Ko nežinojote apie W. Smitho žmoną, dėl kurios aktorius trenkė antausį Ch. Rockui „Oskarų“ scenoje?

Per „Oskarų“ teikimo ceremoniją Los Andžele kovo 27-ąją amerikiečių aktorius Willas Smithas trenkė antausį komikui Chrisui Rockui, kai šis papokštavo apie W.Smitho žmoną Jadą Koren Pinkett-Smith. Kas apie ją žinoma?

„Oskaro“ laureato W.Smitho žmona J.K.Pinkett-Smith plikai nusiskuto dėl autoimuninės ligos.<br>„Reuters“ /„Scanpix“ nuotr.
„Oskaro“ laureato W.Smitho žmona J.K.Pinkett-Smith plikai nusiskuto dėl autoimuninės ligos.<br>„Reuters“ /„Scanpix“ nuotr.
Visi „Oskarų“ ceremonijos stebėtojai matė, kaip W.Smithas trenkė antausį Ch.Rockui už nekorektišką pokštą.<br>„Reuters“ /„Scanpix“ nuotr.
Visi „Oskarų“ ceremonijos stebėtojai matė, kaip W.Smithas trenkė antausį Ch.Rockui už nekorektišką pokštą.<br>„Reuters“ /„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 3, 2022, 9:31 AM

Praėjusį sekmadienį „Dolby“ teatre Los Andžele vykusios „Oskarų“ ceremonijos metu Ch.Rockas (57 m.) atkreipė dėmesį į aktorės J.K.Pinkett-Smith (50 m.) skustą galvą ir palygino ją su Demi Moore personaže filme „Eilinė Džein“ („G.I. Jane“), kuriame ji irgi buvo plikai nuskusta.

W.Smithas (53 m.) su tuo nesitaikstė, pakilo į sceną ir skėlė antausį komikui, po to grįžo į savo vietą salėje.

Pernai J.K.Pinkett-Smith papasakojo, kad plikai nusiskuto dėl alopecijos (lot. alopecia – plaukų slinkimas, plikimas; tai liga, kai žmogus netenka plaukų, taip pat blakstienų ir antakių).

Su savo vyru Jada susipažino 1990 metais, po septynerių metų juodu susituokė. Pora užaugino du bendrus vaikus – sūnų Jadeną ir dukterį Willow, taip pat vyro sūnų iš pirmosios santuokos Trey Smithą.

J.K.Pinkett-Smith – amerikiečių aktorė, dainininkė, prodiuserė, režisierė, rašytoja ir verslininkė.

Ji gimė 1971-aisiais Merilando valstijos mieste Baltimorėje. Jos tėvas vadovavo statybų bendrovei, motina buvo Baltimorės miesto klinikos vyresnioji medicinos sesuo. Tėvai mergaitę pavadino jos motinos pamėgtos aktorės Jados Rowland garbei.

Vaikystėje Jada domėjosi muzika ir baletu, mokėsi Baltimorės menų mokykloje šokio ir teatro klasėse.

1989-aisiais, metusi mokslus Šiaurės Karolinos menų mokykloje, persikėlė į Los Andželą (Kalifornijos valstija) daryti aktorės karjeros. Pirmą kartą ekrane ji pasirodė 1990-aisiais – nusifilmavo komedijos „True Colors“ epizode.

Iš viso jos filmografijoje apie 20 filmų, tarp jų – „Klyksmas II“ („Scream 2“), „Ali“, „Nakties įkaitas“ („Collateral“). Šiuo metu jos garsiausias vaidmuo – Niobė filmuose „Matrica. Perkrauta“ („The Matrix Reloaded“) ir „Matrica. Revoliucijos“ („The Matrix Revolutions“).

2008-aisiais J.K.Pinkett-Smith suvaidino rašytoją lesbietę Aleks Fišer komedijoje „Moterys“ („The Women“) ir buvo nominuota Auksinei avietei Blogiausio moters vaidmens kategorijoje.

2014-aisiais aktorė gavo nusikalstamos šeimos galvos Fiš Muni vaidmenį amerikiečių fantastiniame kriminaliniame TV seriale „Gotamas“ („Gotham“). Jados herojė – piktadarė, o pirmajame ir trečiajame sezonuose netgi tapo pagrindine „Gotamo“ antagoniste. 2021-aisiais ji nusifilmavo ketvirtojoje „Matricos“ dalyje kartu su Keanu Reevesu.

Aktorė filmavosi įvairių filmų tęsiniuose, taip pat įgarsino begemotę Gloriją animaciniame filme „Madagaskaras“.

Režisūriniu jos debiutu tapo filmas „The Human Contract“. Ji taip pat parašė šio filmo scenarijų ir suvaidino pagrindinį vaidmenį. Juosta parodyta Kanų kino festivalyje 2008-ųjų gegužę.

Nuo 2002 metų J.K.Pinkett-Smith daro ir muzikinę karjerą. Ji įkūrė metalo grupę „Wicked Wisdom“ ir yra jos pagrindinė vokalistė. Grupės debiutinis albumas „My Story“ išleistas 2004 metais.

Be to, Jada turi savo mados ženklą „Maja“. Drabužių linija siūlo moterims marškinėlius ir sukneles, papuoštus užrašu „Sister Power“. Drabužiai daugiausia parduodami renkantis iš nedidelių katalogų.

J.K.Pinkett-Smith netgi rašo knygas. 2004-aisiais ji išleido knygą vaikams „Mergaitės, laikykite šitą pasaulį“ („Girls Hold Up This World“), kurioje bandė papasakoti apie įvairius moteriškumo aspektus.

Jados požiūris į santuoką gerokai skiriasi nuo tradicinio. 1997-aisiais ji ištekėjo už reperio ir aktoriaus W.Smitho. Jie susipažino per aktorių atranką amerikiečių serialui „The Fresh Prince of Bel-Air“.

2016-aisiais pora papasakojo, kokių keblumų jiems teko įveikti. Aktorė turėjo santykių su kitais vyrais, jie truko kelerius metus. Ji susitikinėjo su dainininku Augustu Alsina.

Smithų santykiai buvo laisvi. Aktoriai ne kartą sakė, kad jiems svarbiausios šeimos vertybės – pasitikėjimas, rūpinimasis, parama ir laisvė.

2018-aisiais W.Smitho žmona papasakojo apie sunkią autoimuninę ligą. Ji per kelis mėnesius neteko visų plaukų. Savo „Instagram“ paskyroje Jada papasakojo apie padarinius.

„Dabar galiu iš to tik juoktis, – rašė ji. – Jūs visi žinote, kad ilgai kovojau su plikimu, o dabar pažiūrėkite į tą liniją iš dešinės viduryje tiesiog čia. Ji ėmė ir atsirado!

Panašu, kad šįkart man bus sunku ją paslėpti, todėl sumaniau pasidalyti tuo su jumis, kad nieko neklausinėtumėte. Beje, aš nutariau tą vietą papuošti kristalais, pasidarysiu nedidelę karūną.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.