Norvilų šeima ryžosi neeiliniam nuotykiui: „Bus arba labai daug džiaugsmo, arba labai daug vargo“

Dainininko Deivio Norvilo šeima šią vasarą ryžosi neeiliniam nuotykiui – kartu su žmona Renata ir vaikais Emiliu bei Rėjumi jie tapo TV3 laidos „Maisto kelias“ herojais. O kol iki kulinarinių kelionių po Lietuvą starto dar liko kelios akimirkos, Deivis dalijasi, kokiais patiekalais šeima lepinasi namuose ir dėl kokio gardumyno bet kurią sekundę ryžtųsi važiuoti į kitą Lietuvos galą.

 Norvilų šeima.<br> lrytas.lt koliažas.
 Norvilų šeima.<br> lrytas.lt koliažas.
 Norvilų šeima.<br> TV3 nuotr.
 Norvilų šeima.<br> TV3 nuotr.
Deivis Norvilas.<br> TV3 nuotr.
Deivis Norvilas.<br> TV3 nuotr.
Deivis Norvilas.<br> TV3 nuotr.
Deivis Norvilas.<br> TV3 nuotr.
Deivis Norvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Deivis Norvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Deivis Norvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Deivis Norvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Deivis Norvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Deivis Norvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Deivis Norvilas su žmona Renata.<br>T.Bauro nuotr.
Deivis Norvilas su žmona Renata.<br>T.Bauro nuotr.
Norvilų atžalos<br>T.Bauro nuotr.
Norvilų atžalos<br>T.Bauro nuotr.
Deivis Norvilas su žmona Renata<br>T.Bauro nuotr.
Deivis Norvilas su žmona Renata<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jun 9, 2022, 12:47 PM, atnaujinta Jun 9, 2022, 12:51 PM

Deivis atvirauja – dirbti su žmona jiedu jau yra pratę, tačiau kaip viskas klosis prisijungus vaikams, parodys laikas.

„Žmona mane lydi nuolat, o kaip bus su Rėjumi ir Emiliu – pamatysime. Bus arba labai daug džiaugsmo, arba labai daug vargo“, – juokiasi Deivis.

Kadangi kelionės dainininkui nėra svetimos, aplankyti kai kurias jam pačiam svarbias Lietuvos vietas jis svajoja jau dabar.

„Man labai patinka istorija, tad domiuosi istorinėmis vietomis ir objektais, kurie pasakoja apie praeitį. Pavyzdžiui, mane labai domino partizano Juozo Lukšos-Daumanto keliai, tėviškė, mūšio vietos. Visada, kur bevažiuotume, pamatę įdomią istorinę nuorodą, pasinaudojame galimybe ir užsukame ją aplankyti“, – pasakoja Deivis.

Dainininkas įsitikinęs, jog dauguma yra pamiršę, kokioje nuostabioje šalyje mes gyvename, tad tapęs projekto dalimi jis džiaugiasi, jog turės galimybę tą priminti. Deivis užtikrintas – laidoje pamatytos jų šeimos kelionės išties gali padėti iš naujo atrasti ir pamilti gimtąjį kraštą.

„Tiek daug keliaujame po užsienio šalis, kad dažnai nebežinome, ką turime namuose. Rekomenduoju aplankyti Zarasus, Druskininkus, Klaipėdą – šie miestai nuolatos keičiasi, gražėja. Reikia pamilti savo kraštą“, – sako dainininkas.

Taip pat D. Norvilas džiaugiasi, jog Lietuvoje yra daugybė puikių vietų skaniai pavalgyti. Žinomas vyras atskleidžia, kaip, jo manymu, maisto kultūra keisis per ateinančius dešimt metų.

„Vilnius, mano nuomone, tikrai yra užkėlęs kartelę, bet negaliu skųstis ir Klaipėdos, Kauno restoranais, kurie gali lygiuotis su labai aukšto lygio vietomis tarptautiniu mastu. Manau, jog maisto kultūra pas mus dar tik pradeda savo kelią ir per artimiausią dešimtmetį viskas turėtų dar labiau užaugti“, – sako Deivis.

