Agnė Kišonaitė į sąvartyną turėjusius keliauti daiktus verčia meno kūriniais

Jeigu niekada nesusimąstėte, kokiu kiekius kosmetikos priemonių sunaudojame ir išmetame kasmet, kviečiame į Trakų Vokės dvarą, kuriame garsi menininkė Agnės Kišonaitė atidarė savo parodą „Įsikūnijimai“. Čia galėsite pamatyti jos instaliaciją „Lūpdažis milžinas“, kuris buvo pagamintas iš daugiau nei penkių tūkstančių panaudotų lūpdažių pakuočių.

A.Kišonaitė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
A.Kišonaitė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
A.Kišonaitė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
A.Kišonaitė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
A.Kišonaitė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
A.Kišonaitė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
A.Kišonaitė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
A.Kišonaitė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 11:51 AM

Jo brolis „Lūpdažių bokštas“, kurio aukštis siekė 3.03 metro, o jam sukurti prireikė net 18399 lūpų dažų pakuočių, 2015 metais buvo pristatytas Honkonge ir pasiekė pasaulio Gineso rekordą.

Menininkė, prieš dešimtmetį sužinojusi, jog panaudotos kosmetikos priemonės nėra perdirbamos ir keliauja į sąvartyną, ėmė kurti iš panaudotų nagų lako buteliukų, kavos kapsulių, panaudotų insulino švirkštų, plastikinių šiaudelių, taip kviesdama diskusijai apie taršos mažinimą.

Laidos „Švarūs miestai – švari Lietuva“ komanda, kiekvieną savaitę kviečianti gyventi tvariai ir draugiškai aplinkai, lankosi Trakų Vokės dvare, kur akį traukia ypatinga paukščių kolekcija. Garsi menininkė paukščius kūrė iš panaudotų elektronikos priemonių: mobiliųjų telefonų, laidų, ausinių, pakrovėjų. Pasirinkusi nepatrauklias atliekas paversti žavingais sparnuotais gyvūnais, autorė tarsi kviečia išsilaisvinti ne tik nuo buitinių, bet ir vidinių šiukšlių ir leistis į mentalinę kelionę laisvesnio gyvenimo link.

Pirmąją parodos dalį sudaro A. Kišonaitės per pastaruosius kelerius metus sukurtos estetiškos ir susimąstyti priverčiančios instaliacijos iš į sąvartyną turėjusių keliauti daiktų, o antroje parodos dalyje galima susipažinti su naujaisiais menininkės tapybos darbais.

Šeštadienį 11 val. kviečiame žiūrėti „Lietuvos ryto“ televizijos laidą „Švarūs miestai – švari Lietuva“, kurioje taip pat kelsime klausimą, ar miesto estetika gali būti tvari. Lankysimės „Gamtos ateities“ inicijuoto „Ateities pakuotės“ klubo narės „Betono mozaika“ įmonėje, kurioje pasakosime apie modernią bei tvarią miesto aikščių bei skverų dangą, kuri puošia ir vėjo aitvarų mėgėjų meką Svencelę, ir Vilniaus Lukiškių aikštę, ir naująjį Vilniaus Paupio rajoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“