Skraidanti šokėja I. Briazkalovaitė sužavėjo „Lietuvos talentų“ teisėjus: „Tai yra įspūdinga“

Šį vakarą prie ekranų žiūrovus suburs populiarusis projektas „Lietuvos talentai“. Nepakartojamą pasirodymą paruošė 42 metų klaipėdietė Inga Briazkalovaitė. Buvusi balerina į projektą atėjo tam, kad populiarintų išskirtinį žanrą – vertikalų šokį. Galime atskleisti, kad originalus pasirodymas ir Ingos profesionalumas sužavės visus tris projekto teisėjus.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 10, 2022, 4:11 PM

Choreografė I. Briazkalovaitė yra žinoma ne tik kaip profesionali baleto šokėja, bet ir vertikalaus šokio pradininkė Lietuvoje. Kai reikėjo baigti baleto šokėjos kartą ir nulipti nuo scenos, Ingai buvo labai graudu. Moteris pripažino, kad reikia užleisti vietą jaunesnėms šokėjoms. Taip buvusi balerina susikūrė kitą terpę, kur galėjo savo išreikšti – šokį ant pastatų: „Pakalbėjau su žmonėmis, kurie paskatino ateiti į šį projektą. Per televiziją tave pamato daugiau žmonių, nei kad ateina į koncertą. Televizija turbūt yra tiesiausias kelias į žmonių širdis.“

Nuo mažumės šokių pasaulyje besisukanti Inga susidomėjo vertikaliu šokiu ir dabar džiugina žiūrovus šokdama ant sienos.

„Tai yra beprotiškas skrydžio malonumas. Norėjau atėjusi čia supažindinti visus su menu, kuris yra labai vizualiai lengvas ir gražus. O iš tikrųjų – labai fiziškai sunkus ir ekstremalus. Dvi kojos atsispiria nuo sienos ir tu jauti, kaip skrendi“, – šypsosi Inga.

Moteris subūrė bendraminčius, susitarė su olandų šokėjais ir išvyko mokytis. „Po tos savaitės, jie labai nustebo, kaip mes norime, koks geras mūsų fizinis pasirengimas. Išprotėję dirbome iki naktų“, – pasakoja „Lietuvos talentų“ dalyvė.

Pasipuošusi balta apranga, I. Briazkalovaitė arenoje surengė jausmingą ir jautrų pasirodymą. Visi trys teisėjai tikino, kad choreografė parodė labai aukštą klasę.

„Turime reikalą su profesionalų lyga“, – kalbėjo I. Jankauskaitė. „Tai yra įspūdinga... Pirmą kartą gyvenime mačiau tokį dalyką“, – gyrė M. Mikutavičius. „Jūsų pasirodymas buvo puikus, užburiantis“, – sakė J. Jankevičius.

Ar šokėja sulauks „auksinio mygtuko“, garantuojančio patekimą tiesiai į superfinalą? Tai sužinosime jau šį vakarą.

„Lietuvos talentai“ sekmadieniais, 19.30 val. per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.