Net ir mažuose Lietuvos miestuose ar kaimuose, anot Deivio, galima paragauti labai gardžių patiekalų ir likti nustebintam. „Labai smagu, kad esmė nebe kiekis, kaip buvo anksčiau, o kokybė bei patiekimas“, – pabrėžia jis.

Tačiau kai pats sukasi savo namų virtuvėje, Deivis pripažįsta – gražiai maistą patiekti jam yra kiek sunkiau. O štai gardžiai jį paruošti – gana lengvai įveikiama užduotis.

„Gaminu antieną, krevetes, makaronus, lazaniją. Gal ir nemoku savo ruoštų patiekalų labai gražiai apipavidalinti, bet, man atrodo, skonis pavyksta tikrai neblogas“, – šypsosi atlikėjas.

Tiesa, ne su visais patiekalais jam lengva susidoroti:

„Esame gaminę sraiges. Rinkome pievoje ir patys ruošėme. Prisirinkę valėme, ištraukėme iš kiauto, tada kepėme, vėl dėjome į kiautą, gardinome sviestu bei česnaku. Buvo labai daug darbo, tačiau rezultatas labai nudžiugino.“

Savo namuose šeima darbais virtuvėje taip pat stengiasi pasiskirstyti. O savaitgaliais, kai lankosi sodyboje, dainininkų duetas kartu gamina mėgstamiausią savo patiekalą – firminius šeimos blynus.

„Savaitgaliais, jei esame sodyboje, pusryčiams vienareikšmiškai renkamės ant pečiaus keptus blynus. Jie būna visos keptuvės dydžio! Mūsų iškeptą blyną reikia pakelti su dviem pirštais ir jis turi laikytis. Kepu aš, o žmona būna atsakinga už tešlą. Blynai būna labai traškūs, gardūs“, – pasakoja Deivis.

O dėl kai kurių savo pamėgtų patiekalų, Deivis bet kurią sekundę ryžtųsi važiuoti į kitą Lietuvos galą. „Klaipėdoje, iš kur esu kilęs, vienoje vietoje yra tokie sūrio piršteliai... Nuo mano paauglystės laikų ta vieta yra pasikeitusi, bet piršteliai – tokie pat gardūs. Dėl jų, manau, tikrai į Klaipėdą važiuočiau bet kada“, – šypsosi Deivis.

Taip pat dainininkas nepamiršta ir tų valgių, kuriais anksčiau jį lepino mylima močiutė. O vienas vaikystėje jos gamintas patiekalas žinomam vyrui yra palikęs ypatingą įspūdį. „Prisimenu močiutės ruoštą „mirkalą“ – tai bulvių košė su per vidurį esančiu baltu padažu ir spirgučiais. Taip pat nepamainoma yra ir babytės silkė, marinuota cinamone. Tai – saldžiai rūgštus patiekalas“, – prisiminimais dalijasi dainininkas.

Dalyvaudamas kelionių ir kulinarijos projekte „Maisto kelias“, Deivis tikisi daug išmokti bei pažinti. O būdamas klaipėdiečiu, jis ypatingai džiaugiasi turėdamas galimybę sudalyvauti ir žemaitiško kastinio ar sūrio gamyboje, prisiminti užmirštą „cibulinės“ skonį.

Kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“ 5-ąjį sezoną pasitinka atsinaujinęs ir kaip niekada aktualus šeimoms. Projekto herojais tapusi Norvilų šeima atskleis, kaip įdomiai ir turiningai keliauti po Lietuvą, kad tiek mažiausias šeimos narys, tiek patys tėveliai praleistų savo laisvalaikį išskirtinai ir įsimintinai.

Nesuvaidinta realybė keliaujant su vaikais, kulinarinis paveldas, smagios pramogos, Lietuvos istorija bei kultūra, geriausi restoranai, naudingi patarimai ir daug kitos informacijos – jau greitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.