mūsų ir mūsų vaikų ateitį“, – sako Marius Jampolskis.

Jau dabar ir penktadienio koncerto metu visi LNK žiūrovai kviečiami aukoti trumpaisiais telefonų numeriais: 1407 – auka 3 Eur, 1416 – auka 5 Eur, 1415 – auka 10 eur ir Aukok.lt – neribota suma. Surinkta parama bus skirta būtiniausiems į šalį atvykstančių vaikų iš Ukrainos poreikiams bei „Gelbėkit vaikus“ dienos centrams.

Jie pasirengę ir jau priima ukrainiečių vaikus, kurie kartu su dienos centrus lankančiais vaikais iš sunkumų patiriančių Lietuvos šeimų dienos centruose gauna šilto maisto, čia rūpinamasi jų užimtumu, edukacija, laisvalaikiu.

O po LNK laidas kelionę jau pradėjo organizacijos „Gelbėkit vaikus“ laimingos vaikystės simbolis meškinas, kviesdamas ne tik stebėti artėjantį paramos Ukrainai koncertą, bet ir aukoti.

Prisidėti prie paramos Ukrainos vaikams kvies visi šio penktadienio vakarą tiesioginiame LNK eteryje pasirodysiantys atlikėjai: Bjelle, Donatas Varnas, Evelina Sašenko, Gabrielius Vagelis, Ieva Zasimauskaitė, Ingrida Toleikytė, Julijus Veklenko, KaYra, Monika Marija, Vaidas Baumila, Katažina Zvonkuvienė, seserys Kleopatra, Sofija ir Julija Vasilevskytės, grupės „Baltos varnos“ ir „el Fuego“. Savo magija geras emocijas skleis Mantas Wizard.

Koncertą ves LNK televizijos žvaigždės – Rūta Mikelkevičiūtė, Dalia Belickaitė ir Timūras Augucevičius. Tiesioginės transliacijos pradžia – šįvakar, 19.30 val., per LNK .

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.