Naomie Harris mirties alsavimą jautė ir gyvenime, ir ekrane

„Nereikia bijoti mirties“, – sakė britų kino žvaigždė Naomie Harris (45 m.). Naujausiame bondiados filme „Mirtis palauks“ („No Time to Die“) vaidinusi „Oskaro“ nominantė neseniai papasakojo, kaip per stebuklą liko gyva.

Naomie Harris: „Nereikia bijoti mirties.“<br>„Scanpix“ nuotr.
Naomie Harris: „Nereikia bijoti mirties.“<br>„Scanpix“ nuotr.
N.Harris filme „Mirtis palauks“.<br>Kadras iš filmo
N.Harris filme „Mirtis palauks“.<br>Kadras iš filmo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-02 09:48

Mirtis daugeliui žmonių – draudžiama tema. Vien nuo minties, kad teks iškeliauti anapilin, kai kurie žmonės puola į paniką. Tik ne Didžiosios Britanijos aktorė N.Harris.

Jos požiūris į mirtį pasikeitė po vieno įvykio.

„Būdama 26-erių patekau į baisią automobilio avariją. Važiavau kaip keleivė ir miegojau. Prisimenu tik tiek, kad pabudau nuo stipraus smūgio.

Automobilis greitkelyje vertėsi septynis kartus ir pramušė užtvarą. Kas kartą, kai mašina apsiversdavo ir jos stogas žnektelėdavo ant kelio, spėdavau pagalvoti, kad mane sutraiškys“, – šiurpią avariją prisiminė aktorė.

Tai, kas daugumai būtų siaubinga ir skausminga patirtis, N.Harris buvo tarsi apreiškimas.

„Gal skambės keistai, tačiau tai buvo beveik maloni patirtis. Verčiantis automobiliui aš nepanikavau, o ramiai galvojau: „Viskas aišku, dabar mirsiu.

Bet mirštu ramiai.“ Daug žmonių, atsidūrę arti mirties, kalba apie tą akimirką jaučiamą vidinę darną ir neįtikėtiną ramybę. Dėl to nebebijau mirti.“

Aktorė samprotavo, kad galbūt ir bijotų mirties, jeigu turėtų vaikų. „Kadangi jų neturiu, į mirtį galiu žvelgti ramiai“, – aiškino ji.

Patyrusi mirties dvelksmą, N.Harris pakeitė požiūrį ir į gyvenimą. Kartą per metus kino žvaigždė keliauja į Indiją ir ten pasineria į gilias meditacijas.

„Trokštu glaudesnio ryšio su savimi ir dievybe, – aiškino ji. – Esu įsitikinusi, kad egzistuoja jėga, kuri daug stipresnė už mus. Ji atsakinga už mūsų gyvenimą. Mūsų sąmonė pernelyg ribota, kad galėtume suprasti, kas yra gyvenimas.

Tikiu, kad jei turi ryšį su Dievu, gyveni prasmingesnį ir gražesnį gyvenimą.“

Aktorė ekrane yra įkūnijusi herojes, kurios žvelgdavo mirčiai į akis. Pavyzdžiui, „Mėnesienoje“ („Moonlight“, 2016 m.) ji suvaidino nuo narkotikų priklausomą motiną.

Kino kritikai išliaupsino šį vaidmenį, N.Harris už jį buvo nominuota „Oskarui“ antrojo plano aktorės kategorijoje.

Beje, su N.Harris bendravę žurnalistai nepastebėjo, kad ji būtų sužvaigždėjusi. Aktorė paprastai kalba ramiai, daug juokiasi, o į klausimus atsako tik ilgiau pagalvojusi.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.