Paaiškėjo nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2022“ vedėjai

Birželio 5 d. LDK Valdovų rūmų kieme Vilniuje įvyks nacionaliniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2022“. Organizatoriai atskleidžia, kam šiemet patikėta vesti šį prestižinį renginį.

Paaiškėjo nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2022“ vedėjai<br> lrytas.lt koliažas.
Paaiškėjo nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2022“ vedėjai<br> lrytas.lt koliažas.
 R.Zemkauskas.<br> Organizatorių nuotr.
 R.Zemkauskas.<br> Organizatorių nuotr.
 E.Latėnaitė<br> Organizatorių nuotr.
 E.Latėnaitė<br> Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 12:31 PM

Jau sekmadienį „Sidabrinės gervės“ Raudonuoju kilimu žengs apdovanojimų nominantai, kino meistrai, renginio svečiai. Nuo 19 val. vyks tiesioginė transliacija per lrt.lt, ją ves žurnalistė Eglė Daugėlaitė.

Iškilmingoji apdovanojimų ceremonija prasidės 20 val., ją tiesiogiai transliuos LRT Plius ir lrt.lt, o nuo 21 val. – ir LRT televizija. Apdovanojimus ves Rytis Zemkauskas ir Elžbieta Latėnaitė.

„Kinas padeda ištverti tikrovę. Ir kartais – pasakyti svarbius dalykus. Lietuvoje kinas yra darbščių ir pasišventusių žmonių veikla, dažnai nepastebima ir retai įvertinama. Todėl „Sidabrinės gervės“ yra gera proga susitikti ir pasidžiaugti“, – sako R. Zemkauskas.

„Man labai smagu prie svarbiausios kino žmonių šventės prisidėti ir pačiai. Per metus atsirado naujo kino, patyrėme ir skaudžių netekčių. Karo Ukrainoje kontekste neapleidžia nežinomybės ir laikinumo jausmai. Tad laikas, praleistas kartu kino bendruomenėje, turėtų būti brangus. Manau, laukia prasmingas vakaras“, – kalba E. Latėnaitė.

Didis žmogus stovi audroje, mažas – ieško užuovėjos, – tokią šių metų apdovanojimų temą padiktavo menininko Algio Kriščiūno specialiai sukurtas paveikslas „Birds and the Wind“, kuris po apdovanojimų bus parduotas aukcione, o surinkta pinigų suma paaukota Ukrainos kino akademijos paramos fondui.

Renginyje nestigs jautrių, nuoširdžių ir įkvepiančių akimirkų, 3-jų valandų transliacijoje bus pagerbti didieji lietuviško kino kūrėjai ir talentingi industrijos naujokai.

Didelio ir mažo žmogaus santykio leitmotyvas suskambės ir muzikinėje ceremonijos dalyje. Joje pasirodys talentingas 9-erių nominantas, filmo „Didelis mažas stebuklas“ aktorius Teodoras Lipčius su tėvu Sauliumi, Jurga Šeduikytė su filmo „Drugelio širdis“ jaunąja aktore Vilne Konstancija Abukevičiūte, Daiva Starinskaitė su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistais bei vaikų operos studija.

Muzikinius pasirodymus taip pat rengia Martynas Levickis, Dovilė Filmanavičiūtė, Mantas Jankavičius, Vaidas Baumila ir daugelis kitų. Apdovanojimus teiks kultūros, meno, sporto pasaulio žvaigždės. Iškilmes organizuoja LKC ir AVAKA. Renginio globėja – Lietuvos Respublikos Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.